Originally Posted by
hold_the_door
altýn dolar alýp sutyen bankda birikim yapan dunyadan bý haber ayse teyze o kadar kazandý zaten

Aynen haklýsýn valla. Bazen bende boþa kürek çektiðimi düþünüyorum.
Ayþe teyzenin sütyeninden bir mercedes çýkacak hale geldi 
Þahsen doðru yerlerde doðru hisseleri aldýðýmý düþünüyorum. Vicdanýn rahat olmasý önemli bir unsur.
Gerisini þirketler ve piyasa belirleyecek.
Takip listemde olup 100k'lýk alsam þu an neredeyse milyonluk olacaðým fmzip, alkim, ttrak gibi hisseleri kaçýrdým. Bir de gram altýn portföyümü daha büyük yapabilirdim, onu da hisse baðýmlýlýðýmdan yapamadým.
Portföy büyüdükçe hisse sayýsýný arttýracaðým, fýrsat gördüðüm hisselerde, her hisse için ortalama 20k'lýk alým yaparým diye düþünüyorum.
Bir de þu açýdan bakmak lazým, bir yatýrým yapýyorsun, her yatýrým içerisinde azdan çok fazlaya doðru bir risk unsuru barýndýrýyor.
Biz tercihimizi hisseler ve uzun vade yatýrýmdan yana kullandýk. Daha bir þey kaybetmiþ de kazanmýþ da degiliz bunu zaman gösterecek.
Zaten yatýrým yapmaktaki amaç zengin olmak deðil, ileride kendimize garanti bir fon oluþturmak.
Bu emekliliðe destek olur, hastalýk, ölüm kalým, iþsizlik vs. gibi durumlar için destek olarak düþünüyorum.
Malum süreçte bunu gördük, kenarda biriken önemli. Ben memurum ama yarýn devlet dese ki maaþýný vermeyeceðim veya yarýsýný vereceðim, ilk baþvuracaðým yer bu portföy olacak.
O yüzden burasý önemli.
Azgýn olamamak lazým, þükür etmek lazým, açgözlü olmamak lazým vs.
Zengin olmak için adres zaten burasý deðil, ticarette.
Bir diðeri altýn 2011 fiyatlarýna daha yeni geldi, fakat tl deki deðer kaybý o kadar yüksek ki.
Resmen elimizdeki varlýklar eriyor. Altýn iyi bir koruyucu unsur, tarih boyunca da hep öyle olmuþ.
Ama enflasyon canavarý dizginlenmeden çektiðimiz kürek boþuna gidiyor.
Baksan iki yýldýr portföy yüzde 40 artýda gibi ama aldýðýn, kullandýðýn her þeyin fiyatý iki yýlda zaten bu oranlarý geçti. Kaldý ki riskli bir mecradayýz. Yarýn 90binleri görmeyeceðimizin de garantisi yok.
Biz umudumuzu 300 binlere doðru koruyalým. Yeni 3000 oluyor herhalde 
Neyse baþtan sona yazdýklarýmý okudum da iyi saçmalamýþým, böylece kalsýn
''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''
Yer Ýmleri