Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 111/153 ÝlkÝlk ... 1161101109110111112113121 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 881 - 888 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Bunu aldýn yani ?????????

Tabiki karýþamam da ne bileyim inþallah senin için iyi olur.

Erhan hocam yatýrým tarzlarýmýz biraz farklý olduðumuz için ayrýþýyor bence
    ben þirketin gelecekte ki karlarýnýn düzene gireceðini düþünüyorum, yaþanan geçici bir dönem ha düzeldikten sonra almak daha mantýklý olabilir. fakat bu mantýktan yola çýkarak bu bozulma sonucu benim bu ereðlileri de elden çýkarmam gerekir bu da yapmýþ olduðum yatýrým tarzýnýn ruhuna ters bence.
    bir de ereðlinin bu karlarla bile uygun fiyatlý olduðunu düþünüyorum,zaten 25 lot aldým elde kalan parayla , daha avantajlý hisselere para ayýrmaya çalýþýyorum.
    ''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
    ''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''

evet sýkýntýlý bir dönemdeyiz.
    virüs beklenen ekonomik durgunluktan dolayý piyasalarý kasýp kavurdu.
    sp500 korku endeksi bile 2008 krizinin çok üzerine çýktý þu an o civarlarda seyretmekte.
    petrolün bu denli düþmesi dünya piyasalarýnda endiþelere yol açmakta. bu bizim açýmýzdan büyük avantaj olabilir fakat bu seferde dolar yerinde durmuyor maalesef.
    Abd 1.5 trilyon dolardan fazla parayý 1 ay içinde piyasaya sürecek ki zaten 2008 den beri piyasayý deli gibi paraya boðdular.
    bu iþ ne zaman patlar veya bundan yýrtabilirler mi, ekonomimize nasýl etkisi olur þahsen merak etmekteyim.
    çünkü hisse piyasalarýmýzý ciddi anlamda etkileyecektir. 2018 de ciddi bir darbe yedik daha ne kadar tokatlanabiliriz onu yorumlayacak bilgi ve kapasiteye sahip deðilim.
    bu basýlan dolarý piyasanýn ayakta tutmasýnýn en büyük sebebi petro dolar sistemi, ve dolara dayalý ekonomiler, þahsi kanaatimce piyasalarýn bu kadar büyük paralarý taþýmalarý ilginç. zaten avrupa ve abd borsalarý 2008 de görmedikleri düþüþler yaþadýlar. gerçi abd borsasýnda ciddi primler yaptý ama.
    ecb de aþaðý yukarý benzer önlemlere gitmekte.
    portföyüm açýsýndan bakarsak 1,5 yýl önce baþladýðým yere geri döndüm. yaklaþýk 2 haftada 30k'ya yakýn zararým var. bu benim için çok sinir bozucu rakam, bir yýlda bu kadar para biriktiremiyorum açýkçasý. kriz döneminde bu iþe baþlamanýn avantajýný yaþýyorum, yoksa ciddi eksi rakamlar görebilirdim, bu konuda þanslýyým herhalde. ki þu an bile günlük 5-6 k zarar bu ufak portföyle sinirleri acayip yýpratýyor. mümkün mertebe ekrana bakmýyorum. zaten hisseler blokeli hemen satmak istesem bile satamam bu da bir avantaj olabilir.
    kardayken piyasanýn nereden döneceðini bilmediðim için de satma iþini de beceremedim.
    coþkulu bir ralli yaþarken birden mallarý kitlediler, batanlar oldu, zararýna bozup nakite geçenler oldu.
    hala bozma iþlemi düþünmüyorum. 10k ya düþse bile bozma iþlemi yapmayacaðým. ciddi þirket bozulmasý veya deðiþiklikleri haricinde fiyat bazlý pek hareket etmeyeceðim.
    portföyümde sadece tavhl için endiþe taþýmaktayým. her ne kadar çok güvendiðim bir þirket olsa da ihale bazlý bir þirket olduðu için sýkýntý var. antalya havalimaný belirsizliði, atatürk havalimanýnýn hala telafi edilemeyiþi ciddi soru iþareti, yoksa hisse kelepir fiyatýna þu an.
    satmayý düþünmüyorum fakat söylediðim gibi fiyat bazlý hareketten çok þirket bazlý hareket etmeye çalýþýyorum.
    tüpraþ'ýn fiyatý p/d olarak güzel yerlere geldi, fk açýsýndan soru iþareti devam ediyor ama yavaþ yavaþ tüpraþ tarafýna kaymayý düþünüyorum, ama kesin karar da veremedim. çünkü aldýðýmda hisseye nikahý basmýþ olacaðým
    trkcm ve soda da ki belirsizlik devam etmekte onlarý satýp, tüpraþa geçmeyi düþündüm, fakat onlarý da beleþ fiyatýna satmak istemedim, hala duruyorlar.
    sasa konusu tabi hala muallakta sadece vergi gelirlerini kar olarak yazýyorlar, gelecekte büyük karlar yazarsalar þirket daha da güzel yerlere gelecektir fakat temkinli olmamda fayda var gibi.
    umudumdan hiç bir þey kaybetmedim tabi eskisi kadar hevesli olmadýðýmý da söylemiþtim. parayla ilgili þeylerle uðraþmaktan pek hazzetmiyorum açýkçasý. inatçýlýðýmýn ekmeðini yiyorum diyelim. belki de beni mahvedecek bilemem
    son olarak tekrar acemi olduðumun vurgusunu yapmayý borç bilirim.
    Bir tosunun lafýyla hareket eden olmaz herhalde
    selametle...

3. Yazýlarýmý genel uvycilere yazýyorum. UVY yi malesef ki bu tarz sebeplerden ötürü yani yatýrýmýnýn 1 sene içinde yok olmasý sebebiyle sevemedim. Benim önerebileceðim bir tarz olmasa da bu stratejiyi güdenlere de saygý duyuyorum.

UVY sayfalarýna felaket tellalýgý yapýp moral bozmaya gelmiyorum. Borsa zirvelerden zirve beðenirken de düþerken de yazarým bu sayfalara. Uyarýlar yapmayý hep sevmiþimdir birþeyler öðretmeyi de. Benim yazma sebeplerim bunlar.

Yatýrýmcýlýk demek fýrsatlarý deðerlendirmek demek. UVY yatýrýmcý ise daha uzun vadeli FIRSAT larý deðerlendirmek bana göre.

ANcak yanlýþ yorumlanýyor bence UVY cilik.

Aþaðýda bir borsa grafiði paylaþacaðým eðer aldýgýnýz malý satamýyorsanýz. Sattýnýz diyelim duramayýp tekrar hemen ardýndan giriyorsanýz matematiksel olarak karlý çýkma olaslýlýðýnýz yok gibi.

Borsayý aþaðý yukarý bu zigzag'a benzetebiliriz hisse bazlý hafif yukarý eðilimli olsa bile sürekli malda durmak veya maldan cýkýp. Hemen 1 gun sonra geri giren birisi benim gözümde yatýrýmcý deðildir.

YATIRIMCI ADAM FIRSAT ADAMIDIR FIRSAT KOVALAR.

BORSADA FIRSAT NEDÝR NASIL OLUÞUR ?

FIrsat aþýrý düþüþ ucuza mal almak bir fýrsattýr. Aþýrý yükseliþ ve balonlaþmada bir fýrsattýr. Biri alýþ fýrsatý biri ise satýþ firsatý. Sürekli malda durdugunuz herhangibir fýrsattan yararlanamýyorsunuz. Ayný þekilde sürekli durmasanýz bile. Sürekli hisse deðiþtirip malsýz uyumuyorsanýz da herhangibir fýrsattan bahsedemeyiz.

Bir arkadaþým var dedimki bi 6 ay bulaþma borsa iþine. Kenar çekil dedim. ertesi gün arýyor þundan aldým bundan aldým bak yükseldi diye. Daha dün malý sattýn bugun tekrar maldasýn yaw alma kenarda dur diyorum. Yok arkadaþ MALSIZ uyuyamýyor adam. Ýlla birþeyler alacak X'i satsa Y yi alýyor Y yi satsa M yi alýyor.

Herhangibir mal veya hisse senedi alsanýz bile Dönem dönem Enflasyonu geçiyor Dönem dönem ise enflasyon altýnda kalýyor. Yatýrýmcýlar sizce sürekli enflasyon benzeri getirimi kovalýyor. Zenginlik nasýl ortaya çýkýyor ?

Yatýrýmcýlar aslýnda fýrsat kovalýyor. Bir fýrsat var çok iyi bir mal çok ucuzsa alýyor. Ayný þekilde bu mal çok pahalýlaþýnca da bunu fýrsat olarak görüp satýyor.

Borsa dýþý herhangibir ticaret yapýyor olsanýz bile fýrsatlarý görmenize raðmen eyleme geçmiyorsanýz o dükkaný iþletemezsiniz. Fýrsatlar insnalarýn hayatýna her yerde çýkýyor ancak büyük çoðunluk ya görmek istemiyor yada görmüyor.

UVY de eleþtiriðim konulardan bir tanesi bu fýrsatlarý görmesine raðmen eyleme geçmemek.

Ýkinci konu ise UVY ci oldugunu kendine veya birilerine kanýtlama isteði. BU noktada ise yatýrýmcýnýn rasyonel davranmasýndan yanayým gerçekçi olalým. Malýný satmamýþ olmanýn hiçbir mantýgý yok. Ailen sený afferým uvycý oldugunu goster satma demeyecek. Senin mal satmamýþ olman takdir edilecek bir durum deðil. Ayrýca sanada bir katkýsý yok. Önemli olan sonuç borsaya para kazanmaya geldiysek para kazanmalýyýz. Ne olduðumuzun zerre önemi yok para kazanmak için buradayýz. Ýster çocuklarýna para kazan ister kendýne sonuç=para kazanma.

Ancak takdir sizin tabiki.

SOn olarak Ekonomýk krizlerin hangisini yaþadýnýz veya hangisini ciddi araþtýrma yaptýnýz.

En yakýn örnek olan 2008'i ele alýrsak en tepeden tam %63 düþmüþ.

123,000 lerden %63 hespalarsak 45,000 puana tekabul ediyor. Þimdi diyeceksiniz ki YUH! saçmalama felaket tellalý zaten UVY cileri sevmiyorsun birde böyle yaparak panýge sokma bizi.

Bakýn bu olur veya olacak demiyorum. Yaptýðým tek þey bu bir kriz ise yapmam gereken bir önceki krizin ne kadar düþtüðünü ölçmek herkesýn aklýna gelebilecek basit birþey bu.

Kasti olarka özellikle felaket senaryosu belirlemiyorum.

Kabaca biz 50,000 Diyelim yani eðer bir kriz ise tepede tam 50,000 e kadar borsa düþebilir. Buraya kadar düþmeyebilir diyenler ise 80,000 den itibaren kademeli alýma geçebilir. Kriz filan deðil bu ykaýnda düzeliriz diyenler 90,000 ve üstü seviyeleri takip etmeli.

Ýnsanlar alýþtý neye alýþtý ufak düzeltmelere Yani borsa 2008 krizinden bu yana düzeltmlerini tepeden %30-35 düþerek yapýyor. Ýnceleyin 2013 gezi parkýnýn tepesýnden dýbýne bakýn 2018 e bakýn 2011 bakýn.

Þimdide mesela dünkü dipte %30 %35 dolaylarýnda düþtük. Bu bir kriz deðilse müthiþ bir fýrsattý 92 binler. Eðer bir krizse sanmayýn ki 90 a düþer gider 80 e düþer gider.

Hiç ummadýgýnýz rakamlara düþecek hisseler kimsenýn beklemedýðý seviyelere. Yatýrýmcýlar alýþtý mal alacagý yeri biliyor ucuz algýsý oluþtu. Tamam abi düþtü ya daha nere düþecek dedirtiyor.

Ama çok fena rakamlara düþüyor. Krizde 2008 krizinde yatýrýmcý arþivlerini okudum neler düþünmüþler neler yapmýþlar diye algýlar nasýlmýþ diye bakayým dedim. Kendýmý 2008 krizindeymiþ gibi düþünmek istedim.

Þunlar konuþuluyor.

Ýntihar edenler, Evini damýný satýp borsadan batanlar Hangi bankanýn daha önce batacaðýný tartýþanlar yatýrým mý bankadan hesap bile açmýyorlar tam tersine bütün paralarýný bankadan çekenler. Yatýrým yapmak delilik ve çýlgýnlýk gibi görünüyor. Ýþten çýkarýlýp iþsiz kalanlar bir daha hiçbirþekilde düzelmeyeceðini düþünenler. AMan allahým neler neler. en tepesý 30 lýrayý gören bist 30 hisselerinden bir tanesi 15 e düþünce müthiþ ucuz diye atlayan bir yatýrýmcý hisse 7 lýraya düþünce bütün malýný maþadýný satýp girmiþ ve ayný hisse 4 lýraya gevþemiþ krizde.

Ýnanmasý güç farkýndayým ama öyle bir seviyeye düþüyorki aklýnýn ucundan geçmeyecek seviyelere düþüyor diye anlatýyor. en tepede 30 lýra olan býr hýsse kaca düþer dersin ki en fazla hadi 10 lýraya düþsün ya abi 4 lýra nedir ?

Þu an ucuz olarak gördüðümüz bu hisseler Þu anký fiyatlarýnýn %50 %75 altýna gelmesi hiç þaþýrýlmayacak

Krizlerde zengin olan kaç kiþi var ki toplasan %10-15 geri kalan %85 90 batýyor yada fýrsatý deðerlendiremiyor.

Yani ucuzdan aldýðýný zannederek sevinirken aslýnda oldukça pahalý bir seviyeden alýyor kriz bitiyor ve piyasa yükseliyor yatýrýmcýnýn kazandýgý para ne 2 sene sonunda %20 %30 Dahasý yok.

Niye çünkü %50 gevþeyince %100 çýkmasý gerekiyor. Herkes hissenin performansýna bakarken 2009 daki dip fiyata bakarak 30 kat 40 kat görüyor. 2008 ortasýndan hesaplayýnca biranda 2 kat 3 kata düþüyor. Aradaki marj afaki büyük. Kendi kendimizi kandýrýyor.

2008 krizi gibi bir krizi el avuþturarak bekleyenler de vardýr. Fakat sanmayýn ki mal alabilecekler. Kimse hesap açmaya dahi cesaret edemeyecek bankada para tutmaya korkacaksýnýz iþsiz kalacaksýnýz paranýz pul olmþ olacak. eviniz arabanýz herneyiniz varsa hepsi ölü fiyatlarda olacak. Herkes kendini fakir gibi hissedecek 3 kuruþ parayýda þelale gibi düþen borsa da yemek istemeyeceksiniz.

Kýsacasý kriz vesaire öyle kolay iþ deðil her adamýn harcý deðil oralarda mal almak. Þu an bile kimse 50 binden 60 býnden bahsetmiyor. Niye kimse bu ihtimali düþünmüyor.

Kriz göstere göstere çýkmaz diyorlar aslýnda bir ilizyon var zannediyorlar ki kriz çýktý ve evet dip yaptýk yada buralarda bir yerde yapacaðýz. Gösterilmeyen þey hisselerin daha buralardan en az %50 daha düþebileceði

XU100 grafiðinin 2008 düþünün % side yazýyor bu gördüðümüz en tepden ayný çizgiyi % sel olarak yerleþtirdiðimde de nereye çýktýðý görülüyor.

Ben bir manuel yatýrýmcý olsaydým yaný robotum vesairem olmasaydý. 92,000 den 3/1 mal alýrdým 90,000 stoplu 125,000 kar al seviyem olurdu stoplarsam 60 bin 50 bin arasýnda mal toplamaya baþlardým. 45,000 ihtimali için arabayý atý satýp borsaya gömmeyi filan düþünürdüm. 65,000 den dönüp giderse ve daha aþaðýsýný görmezse yapacak birþey yok dibin oluþup cýkýsýn olduguna ýnanýrsam 75 binlerde 80 binlerde mala giriveririm. 90,000 de alýp beklemekten cok daha risksiz olur beným için.

Ama ben robotcuyum Viopcuyum bana düþmüþ çýkmýþ farketmiyor. O yüzden yazdýklarýmý hem bir yatýrým tavisyesi olarka görmeyin hemde bu soyledýklerýmý fazla ciddiye almayýn çünkü ben yatýrýmýmý bu senaryolar üzerine þekillendirmiyorum.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Düþen býçaðý tuttuk. Bu ay ki alýmlar tamamdýr.
    ilk 100k'lýk yatýrým tamamdýr. hedef 5 yýlda 250k, 10 yýlda en az 500k'lýk yatýrým.
    2 gram altýn bozdurularak hisse portföyüne aktarýldý.
    toplamda 3600tl'lik alýþ yaptým.
    2 yýla yaklaþan sürede 100k'yý tamamlamýþ oldum.
    kasým 2018'den beri portföye yatýrýlan 100k
    güncel portföy deðeri 97k.
    3k zarar.
    oldukça moral bozucu ama yýlmadan devam edecceðim.
    selametle.

aslýnda yeni hisse eklemeyi düþünüyordum ama sonradan vazgeçtim.
    tüpraþ,petkim aklýmdaydý son anda vazgeçtim. tavhl de ciddi sýkýntýmýz var, bakalým ne olacak.
    piyasalar tabi da ha aþaðýya da gidebilir bilemiyorum.

6.  Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    aslýnda yeni hisse eklemeyi düþünüyordum ama sonradan vazgeçtim.
    tüpraþ,petkim aklýmdaydý son anda vazgeçtim. tavhl de ciddi sýkýntýmýz var, bakalým ne olacak.
    piyasalar tabi da ha aþaðýya da gidebilir bilemiyorum.
    Tavhl ucuz ama bilancosunda efk ýyý gorunmuyor net kar da tazmýnatla geldý. Zaten hava yolu sektörü en az 6 ay sýkýntý. Virus en cok bu sektoru vurdu. Ýþler düzeldiðinde en yüksek primide hava yolu sektoru yapacak. Yakalanamayacak sekýlde yukarý sýçrayacak. AMa ne zman asýl soru bu
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Tavhl ucuz ama bilancosunda efk ýyý gorunmuyor net kar da tazmýnatla geldý. Zaten hava yolu sektörü en az 6 ay sýkýntý. Virus en cok bu sektoru vurdu. Ýþler düzeldiðinde en yüksek primide hava yolu sektoru yapacak. Yakalanamayacak sekýlde yukarý sýçrayacak. AMa ne zman asýl soru bu
    Erhan hocam bende ayný þekilde düþünüyorum aslýnda daha fazla alacaðým fakat atatürk havalimanýnýn yerine bir yer ekleyemedi.
    Antalya havalimaný ihaleside iptal edildi, Tav 'a vermeyecekler herhalde ya da bilmediðimiz bir sebep var. bu yüzden düþünüyorum yoksa gözüm kapalý daha da alacaðým.

8. Herkese iyi akþamlar portföyümde 14 tane hisse var. Temettü emekliliðine inanmýþ sýradan bir çalýþaným bende. Portföyümde 14 tane hisse var. Bunlarýn 10 tanesi yüzde 5 ve üzeri temettü verimi olan þirketler.

Eregli,froto,toaso,alkim,aksa,aygaz,tavhl,. Enjsa, bunlar temettülerini açýkladýlar.

Adana,hekts,sasa,vesbe henüz temettü haberi yok.hekts ve sasa vermeyecekler sanirim ama adana ve vesbeden bekliyorum.

Kords ve sarky'daa temettü verimini düþük buluyorum.

Sizlere sorum þu bu süreçte sarky da kafa kafayayim zararim yok. Sasa'da %10 zarardayim. Kords'da %25 zarardayim.

Bu üç kaðýttan çýkýp maliyetimin yüksek oldugu

Froto(70tl),toaso(25tl),Vesbe(18tl) bunlara kaydýrsam mý ? En azindan maliyetimi daha da düþürüp hemde temettü mü alýrým diye düþünüyorum. Siz ne düþünüyorsunuz bu hamleyi yapmalýmýyim. Açikcasi froto toaso vesbe bu fiyatlardan almak istiyorum. Nakitimde yok eklemede yapabilecegimi dusunmuyorum. Bu iþlemi sizce yapmalimiyim. Lütfen fikirlerinizi belirtirseniz özellikle tecrubeli cautionary ve dudu abi .

Herkese saygilar sevgiler

Redmi Note 7 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 111/153 ÝlkÝlk ... 1161101109110111112113121 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •