GÖLTAÞ'IN VEFAKAR CEFAKAR ORTAK VE PAYDAÞLARI GENEL KURULA KATILDIM, EDÝNMÝÞ OLDUÐU BÝLGÝLERÝ SÝZLERLE PAYLAÞMAK ÝSTÝYORUM..
Göltaþýn yönetimi tamamýyla kadýnlarýn egemenliðinde.. Þirketin ceo su Neslihan demirel..
Genel kurula gelen hazirunun büyük bölümü 80 yaþ üzeri yaþlý insanlar, yarýya yakýný da kadýn..

bastonlarýyla gelmiþler...

Yönetime hiçbir soru sormadýlar, kurul sonrasý bol bol pasta börek yediler..
Soru cevap kýsmýnda hisse performansý ile ilgili çok güzel sorular soruldu.. Neslihan haným bu sorulara gayet nazik ve soðukkanlý cevaplar verdi.. Hisse performansýnýn iyileþmesi için çalýþtýklarýný, yatýrým kuruluþlarý analistlerinin tavsiyeleri neticesinde %150 bedelsiz hisse verdiklerini, hisselerine sahip çýkmak için hisse geri alým planlamasý yaptýklarýný anlattý.. Hisse performansý ile ilgilenen benim gibi bir kaç arkadaþým da bu uygulamanýn hisse performansýna zarar verdiðini, düþük oranda bedelsiz sermaye arttýrýmýný yapmamalarý gerektiðini söyledik, hisse geri alým programýndaki oranýnýn çok komik olduðunu söyledik..
Toplantý bitiminde þirketi yöneticileri ile ayaküstü soru cevap yapýldý..
Neslihan haným Þirketin finansal yapýlarýnýn güçlü olduðunu üstüne basa basa söyledi, iç piyasadaki daralmayý ihracaat artýþlarýyla kapatmaya çalýþtýklarýný söyledi.
Þirket muhasebecisi ihracat baðlantýlarýnýn iyi olduðunu Meksikaya ilk defa çimento yolladýklarýný ve ülkemizden bunun ilk olduðunu söyledi. Baþka bir ülke ile büyük bir baðlantý yapmalarýnýn da an meselesi olduðunu söyledi.
Göltaþ enerjide iþlerin bu sene çok iyi gittiðini yoðun yaðýþlar nedeniyle, nisan ayý sonu ile birlikte elektrik üretimleri geçen senenin toplamýný geçmiþ, muhasebe müdürü cep telefonundaki özel programdan bize gösterdi, dün itibari ile toplam üretim 207 milyon kw olmuþ.. Geçen sene toplamý 150 milyon Kw idi.. Bu demektir ki göltaþ enerjiden ilk çeyrek bilançoya çok olumlu katký gelecek, çimentonun açýðýný enerji kapatacak.
Yönetim kurulu baþkaný Þehriban Nihan ATASAGUN haným, ürün çeþitliliðini artýracaklarýný özellikle de ihracatta yoðun talep gören beyaz çimento üretimine baþlayacaklarýný söyledi, yatýrýmýnýn da büyük bir maliyet oluþturmayacaðýný özellikle belirtti..
Þehriban hanýmýn aðzýndan Antalya da limanlarý olduðunu da toplantýda öðrenmiþ oldum.
Þimdiye kadar yaptýklarý genel kurullarda bu þekilde þikayete ve protestoya maruz kalmamýþlar, benim gibi 5-6 arkadaþýn yoðun itiraz ve þikayetlerinin yönetim kurulunu müthiþ etkilediðini gözlemledim.. Kanýmca hisse fiyatlarýnda önümüzde ki dönemler de iyileþmeler göreceðiz, Neslihan ve Þehriban hanýmlar özellikle onlara güvenmelerini ve hisselerimizi satmamamýz konusunda uyarýlarda
bulundular.
Arkadaþlar hislerinize tercüman olabilmek adýna Þehriban hanýma kötü hisse performansý nedeniyle çok maðduriyetler olduðunu bu yüzden maðdur olan ailesine ve yakýnlarýna mahcup olan insanlarýn Þevket demireli hayýrla yad etmediklerini özellikle belirttim..
Katýlan diðer arkadaþlarda kendi bakýþ açýlarýný buradan paylaþýrlarsa güzel olur..
Yer Ýmleri