Sn bigmaster bu forum kurulduðundan beri burada okur, yazarim. Bir kiþiyi bile engellemedim. Öte yandan asla özel mesajlarý okumam. Ne yazacaksam açýk açýk buradan yazarým.
Bedelsiz sermaye artiriminin kurallarý bellidir, Özkaynak ve sermaye seviyelerine göre elbette adesenin bedelsiz potansiyeli vardýr. Ancak siz de bilirsiniz ki piyasa bedelsizi olumlu bedelliyi olumsuz fiyatlar. Bana bir tane örnek gosterebilir mýsýnýz: Loras ihlas ýþýklar metro gibi illetli gruplarýn hangi kaðýdý dipteyken bedelsiz açýklamýþ? Neden niçin böyle biþey yapsýnlar? Adesede þu an mal toplama sürecindeyiz. Açýkçasý ben 3 lira geçince umutlanmistim ancak o yatýrým fonu görünce eyvah dedim. Bakýn tamamen psikolojiye oynuyorlar. Eðer gerçekten ralli baþlamýþ olsaydý o yf asla gözümüze sokulmazdi. Amaç þuydu aaa bak yf bile 100 mio lot almýþ bu kaðýt uçacak hemen alalým. Ve baþardýlar da 2.80 3.19 bandýndan 200 mio lotu kucaða býraktýlar. Sonra da gördük iþte nasýl aþaðý bastýlar. Þimdi buralardan günlük 1 mio lot falan topluyorlar belki de. Ama asýl toplamayý 2.00 altýndan yapacaklar. Endeks böyle gitmeyecek elbette bir düzeltme gelecek. 9000 altýna geldiðinde biz de 2.00 bandýnda buluruz kendimizi. Ben iþte bu belki 4-5 aylýk süreçte zaten malda olmadýklarý için sýrf bizleri kovmak için bedelli aciklayacaklarini düþünüyorum. Zaten kredi maliyetleri vs konjonktür uygun. Kendileri çok az para koyacak, bir sürü hisse sahibi de lanet olsun deyip satacak, mis gibi senaryo iþte. Lorasin son bedellisine bir bakýn lütfen. Kasada milyar nakit vardý ya, adamlar geþ finansmaný için bedelli istedi, herkes olur mu öyle þey spk reddeder vs dedi, hop onaylandý. Bunlar da mercan evler finansmaný der olur biter. Adnan bizimle inatlasip kaðýdý bu geberik fiyatlarda tutarak çok büyük hata yaptý, bence kendisi de piþman; yani þu an rahat 5.00 tl civarýnda ve malda olabilirdi. Deðiþik mecralara her gün bakýyorum, herkes hala deli gibi adese alýyor. O yüzden de daha aþaðýlara basýp her türlü pisliði yapacaklar. Bedelli de bu pisliklerden biri iþte. Ben eðer önümüzdeki 6 ayda bedelli gelmezse çok þaþýrýrým. Bedelsiz ise atýyorum 3-5 sene sonra kaðýt 20 lira olursa oralarda mal çakmak için açýklanýr. Ralli için bu kaðýdýn unutturulmasi ve kimsenin bir beklentisinin kalmamasý lazým. Yok güzel bilancoymus yok cazip rasyolarnmis vs vs bunlarýn hikaye olduðunu görüyoruz iste. Ýstedikleri malý toplayana kadar 1.90-3.00 bandýnýn disina çýkmaz bu kaðýt. Endeks 20bin olsun isterse veya pd dd 0.15e düþsün. Ha çok büyük bir yabancý fon gelir veya okullu galip gibi kafasý kirik biri gelir götürür o ayrý ama maalesef bu ihtimal de zayýf.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri