Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 150/153 ÝlkÝlk ... 50100140148149150151152 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 1,193 - 1,200 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

Alýntý Originally Posted by nilkiz Yazýyý Oku
    Abi ben hedefe ulaþtým bedavaya kýzýmý 3 yýl fransada okuyabiliyorum hisseleri geçen hafta sattim Euro aldým darýsý basina
    Hocam sen bu iþte destan yazdýn.
    Ben çok aðýr kaldým.
    Aðýr hisselerdeyim hep.
    Tebrik ederim.
    Ama umduðum gibi gidersem 2030 da defteri kapatýrým

Þöyle bir bakýnca dönüp maziye,
    Ýçim buruk ama PÝÞMAN deðilim...

Selam sevgili Romalýlar...
    Günahlarý ve sevaplarýyla bir yýlýn daha sonuna geldik.
    Tüm þarkýlarýný eksiksiz ezbere bildiðim Cengiz Babayla olaya gireyim dedim
    Rahip olaylarý, Korona süreçleri, dolar ataklarý, siyasi krizler vs. derken portföyümle dördüncü yýlý da geride býraktým.
    Bu süreçte hep yeni bir þeyler öðrenmeye çalýþtým. Görünen o ki baþýndan beri hep yaptýðým tercihler doðruydu.
    Zaten Bist'te gözünü kapatýp benim gibi bu iþle vakit geçirmeyi sevmeyen salt yatýrýmcý bir adam için tercih yapýlacak belki 20-30 hisse vardýr, belki biraz daha fazla. Peki sorun nerede yeterli süre beklediðim hisselerde deðiþimleri zamansýz yapmam da diye düþünüyorum. Tabi bu düþüncenin temel kaynaðý fiyat. Asýl olan fiyattýr, fiyat her þeydir, kim ne derse desin.
    Korona boyunca elimde tuttuðum tav havalimanlarý ile erken vedalaþtým mesela. Niye vedalaþtým onu da bilmiyorum, yeni gözümün nurlarýyla yepyeni bir portföy yapmak için belki de.
    Hadi sasa'da balon bir fiyat oluþmuþtu, o yüzden zamanýnda çýktýðýmý düþünüyorum, þu an ki geldiði yer ile ilgili söyleyecek bir þeyim yok. Dedim ya kalbim buruk ama piþman deðilim 30 liradan ttrak, 10’dan arçelik ve daha bir sürü þey
    Portföye artýk yeni oyuncular eklemiyorum, Otkar'la ilgili kararsýzlýðým vardý, halen daha var ama onu da satmayacaðým.
    Sorun þirketle alakalý deðil, ondan da bahsedeceðim ileride.
    Portföyümde çýtýr çerez diyebileceðim üç tane de coin var, hiç inanmadýðýmý söylemiþtim, bazen saf olduðumu da düþünüyorum, inanmadýðýn þeyde paraný neden tutuyorsun diye, ama bunun da sebebini bilmiyorum, belki de hýzlý para kazanma isteðidir.
    Para piyasalarýnda para kazanmak iþi gerçekten çok zor bir zanaat imiþ dört yýllýk sürede net söyleyeceðim þey budur herhalde.
    Ne diyordu Mazhar abimiz ''tecrübe dediðin þey kel kaldýktan sonra, hayatýn sana saçýný tarayacak bir tarak hediye etmesidir''
    Gerçi tecrübeli miyim, baþarýlý mýyým bilmiyorum, onla bunla þunla kýyaslama yapmaktan da sýkýldým artýk, çok da umurumda deðil, ben borsaya aþýðým, ama pasif bir aþk bu herhalde.
    zaten borsa dediðimiz þey de hayatýn kendisidir, aslýnda ticareti yapýlan her þey borsanýn bir parçasý bana göre.
    seviyoruz keratayý
    4 yýlda derenin altýndan çok sular aktý. Artýk dört hissem, üç coinim ve gram altýným var. Portföyüm sekiz parçadan oluþuyor yani.
    Bu arada þubat ayýnda 500k'ya bir buse kondurduk , Aralýk baþý itibariyle de 1m olduk.
    Gerçi þu var, aslýnda hesaplamaya bir miktar ziynet altýnýmýzý da dahil ettim. Aslýnda 900k'lara falan ulaþtým. Ama hedeflediðim 50 yaþ geldiðinde onlarý da kullanacaðým diye düþünerek hesaplamaya dahil etmemenin pek de mantýklý olmadýðýný düþündüm.
    Zaten bunlarýn hepsi hedef, bakarsýn allah korusun bir hastalýk olur, umulmadýk bir durum olur ne bileyim hepsini satmak zorunda da kalabilirim. Sonuçta benim motivasyonumun olmasýnýn daha önemli olduðunu düþünüyorum.
    Bir yerde dinlemiþtim, emekli olayým bir daha hiç çalýþmayacaðým ,yan gelip yatacaðým diye düþünen beynin emekli olduðu anda ölümle sonuçlanan vakalarýn hiç de azýmsanmayacak derecede olduðundan bahsediyordu.
    Gerçi benim emekli olduktan sonra ki motivasyonum da hazýr.
    Yapacak çok iþ var dünya turu , arabayla balkan turu, arabayla günlerce gezebilirim, kamyon þoförü çocuðu olduðumu daha önce de söylemiþtim
    Tabi bunu þimdi neden yapmýyorsun diyenler olabilir, portföy yeterli deðil, çocuklarým daha küçük, zaman az gibi bahaneleri sýralayabilirim, yazýn zaten yeteri kadar dolaþýyorum, Türkiye'de gezmediðim çok az yer kaldý. Ülkem bu açýdan bir cennet.
    Bu arada deli gibi de arzulamýyorum eskisi gibi emekliliði, bunda çalýþtýðým yerin payý da büyük.
    Bu yaz okulumu deðiþtirdim, kýz okuluna geçtim, bu kadar mý fark eder gençleþtim resmen
    ses yok, gürültü yok, kavga yok ,isyan yok , yok oðlu yok
    20 yýla yaklaþan meslek hayatýmda ilk kez okula isteyerek gidiyorum, þaka gibi. almaya meraklý, istekli ve sorunsuz bir kitle olunca bu iþ kesinlikle daha keyifli, hayatýmda ilk kez böyle bir yerde çalýþýyorum.
    Her neyse portföyümüze dönelim.

Portföyde ki kar zarar durumu saðlýklý bir bilgi vermeyebilir.
    Kords: sürekli yatýrýmlarla büyüyen bir Sabancý þirketi, lastik güçlendirme, inþaat güçlendirme iþleri yanýnda, kompozit sektöründe büyük beklentiler var, bunun yanýnda Güneþ enerjisi panelleri için bir ortaklýk anlaþmasý imzaladýlar.
    Agresif büyüme amacýyla portföyümde tutuyorum, en baþýndan beri portföyde 9'dan alýp 45'ten verdim sonra 50'lerde tekrar geri aldým. Temettüyle pek iþi yok, ya da çok az verir. Güvenilir ofansif bir büyüme þirketi bana göre, yatýrýmlar tam gaz devam ediyor, tek sorunu Sabancý þirketi olmasý ve kuþlu sitelerde pek talep görmemesi diyebiliriz.
    Otkar: Otobüs ve zýrhlý araç üretimi temel oluþturuyor. Otobüs konusunda sorun yok, yurtdýþýnda da iþleri iyice büyütüyorlar ancak bir türlü beklenen zýrhlý sipariþleri gelmiyor. Satma konusunda ki kararsýzlýðýmýn sebebi ihale usulü çalýþan þirketlerle artýk pek devam etmek istemiyordum, ancak dediðim gibi kararsýzým ve satmayacaðým muhtemelen. Lot sayýsý az, bedelsiz potansiyeli çok yüksek, temettüsü fena deðil, agresif ve spekülatif büyüme amacýyla portföyde tutuyorum. Beklenen zýrhlý sipariþleri gelirse yerinde tutamayýz küçük eniþteyi
    Ýsdemir: Defansif büyüme þirketi, oyak iþtiraki, piyasa açýklýðý çok az, kurumsal bir firma, yatýrýmlarý tam gaz devam ediyor, oyak iþtiraki olduðu için oldukça dolgun da temettüsü var, ereðli de büyüyebilecek alan yok gibi bir þey, isdemiri bu alanda daha avantajlý görüyorum. Bu arada ereðliyi saðlam fiyattan yakalarsam portföye ekleyeceðim. her ne kadar hisse arttýrmayý istemesem de. Enerji yatýrýmlarý derken maden de buldular. Aslýnda fiyatý þu an pahalý deðil 2x bile gidebilir, ama tabi þu an yeterli nakitim ve pek beþinci hisseyi eklemek gibi bir amacým yok. O zaten eski göz aðrým, sattýklarýmý direkt isdemire çevirdim 6x gibi bir getiriyle, iyi, hoþ, güzel þirkettir, kaledir.
    Ford: onunla ilgili çok söyleyecek bir þey de yok. Hem saðlam büyüyen bunun yanýnda saðlam da temettü vermeye çalýþan bir þirket. Romanya fabrikasý satýn alýndý, binek araç pazarýna da dahil oluyoruz. Halen daha ne getireceði belirsiz olsa da güzel þeyler olacaðýný düþünüyorum, bunun yanýnda elektrikli iþi büyük bir fýrsat olsa da büyük riskler de barýndýrýyor tabi.
    Coinler: onlarla ilgili fikrimi zaten daha önce yazdým. 2025'e kadar iki tane ana kripto ve bir tane de borsa aðasýnýn kriptosu portföyde. btc ve ether'e 2025'e kadar sallamayacaðým tutarda yatýrým yapýyorum. Belki de getiri hiç ummadýðým yerden gelir.
    Þu an nede olsa kimse yüzüne bakmýyor dünya üzerinde, Türkiye'de zaten üzerine toprak attýlar. Belki buradan çok saðlam bir getiri yakalarýz. Belki de silinir giderler. Çok da fifi modundayým açýkçasý. Safým ben
    Gram altýn: portföyün dörtte biri, bir miktarý ziynet bir miktarý borsa altýný.
    Þu anda altýn biriktiriyorum ve az da olsa dediðim gibi her ay kripto alýyorum, þu an borsaya para aktarmak gibi bir düþüncem yok.
    Aslýnda ereðli, isdemir vs. de alým yapýlabilir ancak bist 100 inanýlmaz bir ralli yaptý. Endeks kan aðladýðýmýz 90 binlerden 500 binlere geldi. herkes o dönem 40-50 gelecek derken biz düþen býçaðý tuttuk diye yazýlar yazýyorduk. Þimdi doðru olaný yapmýþým ama vedalaþmalarý biraz erken yapmýþým diyorum. Artýk veda olmayacak gibi sanki, kripto haricinde.
    Bist 3 dolarlarda geziyor, eyt vs. derken seçimden sonra siyasete girmeden kim gelirse gelsin dolarýn ataða kalkabileceðini düþünüyorum, umarým olmaz ama, o yüzden altýn topluyorum, hazirandan sonra onsta da ciddi ataklar olabilir. bist 1 dolarlardan 3 dolarlara geldi. Ülkenin en parlak dönemindeki zirve 5 dolar. o yüzden buralardan uygun fýrsatlar gelirse yüksek miktarda altýn bozup borsaya sokmaya devam edeceðim. alým ayný hisselerle de olabilir. farklý bir hisse de ekleyebilirm.
    amacým her bir milyon da bir hisse eklemek. hisse portföyü olarak 900k'yý geçtim, milyon olmamada az kaldý gerçi bu enflasyonda milyon da iþe yarar mý bilmiyorum ama neyse yola devam ediyorum.
    saðýmda solumda ne kadar kriptocu varsa hepsi borsaya geçti, hisse tavsiyesi isteyen isteyene, en son kriptoda hesabý sýfýrlayan bir arkadaþým, borsa hesabý açtý, benden tüyo istiyordu. kimseye tüyo verecek durumda deðilim, kelin ilacý olsa baþýna sürer
    buradan daha da yukarýlara sürerseler iþime gelir, yok aþaðý basarsalar almaya devam ederim.
    Baktýðým zaman kasým 2018'den buyana 250k yatýrmýþým. ziynetleri hesaba dahi etmezesem %250 gibi bir getirim var ki bu da tam doðru bir hesap deðil, bunun için excel tutmak lazým. örneðin geçen yýl baþýnda 100k gibi bir yatýrýmým vardý. yani aslýnda yatýrdýðýmdan ziyade ralliden iyi de para kazanmýþým gibi.
    2018 de 20k ile baþlayan maceram bugün 1.1m oldu. o dönem 4000 dolar gibi bir parayla baþladýk, bugün itibariyle 58 bin dolar gibi bir portföye ulaþtým. hedefim 150-200 bin dolar ve 48-60 ay arasý temettüye ulaþabilmek demiþtim, hangisine ulaþýrsam benim için yeterli olur---bu arada asgari ücret benim maaþtan hýzlý artýyor, yakýnda hesaplamayý üst sýnýrdan yapacaðým---
    yani bugün 3miyona ulaþmýþ olsam, kabaca aylýk 20-30k arasý bir temettü bana yeterli gelir. Bu yýl 25 k temettü aldým. 2023'te beklentim 45-50 k arasý.
    ya tabi bunlarýn hepsi farazi þeyler sadece beklenti, umut artýk adýna ne denirse. Belki de hiç böyle bir imkanýmýz olmayacak, belki de çok daha fazlasý olacak. 4 yýldan beri arabayý deðiþmeyi düþünüyorum ama deðiþtiremiyorum , ev zaten sýkýntýlý, deðiþmesi lazým bu ev iþine nasýl bir çözüm bulurum bilmiyorum, yeni evler 3m. Zaten o paraya ev alasým da yok, kiralar çok pahalý, ev sahibiyle uðraþmak da istemiyorum, öyle sýkýntýlý bir durum. Ama bu lanet þehirden kurtulursam bir kurban keseceðim adaðým var.
    Aslýnda küçük çaplý yüksek büyüme potansiyeli olan hisse de aramýþ portföye eklemiþ sonra deðiþtirmiþtim. son ralli bize küçük büyük hisse muhabbetinin biraz da boþ olduðunu gösterdi. bluechip hisseler bayaðý da iyi gittiler, param saðlam limanda, þirket iflas eder mi korkusu daha zayýf, hem de iyi de büyüyorlar.
    daha önce de söylemiþtim ben ikizler burcuyum yarýn sabah kalkar baþka bir þeye karar veririm
    ama þu an motivasyonum iyi durumda, en güçlü fýrtýnalara bile dayanabileceðimi düþünüyorum. Beklentilerim halihazýrda devam ediyor.
    Biz gemimizi Nuh as gibi yaðmurlardan önce inþa ettik, güneþ olursa iþimize gelir, yaðmur yaðarsa da gemim de var, yeterli erzaðýmda.
    Bir daha ki deðerlendirmem 2023 sonuna yaþarsak inþallah.
    Herkese mutlu ve huzurlu ve bol kazançlý bir yýl dilerim.
    Hedefe doðru tam yol ileri.
    selametle...
    ''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
    ''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''

Günde -55k uuuu beybi

4. Yarin yarisi geri gelir insallah

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alýntý Originally Posted by Jango Yazýyý Oku
    Yarin yarisi geri gelir insallah

Kabýz seçme konusunda ustayýmdýr

6. O konuda yanliz degilsin hocam [emoji23]

Ülkenin baþýndan musibet hiç eksik olmuyor.
    Ölenlere Allah'tan rahmet kalanlara sabýr yaralýlara acil þifa diliyorum.
    Sadece sözle olmaz elimizi taþýn altýna sokma zamaný.
    Selametle...

Ýsdmr de temettü pas geçti.
    Bu yýl neredeyse hiç temettü almayacaðým.
    Zaten çok da önemli deðildi þu an ama alým için fýrsat oluþturabilir.
    Hesabýma göre 6k falan yatacak
    Otkar bedelsiz verdi.
    Kordsa 25 kuruþ.
    Ford 10 tl.
    Ýsdmr hiç vermedi
    Neyse sýký nakit lazým toplamak için.
    Bu durum seçim dönemiyle de birleþince ciddi alým fýrsatlarý oluþturabilir.
    Bakalým neler olacak.
    Ýzlemedeyiz

Sayfa 150/153 ÝlkÝlk ... 50100140148149150151152 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •