Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr
Kendine haksýzlýk etme acemilik güzel þeydir.Hepimiz acemiyiz, hergün birþeyler ögreniyoruz.
Peki sana bi soru,
100 bin lira için ( elindeki portföy büyüklüðü ) 2025 hedefin ne ?
200 bin liran olmuþ olsaydýDaha mutlu olacaðýn portföyde
, 2025 hedefin ne olurdu. ?
Batuhan
Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr
Hocam Batu hocamýn söylediði baþlýk faydalý olacaktýr.
Mutlaka okuyun. Ben asels çarpýlmasýný bir kaç dakika ile kurtardým mesela þanslýydým sadece.
Bistte UV yatýrým yapýlacak hisse sayýsý sýnýrlý. Borfin programý ve temel analiz eðitimi alýrsan faydalý olacaktýr. Bu baþlýkta da erhan hocam borfin hisse seçiminde nasýl hisse seçileceði ile ilgili güzel yazýlarý var.
Temel bir þeylere sahip olmadan hisse almayýn hocam.
Herkes yapmýþtýr gerçi bu iþe girerken
Size yardýmcý olmak isterim ama bilgilerim sýnýrlý.
Saygýlar
Söyle bir hesap yapmýþtým, 2035'e kadar net 700k atacaðým o tarihte de 2m portföy olsa yüzde 5 temettüden aylýk 10 bin yeter diye fantazi bir hesap yapmýþtým. Ki bana aylýk 6-7k arasý fazlasýyla yeter.
Ama 100k 2025'te 300k olsa mutlu olurum herhalde. 500k olsa yoldan geçenleri öperim![]()
Benim hem babam hemde eþim ögretmen. Hayatým bir ögretmen çocuðu olarak, ögretmen camiasýnýn içinde geçti. Ögretmenlerin genelde tüm çevreleri kendi gibi ögretmen olan diðer arkadaþlarý olur. Farklý kesimlerden çok fazla arkadaþlarý olmaz, açýkçasý böyle bir istekleri de olmaz. Genel itibari ile bakýþ açýlarý benzerdir.
Sözüm meclisten dýþarý, Bizimkilerin fikrini deðiþtirmek o kadar zor ki anlatamam. Biz ögretmeniz ögretiriz mesleki prensibleri sonradan karakterlerine o kadar iþlemiþ ki çevresel tepkilere karþý biraz kayýtsýzlar.
Bir ögretmenin fikrini baþka bir ögretmenden baþka kimse deðiþtiremez. Çok baþýma gelmiþtir anlatamam
(Bu arada ben mühendisim)
Batuhan
O öðretmen camiasýnýn hastalýðý zaten, hele sýnýf öðretmenlerinde acayip oluyor, dýþarýdaki hayata adapte olmakta yaþlandýkça zorlanmaya baþlýyorlar. Söylediðin biraz da doktorlar da var sanki![]()
Ben öðrenmeye aç ve yeni fikirlere her zaman açýðýmdýr, yeter ki ukalalýk yapmadan biri bir þey öðretsin. öðretmenlerle iliþkilerim son derece sýnýrlýdýr, ( eþim hariç) kafa yapým uyuþmuyor, iþin aslý yeni gelen 20 yaþ üstü öðretmenlerle hiç anlaþamýyorum. Öðretmenler odasýna hiç girmem boðuluyorum çünkü.
5 yýllýk idarecilik hayatýmda en nefret ettiðim þey göreve yeni baþlayan veya 20'li yaþlardaki bayan öðretmenler.
Çok zor abi anlatamam
Sen az çok konuyu biliyorsun![]()
Yer Ýmleri