Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 109/153 ÝlkÝlk ... 95999107108109110111119 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 865 - 872 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

Bu ay ki alýmlar gecikmeli olarak tamamdýr.
    6 gram altýn portöye eklendi. portföy ucuzluk sýralamasýnda asels ve tavhl'yi avantajlý gördüðüm için alým yaptým.
    kasým 2018'den beri portföye yatýrýlan 95k.
    güncel120k.
    yan hisselerin çýlgýn attýðý yerde, bizim aðýr abiler yerinde saydý.
    olsun devran bize de döner
    ''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
    ''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''

2. Merhaba. Tekfen hissesi ile ilgili analiz yapabilir misiniz. Su anda karlýlýk ta düþüþ var görünüyor. Ama sonuçta karlýlýk devam ediyor. Alýnacak ihaleler olmasý halinde eski karlýlýðýný yakalamasý beklenir diye düþünüyorum. Þu an fk oldukça uygun. Ayný þekilde pd/dd ortalamanýn altýnda seyrediyor. Ortalamalara çýkýnca en az 25 ve üstü olmasý gerekiyor diye hesapladým. Ancak karlýlýk ta düþüþ olduðu için mi fiyat bu seviyelerde kaldý?

Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alýntý Originally Posted by Pervaz Yazýyý Oku
    Merhaba. Tekfen hissesi ile ilgili analiz yapabilir misiniz. Su anda karlýlýk ta düþüþ var görünüyor. Ama sonuçta karlýlýk devam ediyor. Alýnacak ihaleler olmasý halinde eski karlýlýðýný yakalamasý beklenir diye düþünüyorum. Þu an fk oldukça uygun. Ayný þekilde pd/dd ortalamanýn altýnda seyrediyor. Ortalamalara çýkýnca en az 25 ve üstü olmasý gerekiyor diye hesapladým. Ancak karlýlýk ta düþüþ olduðu için mi fiyat bu seviyelerde kaldý?

Kime sordun bilmem ama sahsi fikrim su cumleyle alakali

Ýhaleler aldi kar eder.

Bu cunleyi 450 adet hissenin hepsinde duyarsin.

En dandik hissenin sayfasina git. Bu hisseyi niye aldiniz diye sor.

Su cevap gelecek ihaller aldi kar edecek.

Ýhalelere iyi fiyat verdigi ne malum belkide zararina ihale aldi ?

Bu is hesap kitap maliyet isi bir ihaleye girerken maloyet dolar kuru vesaire analizi yapiliyor. Dolar bir firlar butun ihaleler cop zarar ettirir.

Bazi sirketler stratejik olarak rakip firmayi guclendirmemek icin zararina yada maliyetine ihale alir yine keza isim yapmak marka olusturmak icin zararina veya maliyetine ihale alir ?

Ýhale almak demek illa kar edecek anlamina gelmez.

450 tane sirketin arasinda zarar edenlerin sebebinin ihale alamamak oldugunu mu dusunuyorsun hayir zararli ihale yanlis ihale kur tahmini yanlis maliyet hesabi yanlis vesaire.

O sebep bu haber bazli durumlara itibar etmemek daha anlamli

Ucuzdur oz sermayesi yukseliyordur kar artiyordur eywallah.

Ama habermis ihaleymis yatirim yapacakmis satilacakmis. Bunlar bence bos
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Dediklerinize harfiyen katýlýyorum.
    Zaten ben o cümleyi proje bazlý gelirleri de küçümsenecek ölçüde olduðu için yazmýþtým. Tabiki su olursa bu olursa Uçar gider anlamda birþey söylemek istemedim.

Sizin yazýlarýnýzdan öðrendiðim pd/dd, öz sermaye, kar üçlemesi ne göre fiyat belirleyip nerede eksik yaptýðým varsa öðrenmek için size sormaktý amacým. Bu karlarla 25 üstü olmasý gerekir diye hesaplanmýþtým þu anki ederinin.

5. hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý Originally Posted by Pervaz Yazýyý Oku
    Merhaba. Tekfen hissesi ile ilgili analiz yapabilir misiniz. Su anda karlýlýk ta düþüþ var görünüyor. Ama sonuçta karlýlýk devam ediyor. Alýnacak ihaleler olmasý halinde eski karlýlýðýný yakalamasý beklenir diye düþünüyorum. Þu an fk oldukça uygun. Ayný þekilde pd/dd ortalamanýn altýnda seyrediyor. Ortalamalara çýkýnca en az 25 ve üstü olmasý gerekiyor diye hesapladým. Ancak karlýlýk ta düþüþ olduðu için mi fiyat bu seviyelerde kaldý?

bende trkcam ve soda var malum birleþmeden dolayý tek hisseye düþecek.
    uzun zamandýr bir hisse ekleme niyetim vardý. birleþme yýlýn ikinci yarýsýný bulabilir deniyor fakat ben beklemeden bir hisse daha eklemeyi düþünüyorum.
    tkfen'i bende çok beðendim her ne kadar karlýlýkta düþüþ olsa da fk/pd olarak çok iyi seviyede. öz kaynaklarýnda artýþ var. ama þirketi biraz daha araþtýrmam lazým.
    erhan hocamýn dediði gibi ihale aldým demekle olmaz.
    dikkatimi çeken bir diðer husus çok farklý iþ alanlarýnda yatýrýmlarý var.
    socar ortaklýðý ile petrokimya,tarým,inþaat bunu biraz araþtýrmak gerekli. çünkü ben portföye ekledim mi üstüne yatarým
    ''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
    ''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''

7. @poyraz hocam bende uyarý manasýnda yazdým. Yani bu tarz haberleri konuþmak inanýn çoðunlukla anlamsýzlaþýyor. Onu anlatmaya çalýþtým verdiðim örnekte.

Söylediðim þeyi kendim denedim çünkü Çok uyduruk bilancosu yerin dibine giden bir hisse vardý. Forumdan sayfasýný bulup yazdým.

Bu hisseyi hangi amaçla aldýnýz diye sordum. 20 kiþi filan tonlarca þey saydý hepside beklenti ve haber.

Sonra dedim ki ya dedim okadar çok haber ve beklenti saydýnýz ki dedim içinizden biride çýkýp temel analiz yapmaz mý dedim.

hep gelecekle ilgili çeþitli hayaller satýn almýþsýnýz dedim. Bir kaç kiþi haklsýnýz sürünüp duruyoruz senelerdir dedi. Geri çullandý üstüme tabi.

Dedim hem þirketin pahalý hemde karlar aþaðý yamulmuþ gidiyor dedim. Haberlere ve beklentilere okadar çok bel baðlamýþsýnýz ki ben ne anlatsam boþ dedim. Gelecekte geleceðim 1 sene sonra bu alýntýmý yapýþtýracagým bu hisse düþecek dedim.

1 sene boyunca bekledim. SOnra o sayfaya tekrar gittim. Alýntý yaparak yazdým bakýn ne oldu dedim.

Whay be adam 1 sene sonra gelecem demiþti harbiden unutmamýþ geldi filan yazdýlar bu nasýl bir azim ve hýnçla dolmuþluktur dediler. hehehehe.

Bende bastým azarý hakediyorsunuz siz hiç üzülmedim valla para kaybetmenize dedim. Pek iyi olmuþ dedim. Daha çok kazýklanýrsýnýz para kaybedersiniz siz dedim.

ASLINDA BU CUMLELERI BILEREK KURUYORUM ÝYÝCE YARALARINA TUZ BASMAK ÝSTÝYORUM. HIRSLANIP BÝRÞEYLER ÖÐRENMEYE CALISSINLAR ÝSTÝYORUM. ÇÜNKÜ DÜZGÜN DÜZGÜN ANLATINCA ÞÖYLE DÝYORLAR "SEN OYLE DÝYORSUN AMA BAK GELECVEK SENE SURAYA YATIRIM YAPACAK BU FABRIKAYI ACACAK" DÝYORLAR

diyorum ký hani açmýþ mý ? açmamýþ hadi açtý diyelim kar edecek mý belli deðil ??? eee kar ettiðini göstersin bilancoda bende alayým almayalým mý diyorum dedim. Ozmana kadar hisse gider diyorlar. Giderse gitsin gitmemiþ olaný alýrým bende dedim. Sýrf gýder diye bu riski niye alayým dedim. Yapýp yapmayacagý kar edýp etmeyecegý býle bellý degýl kumar gibi yatýrým yapýyorsunuz dedým.

O sebeple evet haberleri bilelim. Ama haberlere göre yatýrým yapmayalým. EN azýndan karar verme aþamasýnda %85 temel analiz %15 de haber analýzýne göre seç ama %90 haber %10 temel analiz yapmak bence benim mantýgýmca yanlýs. Sence veya bir baþkasýna göre daha iyidir denemesi bedava. Ben uyarayým da.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

8.  Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    bende trkcam ve soda var malum birleþmeden dolayý tek hisseye düþecek.
    uzun zamandýr bir hisse ekleme niyetim vardý. birleþme yýlýn ikinci yarýsýný bulabilir deniyor fakat ben beklemeden bir hisse daha eklemeyi düþünüyorum.
    tkfen'i bende çok beðendim her ne kadar karlýlýkta düþüþ olsa da fk/pd olarak çok iyi seviyede. öz kaynaklarýnda artýþ var. ama þirketi biraz daha araþtýrmam lazým.
    erhan hocamýn dediði gibi ihale aldým demekle olmaz.
    dikkatimi çeken bir diðer husus çok farklý iþ alanlarýnda yatýrýmlarý var.
    socar ortaklýðý ile petrokimya,tarým,inþaat bunu biraz araþtýrmak gerekli. çünkü ben portföye ekledim mi üstüne yatarým
    TKFEN her ne kadar beným analiz edemeyeceðim kategoride yani holding kategorisinde olsada þöyle bir genel bakýþ atayým dedim.

Karlýlýklar boynunu bükmüþ. bir sonraký býlancoda bükülme devam ederse Zaten direk kriter dýþý hisse konumuna düþer benim gözümde.

2. olarak öz sermaye artýyor iyi sorun yok orada

3. pd/dd bana göre ucuz deðil. Pd/dd deðerlendirmek en önemli mesele burayý yanlýþ deðerlendirirseniz neyi alýrsanýz alýn kar etme ihitmaliniz oldukça düþer.

hisse seçerken en önem verdiðim kriter pd/dd kriteridir.

Hissenin kriz hariç düþtüðüm minimum pd/dd 0,7 en yüksek ise 2,1 son deðer ise 1,3

Buralarý iyi analiz etmek lazým.

Pd/DD ne demekti ezbere iþ yapmýyoruz neyi analiz ettiðimizin bilincinde olmalýyýz.

Piyasa deðerinin öz sermayeye bölünmesi sonucunda ortaya çýkan degere pd/dd deriz.

Yani öz sermayenin kaç katýndan iþlem gördüðünü bize gösterir.

öz sermaye ise þirketin herþeyi borclarý nakitleri fabrýkanýn kendýsý arsasý tarlasý neyi varsa borclarla varlýklarý kasadaký para dahýl birbirinden cýkardýgýnýzda öz sermaye ortaya çýkar. Dolayýsýyla bir þirket büyüyorsa bunu ancak öz sermayenin büyümesinden anlarýz. Þirket büyüyorsa piyasa degeri yani hisse fiyatýda büyümeli.

Piyasa deðeri ise dolaþýmdaký lot sayýsýnýn hisse fiyatýyla çarpýlmasýyla elde edilir. Yani hisse fiyatý = piyasa deðeri ikiside ayný þey.

Ýþte piyasa deðeri ile öz sermaye arasýndaký iliþkiye bakmak bu sebeple çok mantýklý ve anlamlýdýr.

Pd/dd 2,1 katýna cýktýgý zaman ne olmuþta 2,1 katýndan iþlem görmeye baþlamýþ incelediðiniz zaman þunu görürsünüz þirket karlarý artarak gitmiþ. Þirket karlarý artmasý ne demek öz sermayenin hýzla yükselmesi demek. Öz sermaye artacak dolayýsýyla piyasa defter deðeri düþecek hisse ucuzlayacak bu sebeple piyasa degerini yükseltelim ki pd/dd ucuzlayamadan almýþ olalým diye hisseyi ala ala yukarý götürmüþler.

