Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 12/14 ÝlkÝlk ... 21011121314 SonSon
Arama sonucu : 111 madde; 89 - 96 arasý.

Konu: ____Çizgilere____Ýtaat____ ( Hunharca teknik analiz )

Alýntý Originally Posted by gercekhisseci Yazýyý Oku
    Sn.onelle odas sizden sonra hareketlendi ne tesaduf��emeginize saðlýk.ytd
    Bol kazançlar ....

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

Yýlýný hatýrlamýyorum ama bu ÇÝZGÝLERE ÝTAAT ETMEK deyimini de yine hisse.net 'teki teknik analizci atalarýmdan birinden çok etkilenip kapmýþtým. Gündüz yoðun çalýþýyodu hatýrladýðým kadarýyla o yüzden analizlerini hep gece geç saatte atardý... Dörtgözle yazmasýný beklerdim... kulaklarý çýnlasýn... o da acaip çok çizgi çekerdi ama tüm samimiyetiyle çizgileri anlatmaya çalýþýrdý... Yani baþlýðýn ismi aslýnda kendi ürettiðim bi deyim deðil ... O yazardý böyle cümle aralarýnda "bakýn barlar çizgilere nasýl itaat ediyor " diye... yýllardýr oradan aklýmda kalmýþ ben de baþlýðýn ismi yaptým 1 sene önce kendi baþlýðýmda yazýp çizmeye karar verdiðimde... sonra baþlýðý sildik tekrar açtýk falan filan... bilmiyorum hala forumu okuyorsa, olur da geçerken uðrayýp okursa ismini ya da nickname'ini hatýrlamýyorum ama kendisine sonsuz sevgilerimi saygýlarýmý gönderiyorum... buraya yazýyým bulunsun olur haaa elveda dersek anýlar yazýlý kalsýn...

Ama @bikmisbroker BaBo Abi zirvedir... O net ... ALFA ....

Al-Sat tuþuna , nabzýnýzý minimuma düþürerek nasýl gitmeniz gerektiðini öðrenmek için ilk okunacak adam BaBo Abi 'dir ...

Alýntý Originally Posted by onelle Yazýyý Oku

ALTIN - USD / ONS - XAUUSD Haftalýk Logaritmik Bakýþ ;

2009 yýlýnda baþlayan ve yükselen siyah pitchfork'un alt kanalýnda sürdürdüðü rallisini 2012 nisan ayýnda bu pitchfork'a ait en alt medianý aþaðý kýrarak sonlandýrýyor. 2012 Eylül ayýna kadar mini bir zirve yaparak siyah kanala geri dönmek adýna çabalasa da gücü yeterli olmuyor ve düþüþ trendi baþlýyor. Bu düþüþ trendini ise mavi pitchfork iþaretliyor. Mavi pitchfork'un üst kanalýnda hýzla düþen fiyatlar 2013 Mayýs ve Aralýk ayýnda ikili dip formasyonu ile kendini mavi düþen trendin dýþýna atmaya çalýþýyor. Ancak barlar kendilerini mavi kanalýn dýþýna atmasýna raðmen boyun çizgisini kýramýyor ve ikili dip formasyonu yukarý dönüþ için çalýþmýyor. Akabinde fiyatlar 2015 dibini bulana kadar ikinci bir düþüþ trendi yaþýyor. Ýkinci düþüþ trendini kýrmýzý pitchfork iþaretliyor ve haftalýk barlar bu çizgilere de muntazam itaat ediyor. 2017 Aðustos ayýnda ise barlar kýrmýzý pitchfork'a ait en üst mediana ulaþýyor ve yukarý kýrýyor. Bu kýrýlýmdan sonra en güçlü direncin ,kýrmýzý pitchfork'a ait zirveler pivot alýnarak çizilmiþ nokta-nokta iþaretli trigger çizgisi olmasý beklenir. Öyle de oluyor. Haftalýk barlar bu direnci kýrmayý 2017 ve 2018 içinde defalarca deniyor ama gücü bitiyor ve baþarýsýz oluyor. Her denemeden sonra tekrar güç topladýðý destek ise daha önceden kýrmýþ olduðu kýrmýzý pitchfork'a ait en üst median oluyor. Þu an tekrar kýrmýzý nokta-nokta triggeri test etmek için yukarý ilerleyiþ devam ediyor. Güç durumunu kontrol edebilmek için RSI ve MACD indikatörleri ile beraber izlemeye çalýþýyoruz. RSI þu an 70 e yaklaþýyor ve aþýrý ýsýnmýþ durumda. Barlar trigger çizgisine ulaþsa dahi gücünü devam ettirebilmek için gevþemeli ve RSI zigzaglar üretmeli... Bu RSI 'nýn biraz olsun soðumasýný ve direnci kýrabilmek için güç toplanabilmesini saðlayacak. Diðer taraftan MACD mavi düþen trendini yukarý kýrmadan fiyatlar yeni zirve arayýþýna girmeyecektir...

Olumlu senaryo : Kýrmýzý nokta-nokta çizgi yukarýsýnda haftalýk tam barlar oluþmaya baþladýðýnda bu önemli direnç kýrýlmýþ demektir ve artýk uzun vade hedef kuvvetle muhtemel 2011-2012 zirveleri olacaktýr.

Olumsuz senaryo :
    Kýrmýzý nokta-nokta direnç önceki denemeler gibi kýrýlamadýðý takdirde orta uzun vade tekrar aþaðýda kýrmýzý en üst medianý test etmek ve buradan güç toplamak isteyebilirler...
    Büyük resimde siyah nokta-nokta ile iþaretli çizgi 2009 rallisini belirleyen siyah pitchfork'a ait trigger çizgisi ( Hagopian line ). Burasý uzun vade için hayati dip seviyesi . Herhangi bir gevþemede haftalýk barlarýn bu çizgiye dokunmasý ve destek almasý saðlýklý ve normal karþýlanmalý ancak bu çizginin olasý tam bar ile aþaðý kýrýlmasý ALTIN için uzun vade çöp fiyatlarda vakit geçireceði anlamýna gelebilir.

Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...Sevgiler...Saygýlar...

ALTIN - USD / ONS - XAUUSD son durum ;

Yukarýda kýrmýzý ile iþaretlenmiþ tespite baðlý olarak tam düþündüðümüz gibi RSI zirveden dönüþ yapýyor ve zigzaglar üreterek güç toplayacak gibi duruyor. MACD 'ýn belirttiðimiz mavi direnç üzerine geçmesi ,fiyatlar düzeltme olarak gevþese dahi devamýnda ivmenin yukarý olabileceðini iþaret ediyor. Eðer RSI dönüþ yaptýðýnda MACD 'da mavi direnci yukarý kýramayarak bu çizgiden aþaðý dönseydi ALTIN ýn güç kaybettiðini düþünürdüm. Ancak þu an RSI 'yi zigzaglarla soðutarak ve MACD'ý bu mavi direncin üstünde güçlü durumda tutarak ,fiyatlara kýrmýzý noktalý direncini kýrdýrmaya çalýþacaklar diye düþünüyorum. Kýrmýzý 21 haftalýk EMA ve siyah 50 haftalýk SMA yukarý doðru kesiþmek üzere ve 1-2 hafta içinde karar verilmiþ olacak. Ortalamalarýn muhtemel yukarý kesiþiminden sonra haftalýk barlar gevþeyerek bu ortalamalardan dokunuþlarla onay almak isteyebilirler. Bu arada MACD 'ta aþaðýda kýrmýþ olduðu dirence onay olarak dokunabilir. Aþaðýda siyah 50 haftalýk SMA 1263 seviyesinde... Üstte kýrmýzý noktalý direnç önümüzdeki 6 ay için 1340 civarýnda gözüküyor.

Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Sevgiler...Saygýlar...

Ve ALTIN grafiðine farklý bir uzun vade bakýþ... Üþenmeden hemen her mesajýmda önemini paylaþtýðým vazgeçilmez Fibo-Fan 'larým. Yine tekrarlamam gerekirse ;

Benim uzun yýllar çok çeþitli grafik üzerinde tecrübe edebildiðim kadar Fibo-Fan ;

1- Zirveden dibe çizildiðinde ,fiyatlarýn ,en üst çizgi %61.8 seviyesini yukarý kýrmalarý durumunda artýk orta-uzun vade için dip oluþumunun bittiðini ve yeni zirve arayýþýnýn baþladýðýný gösterirken
    2-Dipten zirveye çizildiðinde , fiyatlarýn , en alt çizgi %61.8 seviyesini aþaðý kýrmalarý durumunda artýk orta-uzun vade yükseliþ trendinin bittiðini ve kuvvetle muhtemel sert gevþemeler ve þelalelerle yeni dip arayýþýnýn baþladýðýný gösterir.

Bu grafikte de haftalýk barlar fibo-fan çizgilerine muntazam itaat ediyorlar...

Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...

Mavi ok ile iþaretlediðim kýrýlýma ve yukarýda kýrmýzý tespitime bakýnýz ....

HALKB - T. HALK BANKASI Aylýk Logaritmik Bakýþ ;

Ýki temel trend gözüküyor.

Mavi pitchfork 2010 dibinden 2013 zirvesine giden yükseliþ trendini belirliyor.

Mavi kesikli çizgi bu pitchfork'a ait dip pivot noktalardan çizilmiþ trigger (Hagopian) çizgisi ve pitchfork'un aþaðý kýrýlýmýndan sonraki en önemli destek seviyesini iþaretliyor.

Kýrmýzý pitchfork yükseliþ trendinin 2013 te aþaðý kýrýlýmýndan sonra oluþan düþüþ trendini belirliyor.

Kýrmýzý kesikli çizgi bu pitchfork'a ait dip noktalardan çizilmiþ trigger çizgisi ve pitchfork'un yukarý kýrýlýmýndan sonraki en önemli direnç seviyesini iþaretliyor.

Dikey mavi noktalý çizgiler RSI dipten dönüþlerini iþaretliyor.

Barlarýn arasýnda mavi 6 aylýk ve kýrmýzý 12 aylýk WMA ( Aðýrlýklý hareketli ortalama ) yerleþtirdim. Hareketli ortalama kesiþimleri trend çizgileri ile beraber takip edildiðinde, desteklerin çalýþtýðýný ve dirençlerin kýrýldýðýný görebilmek için en önemli teyit mekanizmasýdýr.Bu baðlamda mavi elipsler ortalamalarýn aþaðý kesiþimlerini , yeþil elipsler ise yukarý kesiþimlerini iþaretliyor.

Mavi pitchfork'un alt kanalýnda 2013 zirvesine kadar çizgilere muntazam itaat ederek yol alan barlar boþluklu ve sert bir þekilde bu yükseliþ trendine ait en alt medianý aþaðý doðru kýrýyorlar. Dikkat edilirse bu kanal içinde yükseliþin baþlamasýný ve bitiþini hareketli ortalamalarýn kesiþimleri de resmen teyit ediyor. Barlar 2012 baþýnda en alt mavi çizgiden dokunuþlarla destek aldýktan sonra yeþil elips içinde ortalamalar yukarý kesiþiyor ve yükseliþi teyit ediyor . 2013 baþýnda zirve dönüþünde ise barlar sert þekilde gevþeyip mavi en alt medianý test ediyorlar ve mavi elips içinde hareketli ortalamalarýn aþaðý doðru kesiþimleri bu trendin kýrýlacaðýnýn teyidini veriyor. Kýrýlýmdan sonra tekrar ayrýldýklarý çizgiyi iki barla yukarý doðru test ediyorlar ancak ayrýldýklarý trende dönmeleri için yeterli gücü bulamýyorlar. Bu trend çizgisinden düþüþ onayýný alan barlar hýzla mavi pitchfork' a ait en önemli destek olmasý gereken mavi kesikli hagopian çizgisine yöneliyorlar. Darbe giriþimi döneminde çok az altýna sarksalar da bu destekten güç toplayarak 2017 zirvesine gidiyorlar . Ancak güçleri 2014 ve 2015 zirvelerini aþmaya yetmiyor. Buradan tekrar gevþeyen barlar ikinci denemede kesikli mavi hagopian çizgisini aþaðý doðru kýrýyorlar. Bu sayede 2013-2017 pivot noktalarýndan çizilen kýrmýzý pitchfork ortaya çýkýyor.Yine dikkat edilirse kýrmýzý pitchfork içinde dip oluþumlarýný ve zirve bitiþlerini hareketli ortalamalarýn kesiþimleri ayrýca teyit ediyor.

Þu an takip etmemiz gereken trend kýrmýzý pitchfork ile iþaretli. Dikey noktalý mavi çizgiler RSI dipten dönüþlerini iþaretliyor demiþtik. Dikkat edilirse RSI dipten dönüþleri istisnasýz en alt kýrýmýzý mediandan olmuþ. RSI nin bu median üzerinden her destek bulduðu noktadan kýsa bir süre sonra da hareketli ortalamalar yukarý doðru kesiþmiþ. Tüm bu göstergeler bir bütünlük içinde kuvvetle muhtemel kaðýtta dip oluþumunun en alt kýrmýzý median üzerinde bittiðini ve artýk yükseliþ trendinin baþladýðýný gösteriyor. Dip oluþumunun muhtemel bitiþine dair diðer gösterge ise RSI ve MACD 'ýn fiyatlara göre pozitif uyumsuzluk göstermesi. 2016-2017 diplerine bakýldýðýnda RSI ve MACD yükselen dipler yapmýþken fiyatlar alçalan dipler oluþturmuþ. Bu da artýk fiyatlarýn daha aþaðýya gitmesi için satýcýlarýn isteksiz olduðunu ve yukarý ivmelenmek için fýrsat kolladýðýný iþaret ediyor.

Sonuç ; Barlarýn en alt kýrmýzý mediandan destek aldýktan sonra , yeþil elips içinde ortalama kesiþimlerinin yukarý doðru gerçekleþmesi, RSI ve MACD 'a baðlý pozitif uyumsuzluk ile kaðýtta orta-uzun vade dip oluþumunun tamamlandýðýný düþünüyorum. Önümüzdeki birkaç ay içinde orta kýrmýzý medianý muhtemelen hýzlý bir þekilde yukarý kýracak ve ilk büyük hedef olarak en üst kýrmýzý mediana ulaþma çabasýnda olacaktýr . Orta kýrmýzý median önümüzdeki 6 aylýk dönemde 8,12 ile 7,75 arasýnda deðiþecek. Bu çizginin üzerinde aylýk kapanýþlar yapmasý yukarý kýrýlýmýn ilk iþareti olacak. En üst kýrmýzý median önümüzdeki 6 aylýk dönemde 12,56 ile 11,90 arasýnda deðiþecek. Gevþemelerde altta 6 ve 12 aylýk WMA destek konumunda olacak. Þu an için mavi 6 aylýk WMA 7,19 , kýrmýzý 12 aylýk WMA 7,05 seviyesinde bulunuyor. Bunlarýn altýnda aylýk kapanýþ yapmadýktan sonra gücünü koruyacak, yukarý gitme isteði devam edecektir. Ýlk büyük hedef olarak en üst kýrmýzý mediana barlarýn muhtemel dokunuþundan sonra RSI ve MACD 'ýn durumu kontrol edilmeli ve barlar bu çizgiye ulaþmaya çalýþýrken mavi kesikli hagopian çizgisinin de güçlü direnç göstereceði akýlda tutulmalý. Diðer taraftan bu süreçte hareketli ortalamalarýn durumlarý sürekli takip edilmeli. Barlarýn zirve hedeflere yaklaþýrken ortalamalarýn altýnda aylýk kapanýþ yapmaya baþlamalarý zayýflama sinyali olarak algýlanmalý. Hareketli ortalamalarýn aþaðý doðru kesiþimleri ise kesinlikle SAT sinyali kabul edilmeli. Diðer taraftan Orta-Uzun vade en üst medianýn muhtemel kýrýlýmýnda ise barlar her þekilde kýrmýzý pitchfork'a ait kýrmýzý kesikli trigger çizgisine ulaþacaklardýr.Bu kesikli kýrmýzý çizgi benim için orta-uzun vade SON büyük hedef olur. Bu çizgi önümüzdeki 6 ay için 14,80 civarýnda seyredecektir. Kýrmýzý kesikli trigger'e barlarýn muhtemel dokunuþunda RSI ve MACD dahil bütün uzun vade indikatörler kuvvetle muhtemel tavan yapýþ olacaktýr. Bu seviyeden sonra indikatörlerin soðumasý için uzun süren bir sindirme döneminin oluþmasýný beklerim. Kaðýt tarihinde RSI nin 65-70 seviyesine ulaþmasýndan sonra her þeklide uzun süren bir sindirme ve gevþeme süreci baþlamýþ .O yüzden fiyatlar zirveye yaklaþýrken olasý gevþeme için RSI 'nin bu seviyeleri kesinlikle önemsenmeli.

Son düzenleme : onelle; 09-02-2019 saat: 20:09.

Yukarýda kýrmýzý ile iþaretlediðim teorime baðlý olarak bu hafta sert yükseliþle her iki koþul gerçekleþmiþ oldu. Bu nedenle bana göre artýk endeks 83 bine kadar bir bar bile uzatsa haftalýk kapanýþý bir önceki dipten daha aþaðýda olmayacak. Yani 88734 altýnda haftalýk kapanýþ gelmeyecek. Bunun dýþýnda MACD beklentim doðrultusunda henüz ikinci bacaðýný yapamadý. MACD Triggerini kestiði gibi tekrar yukarý yönlendi.Haftalýk kapanýþ bazlý kýrmýzý kijun-sen 92650 seviyesinde destek konumuna geçti. Ancak günlük bazda aþaðýda boþluklar býrakýldý ve banka kaðýtlarý alýnýrken bu boþluklar pekte önemsenmedi. Bu da bana bankalar ile ilgili çok net ve olumlu bir haber gelebileceðini ve fiyata bakýlmaksýzýn alým yapýldýðýný düþündürdü. Bu alým dalgasý bankalarýn endeks dibine göre ekstra %20 satýþ yemiþ olmasý ile baðlantýlý deðil gibi geldi. Aþaðýda yeni oluþan boþluklar 92053 ve 89121 seviyesinde ... Bu boþluklar önemsiz boþluklar deðil. Çýkýþtan önce dönüp kapatýlmalarý saðlýklý olur. Kapatýlmayýp daha da yukarýsý zorlanýrsa ileride düzeltmeler neþterle deðil HIZARla yapýlýr... Günlük RSI 70 seviyesini geçti ve düzeltmesi yakýndýr. 97bin altý günlük kapanýþlarda satýþ sertleþir... 97bin üzeri günlük kapanýþlar geldikçe 101098 e kadar dokunan barlar oluþturabilir...

Halen MACD ikinci bacaðý ile ilgili sürecin iþlediðini ve ikinci bacak güdükte olsa asýl yükseliþin bu ikinci bacaktan sonra olacaðýný düþünüyorum. Bu yüzden sert satýþ için temkinliyim...

Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir... Sevgiler...Saygýlar...
    Endeks için kýsa yazayým .... Bilen bilir aslýnda çok pis boðayýmdýr... Ama ona raðmen ben hala olumsuz taraftayým ve palanýn HIZARI çalýþtýrmaya hazýrlandýðýný düþünüyorum. Çünkü dediðim gibi gerekenden çok fazla yukarý sürdü ve bu hareketle neþteri cebine koyup depodan HIZARI eline aldý... hýzarýn da ipini çekip çekip öksürtmeye baþladý... Hýzar ha çalýþtý ha çalýþacak... Yukarýdaki alýntýda bahsettiðim gibi bu aþaðýda býrakýlan boþluklar kapatýlmalý... Yoksa saðlýklý çýkýþ benim yorumuma göre kesinlikle olmaz... MACD ikinci bacak için triggeri altýna düþmeli ve tekrar yukarý kesmeli.

Sayfa 12/14 ÝlkÝlk ... 21011121314 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •