yakýnda burda d*****n kuyrugu kopar...az kaldý sabýr...
yakýnda burda d*****n kuyrugu kopar...az kaldý sabýr...
caddebostandaki arazi ile ilgili kap haberi düþtü.
"Þirketimizin sahip ve maliki bulunduðu Ýstanbul ili, Kadýköy ilçesi, Erenköy Mahallesi'nde kain ve T.C. Kadýköy Tapu Sicil Müdürlüðü nezdinde Pafta N 106, Ada N 1435 ve Parsel N 39'da kayýtlý taþýnmaz ile ilgili olarak; 05.02.2019 tarihinde tebellüð edilen T.C. Ýstanbul Büyükþehir Belediye Meclisi'nin 18.01.2019 tarihli ve 110 numaralý Kararý ile söz konusu parselin az yoðunluklu konut alaný olarak belirlenmiþ olduðu 22.03.2007 tasdik tarihli meri 1/5000 ölçekli Bölge Plan Kararlarýnýn muhafazasýna karar verilmiþtir.
T.C. Ýstanbul Büyükþehir Belediye Meclisi'nin 18.01.2019 tarihli ve 110 numaralý Kararý ile Parsel N 39'da kayýtlý taþýnmazýn az yoðunluklu konut alaný olarak muhafazasýna karar verildiðinden;
1- Ýstanbul ili, Kadýköy ilçesi, Erenköy Mahallesi'nde kain ve T.C. Kadýköy Tapu Sicil Müdürlüðü nezdinde Pafta N 106, Ada N 1435 ve Parsel N 39'da kayýtlý taþýnmazýn park alaný olarak düzenlenmesine iliþkin Ýstanbul Büyükþehir Belediye Meclisi'nin 12.10.2017 tarihli ve 1582 numaralý kararýnýn iptali talebi ile Þirketimiz tarafýndan Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý aleyhine T.C. Ýstanbul 5. Ýdare Mahkemesi nezdinde 2018/555 Esas sayýlý dosya ile açýlmýþ bulunan iptal davasýndan feragat edilmiþtir.
2- Keza, anýlan parselin az yoðunluklu konut alanýnda kalan kýsmýnýn da ‘Parklar ve Dinlenme Alanlarý' lejantýna alýnmasýna iliþkin Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý'nýn 1/5000 ölçekli Nazým Ýmar Planý deðiþikliðinin kabulü kararýnýn iptali talebi ile Þirketimiz tarafýndan Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý aleyhine T.C. Ýstanbul 8. Ýdare Mahkemesi nezdinde 2018/1800 Esas sayýlý dosya ile açýlan iptal davasýndan da feragat edilmiþtir."
Saygýlarýmýzla,
Akiþ Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý A.Þ.
deniz gören güzel bir yerdeki arazi park olarak gösterilmiþti ve firma mahkemeye vermiþti diye algýlýyorum hata yoksa. belediye kararýndan geri dönmüþ, düþük yoðunluklu bina statüsü vermiþ, 1,2 dönüm arazi, 4-5 katlý bir bina yapýlabilir bodrum hariç. þirketin durumu malum, eldeki iki projeyi henüz tamamlayamadý ama yeni yapabileceði arazisi kendisine ait bir projesi olmuþ oldu diye düþünüyorum ben. baðdat cad üzerindeki üçüncü yapýnýn tamamlanmasýna müteakip bu projeye geçebilirler. firma aðýrlýðýný koyup bu kararý aldýrtabildiyse kendilerine helal olsun demek istiyorum buradan.
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eðitim amaçlý kendi kiþisel görüþlerime dayanmaktadýr. katýlmadýðýnýz görüþüm olursa yapýcý bir dille gelen her tür eleþtiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.
Düþük yoðunlukta bina statüsü ne bilmiyorum ama tam yat limanýnýn yaný diye hatýrlýyorum ben gidip görmüþtüm.yarýn þirketi arayýp bence netleþtirin.ve de konut yapacaklarýna hiç ihtimal vermiyorum.Darphane gibi para basacak bir lokasyon orasý.Açýkçasý benim þirketim olsa ibreti alem görsün diye süper bir bina yapar faiþ bir kira ödeyerek þirkete kendim otururdum.
Diðer iki projeyi henüz tamamlayamadý diye bir þey söz konusu deðil.Bu adamlar bu iþte baþkasýna benzemez.Ne zaman görüþmeler bitip müþteriler hazýr hale gelir ivedilikle tamamlarlar.Ýnþaatý tamamlayýp müþteri beklemezler birileri gibi.ve uzun zamandýr hiç ilgilenmedim ama arý gibi çalýþtýklarýna da emin olabilirsiniz.
Yazdýklarým hisse fiyatýndan baðýmsýzdýr.Zaten kendi durumumuz net olarak topicde yazýyor.2,2 lerde birileri ortalýðý velveleye vermeye çalýþýrken sýrf vefa borcumuz olan eskiler için gerekli yazýlarý da yazdým.
Kimileri bu süreçte yurt dýþýna tonlarca servetini kaçýrdý.Bu þirket ne yaptý yurt dýþýna yatýrým yaptý kazandýðýný ülkesine getirmek için.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
hissedarým hocam, daha önce þirketle görüþmüþtüm. akapartman suadiye % 90 oranýnda bitti, satýlacak bölümler için ve kiralanacak bölümler için görüþmeler yapýlýyor dendi, aradan epey bir süre geçti bu konuda bir ses yok, þimdiye çoktan kiralanmasý lazýmdý. sanýrým istedikleri fiyatý veren bir kiracý bulamadýlar. konut bölümlerinde satýþ hakkýnda bilgi de gelmedi kap a.
baðdat caddesindeki ikinci inþaat, ipekyol maðazasýnýn yaný ise % 50 durumdaydý, oradan bu yýl için hizmete alýnma durumu yoktu, 6-7 aya hizmete girer dendi, olmadý, yanýlmýyorsam yatýrýmcý sunumunda 2019 yýlýnda borçlarý temizleyeceðiz tarzý bir ibare vardý, bu tip bir ifadeden bu yýl bu binanýn hizmete girmeyeceðini çýkardým. epey zaman geçti unutmuþum tam yazýlaný.
ben 2,2 lerden velveleye vermedim, pek baþlýða girmiyorum. 2,2 ye hisse satan olursa seve seve de alýrým yani,baþlýða aðlamaya giren, garip garip þeyler yazan çok kiþi var görüyorum bazen.
düþük yoðunluklu binaya kabaca nette baktým, yüksekliði 11 küsür metre bina tarif ediliyor, yani zemin + 4 kat gibi, o konut alaný içinde koruma altýnda bir aðaç varmýþ. her yerine inþaat yapmalarý mümkün deðil ,arazinin 1/4 ünü kullanabilirler, ticari bina ruhsatý var mý bilmiyorum ama bu arazi için karma nitelikte bir proje denmiþ. zemin kat dükkan, üst katlar da daire þeklinde bir çalýþma olabilir. daha önce inþaat baþlamýþ ama mahkeme durdurmuþ deniyor, ne kadar inþaat yaptýlar onu da bilmiyorum. anladýðým gelen haber güzel, konum güzel, bu arazi pahalý alýnmýþ ama çok güzel getiri olabililecek bir yer diye düþünüyorum.
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eðitim amaçlý kendi kiþisel görüþlerime dayanmaktadýr. katýlmadýðýnýz görüþüm olursa yapýcý bir dille gelen her tür eleþtiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.
Yer Ýmleri