Yatýrýmcýlar her zman abartýr yukarý yondede aþaðý yondede abartma olmasaydý alým satým olmazdý ve FIRSAT oluþmazdý FIRSAT oluþma sebebi yatýrýmcýlarýn kötü durumuda iyi durumuda abartmasýndan kaynaklanýr.

Herneyse dolayýsýyla pd/dd 2,1 e cýkarken karlarýn artmasý ve olumlu beklentýler sebebýyle artmýþ. Daha sonra ise bir kar realizasyonu gelmiþ ve pd/dd inmeye baþlamýþ ardýndan karlýlýkta zayýflamaya baþlamýþ. son býlancoda ise aþaðý bükülmeye baþlamýþ.

Pd/dd 2.1 bu þirketin hak ettiði bir seviye deðil çünkü su an karlar ozmanký gýbý artmýyor. Kaldý ký zaten 2.1 abartýnýn þiþirilmiþliðin yani balonlaþmanýn oldugu yer. Karlar nisbeten zayýf ve yataya sardmýþken ise hisse genellikle 0,9-1,3 arasýnda pd/dd ile takýlmýþ.

Yani bu þirketin gelecek býlancolarýnda kar boynunu bukmeye devam edecekse 1.3 pd/dd bile pahalý. Henüz çok hafif düzeyde bir kar düþmesi oldugu için 1,3 pahalý diyemeyiz tam yerinde gibi görünüyor. boynunu bükerse pd/dd 1 e düþünceye kadar yolu var.

Bana sorarsanýz bu hissede bilancoyu beklýyorlar eger kar boynunu bukerse pd/dd 1 li seviyelere denk gelecek sekýlde bir fiyatlama olacaktýr. Bu da ne demek öz sermaye artarsa pd/dd 1 e iner ancak 1.3 e cýkarmak için hisseyi yukarý yonde almazlar yataya sarar demek. Öz sermaye artýþý pd/dd 1 e çekecek sekýlde artmaz ise hisseyi aþaðý yonde satýþ baskýsýyla pd/dd 1 e ininceye kadar düþürecekler demektir.

Gelecek bilancoda kar yukarý zýplarsa tekrar degerlendýrýlýr ancak su an öyle bir emare görmüyorum.

TÜm bunlarýn haricinde niye TKFEN ? Karlýlýklarýný YUKARI DÝM DÝK DÝKEN PD/DD DÝPLERÝNE ÇOK YAKIN öz sermayesi DELÝCESÝNE artan baþka bir þirket kalmadý mý da TEKFENE odaklandýk.

Hani TEKFEN konuþuluyor olmasý bile bana ilginç geliyor niye derseniz.

Karlarýný yukarý FÜZE gibi diken öz sermayesini delicesine arttýran ve pd/dd nisbeten diplere yakýn en az 20 tane hisse çýkar.

Hani bu 20 hissenin içinden acaba hangisi daha ucuz kalmýþ acaba hangisi daha dikine karlarýný arttýrýyor. Acaba bu 20 tanenin içinden hangisinin öz sermaye artýþý daha hýzlý diye tartýþýyor oluruz. Bu 20 hissenin içinden bir taneside TEKFEN'dir. Konuþtuðumuza deðer tartýsýrýz TEKFENIMI seçsek MEKFENIMI seçsek SEKFENIN mý karlarý daha füze gibi duruyor karar vermemiþ oluruz anlarým.

Fakat TEKFEN Ne ilk 20 si ilk 100 e bile zor girecek þu bilancolarla.

Bakýn karlýlýkla alakalý baþka bir hisse her ikisininde bilancolarýnýn karlýlýklarýný yan yana koyacagým.

SORU ÞU NÝYE XYZ hissesi konuþulmazda TKFEN konuþulur.

Ýlgiç deðil mi sizcede ?

Niye xyz konuþulmaz da aselsan konuþulur ?

Niye xyz konuþulmazda HUBVC veya QNBFB konuþulur mesela ?

Ýþte sebep belkide haber beklentý popülerlik vesaire.

Peki rasyonel miyiz irrasyonel mi ?

Sayfa 109/153 ÝlkÝlk ... 95999107108109110111119 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •