Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,18 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,32 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 118/347 ÝlkÝlk ... 1868108116117118119120128168218 ... SonSon
Arama sonucu : 2772 madde; 937 - 944 arasý.

Konu: GOLTS - Göltaþ Çimento

1. YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
    CÝMER VE GÖLTAÞ YATIRIMCI ÝLÝSKÝLERÝNE ASAÐÝDAKÝ SUALLERÝ YÖNELTTÝM VE CEVAP BEKLÝYORUM. HENUZ CEVAP ALAMADÝM ALDIÐIMDA BURADA PAYLAÞIRIM. MAKUL BÝR CEVAP VERÝLMEZSE 12 HAZÝRAN DA YAPILACAK GENEL KURULA FÝZÝKEN VEYA ÝNTERNET UZERÝNDEN KATILARAK AÞAÐIDAKÝ GENEL KURUL GUNDEM MADDELERÝNDEN 7, 10 VE 12 NUMARALI ÜÇ MADDE ÝCÝN HAYIR OYU KULLANACAÐIM VE ÞERH OLARAK TUTANAÐA AÞAGIDAKÝ ÝFADELERÝ YAZDÝRACAGÝM. AÞAÐIDA YAZDÝKLARÝM DOÐRUDUR HAKLIDIR DÝYE KESÝNLÝKLE BÝR ÝDDÝAM YOKTUR. BUNLAR BENÝM KÝÞÝSEL TESPÝT VE DÜÞÜNCELERÝMDÝR. AÞAÐIDA KÝ ÝFADELERÝ ÝSTER KATILIN ÝSTER KATILMAYIN SADECE SÝZLERDEN TEK RÝCAM GERÇEKTEN YATIRIMCIYSANIZ GENEL KURULA MUTLAKA KATILIN FÝKRÝNÝZÝ ÝTARAZINIZI BELÝRTÝN OYUNUZU OLUMLU YADA OLUMSUZ LUTFEN KULLANIN %30 LUK SAHÝPLÝKLE %70 HAKKINI GASP ETMELERÝNE MEYDANI BOÞ BULUP AT KOÞTURMALARINA ÝZÝN VERMEYÝN SADECE BU ÞÝRKET ÝÇÝN DEGÝL YATIRIM YAPTIÐINIZ TÜM ÞÝRKETLER ÝÇÝN YAPIN BUNU FÝKÝRLERÝM AKLINIZA YATARSA DESTEÐÝNÝZÝ BEKLERÝM. HAYIRLI BOL KAZANÇLAR TEÞEKKÜRLER.

7. Yönetim kurulu üyelerinin ayrý ayrý ibra edilmeleri...
    Göltaþ AÞ nin nakit parasýný yaklaþýk %70 ine Demirel ailesi olarak sahip olduðunuz Orma AÞ ne mevduat faizine razý olarak finansal para transfer etmek suretiyle Göltaþ AÞ ni daha yüksek alternatif getiri imkanlarýndan yoksun býraktýðýnýz ve elektrik satýþýndan dahi borcunu ödeyemeyen Demirel ailesi olarak yaklaþýk %70 sahip oldugunuz Orma AÞ bu nakit parayý vererek Göltaþ AÞ ni yüklediðiniz yüksek yatýrým riskinden dolayý hukuksal olarak uygun olsada ticari hayatýn normal akýþýna uygun olmayan Göltaþ AÞ ile Orma AÞ arasýndaki finansal para aktarýmý ve elektrik satýþýndan kaynaklý alacaklar dolayýsýyla Goltaþ AÞ ve yatýrýmcýlarýný zarara uðratmaniz sebebiyle yönetim kurulu üyelerini ibra etmiyorum olumsuz oy kullanýyorum.

10. 2020 yýlý yönetim kurulu üyelerinin üyelik ücretleri...

Sermaye Piyasasý Kurulunun 3 Ocak 2014 tarihli 28871 sayýlý KURUMSAL YÖNETÝM TEBLÝÐÝ (II-17.1) 4.6.5. Yönetim kurulu üyelerine ve idari sorumluluðu bulunan yöneticilere verilen ücretler ile saðlanan diðer tüm menfaatler, yýllýk faaliyet raporu vasýtasýyla kamuya açýklanýr. Kiþi bazýnda açýklama yapýlmasý esastýr. Hükmü amir olmasýna raðmen yýllardýr Goltaþ AÞ faaliyet raporlarýnda yönetim kurulu üyelerine ve idari sorumluluðu bulunan yöneticilere verilen ücretler ile saðlanan diðer tüm menfaatler, Kiþi bazýnda açýklanmayarak toplu yönetim kadrosuna ödenen ücret miktarý açýklanmaktadýr. Diðer taraftan velev ki bu madde amir hüküm olmayýp tavsiye niteliðinde dahi olsa kiþi bazinda ödenen ücretleri açýklamaktan yýllardýr neden çekinilir.*Ýnsan utandýðý bir þeyi söylemekten çekinir. Aile þirketiniz Göl Yatýrým Holding` te asgari ücretin 2 (iki) katý seviyesinde maaþ alýrken Göltaþ AÞ ve iþtiraklerin her birinden yaklaþýk asgari ücretin 20 (yirmi) katý bu kadar yüksek maaþlarý almanýzda düþündürücüdür. Bu yüksek maaþlarý haketmediðinizi düþünüyorum. Ýmtiyazlý hisselerin gücüyle yönetimde bulunuyor ve diðer yöneticileri seçiyorsunuz. Sizde takdir edersiniz ki ekonomide güven herþeyden önce gelir ve mahkemelerce aklanmýþ olsanýz bile Göltaþ ve Ýþtiraklerinde Egebank davasýnda bir þekilde ismi geçmiþ Demirel ailesi mensuplarý dahil baþka insanlarýn da bulunmasý Göltaþ AÞ ne güveni zedelemekte ve yatýrým yapmak isteyen insanlarýn sayýsýný azaltmaktadýr. Mahkemelerce beraat etmiþ olsalar dahi Göltaþ AÞ ve iþtiraklerinde ki Egebank davasýnda bir þekilde ismi geçmiþ herkesin yönetim ayrýlmasý þirkete olan güveni artýracaktýr. Olumsuz oy kullanýyorum.

12. Yönetim kurulu üyelerine þirket konusuna giren veya girmeyen...

Demirel ailesi olarak yaklaþýk %70 ine sahip olduðunuz Orma AÞ ne Göl Yatýrým Holding olarak finansal desteðiniz 1 birimken Göltaþ AÞ olarak yaklasik %16 iþtirak oranýyla Orma AÞ ne 100 birimlik bir finansal destek verilmesi hiçbir ticari insaný adalet kavramlariyla açýklanamaz ve olumsuz oy kullanýyorum.

Çalýþma 1

Sayýn yetkili,

Göltaþ A.Þ. yatýrýmcýsýyým, þirketin yaklaþýk %70 borsada iþlem görmekte, %30 ise Göl Yatýrým Holdinge aittir. (https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s).

Orma A.Þ.’nin yaklaþýk %30 borsada iþlem görmekte, %70 ise Göl Yatýrým Holdinge aittir. (https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s)

Göl yatýrým Holding ise borsaya açýk olmamakla birlikte yaklaþýk %100 tamamýnýn sahibi Þevket Demirel’in kýzlarý Neslihan Demirel, Þehriban Nihan Atasagun ve Ummahan Binhan Kesici adlý kiþilerindir. (http://www.golyatirim.com.tr/pdf/Ortaklik_Yapisi.pdf)

Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A.Þ. dahil olmak üzere Orma A.Þ ve Göl Yatýrým Holding Yönetim Kurulu Baþkanlýklarý, icracý yöneticilikler ve baðýmsýz yönetici dýþýndaki üst yönetimi atama yetkiside imtiyazlý paylar vesilesiyle Demirel ailesi mensuplarýna aittir. (https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s)

Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A.Þ. nin 2019 son çeyrek yýlsonuna konsolide bilançosunun (https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...70c5d351e4650a) Dipnot -28 - iliþkili taraf açýklamalarý 31 Aralýk 2019 tarihi itibariyle Orma A.Þ.den 85.293.247 ₺ Ticari alacaðý, 25.099.999 ₺ ticari olmayan alacaðý ve 48.667.424₺ uzun vadeli ticari olmayan alacaðý olmak üzere toplam 159.060.670₺ alacaðý diðer bir ifadeyle Orma A.Þ. nin yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ AÞ. ne 159.060.670 ₺ borcu bulunmaktadýr.

85.293.247₺ ticari mal alýþveriþinden (elektrik satýþý) kaynaklanan alýnamayan alacaðý/ ödenemeyen borcu bir kenara býraksak bile, ticari alacaðýný dahi alamadýðýn bir þirkete/ticari borcunu dahi ödeyemeyen þirkete 73.767.423₺ nakit para transferi yapýlmýþtýr.

Yatýrýmcýsý olduðum þirket Göltaþ A,Þ. Yöneticileri tarafýndan, iktisadýn iki ana temel kuralý olan alternatif getiri olanaklarý ve yatýrým riski deðerlendirmeleri kötü niyetli olarak iþletilmiþ ve Demirel ailesinin yaklaþýk %70 ne sahip olduðu Orma A,Þ ne çok büyük bir imtiyaz saðlanmýþ ve çok acýdýr ki bu imtiyaz yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ AÞ deki Demirel ailesinin %30 luk imtiyazlý payýn verdýði güçle yapýlarak yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ AÞ ve biz küçük tasarruf sahipleri zarara uðratýlmýþtýr. Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A,Þ. Net döviz borcu ve bankalara kredi borcu bulunan bir þirkettir, þirket bu borçlarýný yeniden yapýlandýrma yolunu seçerek yapýlandýrmýþtýr. En ufak finans bilgisi olan insanýn bileceði malumun ilanýdýr ki kredi yapýlandýrmak bir maliyettir ve Göltaþ AÞ. Elindeki nakit parayý kredisini ödemek veya döviz borçlarý için kullanmak özetle yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ AÞ. Ýçin daha karlý alternatif getiri yöntemlerini bir kenara býrakarak Demirel ailesinin %70 sahip olduðu Orma AÞ. ne mevduat faizine razý olarak Borç vererek biz göltaþ yatýrýmcýlarýný zarara uðratmýþ ve uðratmaya devam etmekle birlikte Orma AÞ. gibi ticari olan borcunu dahi ödeyemeyen bir þirkete mevduat faiziyle borç vererek yatýrým riski yüksek olan bir þirkette nakit parasýný deðerlendirerek yatýrýmcýsý olduðum þirket yüksek yatýrým riskine maruz býrakýlmaktadýr çünkü ayný getiri oranýnda mevduat faizi getirisini bankalar verebilmekte ve yatýrým riski Orma AÞ ile karþýlaþtýrmayacak kadar düþüktür. Demirel ailesi Göltaþ A.Þ.’deki %30 luk payýyla. %66 sýna sahip olduðu Orma AÞ. den elektrik satýþýndan borcunu tahsil edemediði gibi birde üzerine nakit finansman transferi yapýyor. Ve bu alacaklarýna karþý piyasa mevduat faizine razý oluyor. Göltaþ A.Þ ne. Elektrik satýþýndan dahi borcunu ödeyemeyen bir þirkete nakit para transferi yapmak borç vermek hukuka uygun olsada hangi ticaret ahlakýna adaletine gelenek göreneðine sýðar. Göltaþ baðlý ortak ve iþtiraklerinin bu kadar döviz borcu varken piyasa faiziyle Türk Lirasý olarak % 66 sýna sahip olduðun Orma AÞ þirketine borç vermeyi hangi ahlak adalet kavramýyla açýklanabilir. %66 sahip olduðun bir þirkete borç vererek yüksek yatýrým riski almak ve daha karlý alternatif getiri çeþitleri varken daha düþük getiriye razý olmak, biz çok küçük tasarruflarýný döviz veya altýna yastýk altýna deðilde Türk þirketlerine yatýrým yapan küçük tasarruf sahiplerini zarara uðratmak hangi adalet ahlak kavramýyla açýklanabilir.

Bu kapsamda;

Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A.Þ. Ýle Orma AÞ. arasýndaki ticari mal alýþveriþi mevcut mevzuat kurallarýna ve hukuka uygunmudur ve bir limiti var mýdýr?

Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A.Þ.’den Orma AÞ. ne yapýlan nakit para finansman transferi (ticari olmayan alacaklar) mevcut mevzuat kurallarýna ve hukuka uygunmudur ve bir limiti var mýdýr?

Bu adaletsizliðin mimarlarý Demirel aile mensuplarý yöneticiler için,

Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A.Þ. Ýle Orma AÞ. arasýndaki ticari mal alýþveriþi alacak miktarýnýn adil ahlaki hakkaniyetli haysiyetli bir limiti var mýdýr? Bu limitin üzeri adil hakkaniyetli olmaz bu limitin üzeri ahlaksýzlýk haysiyetsizlik olur dedikleri bir limit var mýdýr?

Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A.Þ.’den Orma AÞ. ne yapýlan nakit para finansman transferi (ticari olmayan alacaklar) miktarýnýn adil ahlaki hakkaniyetli haysiyetli bir limiti var mýdýr? Bu limitin üzeri adil hakkaniyetli olmaz bu limitin üzeri ahlaksýzlýk haysiyetsizlik olur dedikleri bir limit var mýdýr?

Diðer taraftan bu alacak borç iliþkisinde imzasý olan bu günahýn sorumlulukta pay sahibi olan idari çalýþan en yetkili (Finans müdürü, yatýrýmcý iliþkileri yöneticisi vb) personelin,

Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A.Þ. Ýle Orma AÞ. arasýndaki ticari mal alýþveriþi alacak miktarýnýn adil ahlaki hakkaniyetli haysiyetli bir limiti var mýdýr? Bu limitin üzeri adil hakkaniyetli olmaz bu limitin üzeri ahlaksýzlýk haysiyetsizlik olur dedikleri bir limit var mýdýr?

Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ A.Þ.’den Orma AÞ. ne yapýlan nakit para finansman transferi (ticari olmayan alacaklar) miktarýnýn adil ahlaki hakkaniyetli haysiyetli bir limiti var mýdýr? Bu limitin üzeri adil hakkaniyetli olmaz bu limitin üzeri ahlaksýzlýk haysiyetsizlik olur dedikleri bir limit var mýdýr?

Saygýlarýmla iyi çalýþmalar

NOT: YUKARIDAKÝ SORULARIMI SADECE HUKUKÝ BAKIÞ AÇISIYLA BAKARAK DEÐERLENDÝRMEYÝN ADALET VE VÝCDANINIZLA CEVAPLAYIN. HER HUKUKSAL KARAR ADÝL OLMADIÐI GÝBÝ VÝCDANLIDA OLMAMAKTADIR. EVET GÖLTAÞ AÞ NÝN YAKLAÞIK %17 ÝÞTÝRAKI OLAN ORMA AÞ NÝN FÝNANSAL BÝR BORÇ YÜKÜ VAR ELBETTE FÝNANSAL DESTEK OLUNMALIDIR LAKÝN %17 ÝÞTÝRAKLÝK ÝÇÝN 160.000.000 ₺ FÝNANSAL DESTEK VERÝLÝRKEN ORMA AÞ.DE GÖL YATIRIM HOLDÝNG DEMÝREL AÝLESÝ OLARAK YAKLAÞIK %70 SAHÝPLÝÐÝN VARKEN YAKLAÞIK 1.5000.000 ₺ GÝBÝ KOMÝK BÝR MEBLAÐ ORMA AÞ. FÝNANSAL DESTEK SUNULMASI BÝZ YATIRIMCILARIN VE VÝCDANIM VAR DÝYEN HERKESÝN VÝCDANINI YARALAMAKTADIR. ORTADA BÝR YÜK GÜNAH VARSA TAÞIN ALTINA HERKES ELÝNÝ SOKMALI VE BÝR ADALET EKSENÝNDE OLMALIDIR. KÜÇÜK TASARRUFLARINI DÖVÝZ ALTIN YASTIK ALTINDA TUTMAYIP ÜLKESÝNÝ SEVEN SERMAYE PÝYASALARININ GELÝÞMESÝNÝ ÜLKENÝN GELECEÐÝ OLARAK GÖREN VE BU ÇERÇEVEDE TÜRK ÞÝRKETLERÝNE YATIRIM YAPAN GÖLTAÞ AÞ. YATIRIMCILARI OLARAK YILLARDIR ÜZGÜN VE ZARARDAYIZ VE BU ÞEKÝLDE ZARAR ETMEK ÜLKEMÝZE GELECEÐÝMÝZE SERMAYE PÝYASALARIMIZA OLAN GÜVENÝ VE VÝCDANLARIMIZI YARALAMAKTADIR. TÜM SAMÝMÝYETÝMLE ZARARDA OLMAK PARA KAYBETMEK ELBETTE VAR AMA BU ÞEKÝLDE PARA KAYBETMEK OLMAZ OLMAMALIDIR. DEMÝREL AÝLESÝ MENSUPLARI VE GÖLTAÞ ÇALIÞANLARI OLARAK YILLARDIR MAAÞLARINIZI HUZUR HAKLARINIZI ALIYORSUNUZ DAHA BUNUN ÜZERÝNE %70 SAHÝBÝ OLDUÐUNUZ ÞÝRKETÝ KURTARMA PAHASINA BÝZLERÝ ZARARA UÐRATMANIZ HANGÝ ADALET KAVRAMI VÝCDANLA AÇIKLANIR. DAHA ÇOK KISA BÝR ZAMAN ÖNCE KURUCUNUZ ÝFTÝHAR ETTÝÐÝNÝZ ÞEVKET DEMÝREL EGEBANK DAVASI ZAMANINDA ADALET ADALET DÝYE BAÐIRIYORDU DÝKKATÝNÝZ ÇEKERÝM HALA ÝNTERNETTE KAYITLARI MEVCUT HUKUK DÝYE DEÐÝL ADALET DÝYE BAÐRIYORDU. ÇOK KISA BÝR SÜRE ÖNCE ADALET ÝSTEYEN ADALET DÝYE BAÐIRAN KÝÞÝNÝN EVLATLARININDA ADALETSÝZLÝK PEÞÝNDE KOÞMASI NE KADAR ACI. BU ADALETSÝZLÝK SADECE DEMÝREL AÝLESÝ MENSUPLARINA AÝT DEÐÝL BU ZULME SEYÝRCÝ KALAN HERKESÝN FÝNANS MUHASEBE YATIRIMCI ÝLÝÞKÝLERÝ ÝDARÝ PERSONELÝDE SORUMLUDUR. BU YATIRIMIMIZDAN BELKÝ PARA KAZANAMAYACAÐIZ AMA BEN DEVLETÝME MÝLLETÝME SAYIN CUMHURBAÞKANIMA GÜVENÝYORUM BU YAPTIKLARINIZIN HESABI LÝME LÝME SORULACAK VE HESABINI BU DÜNYADA VERECEKSÝNÝZ. DÝÐER TARAFTAN NÝHAN ATASAGUN SON GENEL KURULDA BÝZ ÝNANÇLI BÝR AÝLEYÝZ DEMÝÞTÝ KÝMSENÝN ÝNANCINI SORGULAYACAK DEÐÝLÝM BENÝM ÝNANCIMDA O DUR KÝ ALLAH BÜYÜKTÜR VE ALLAH KATINDA BUNUN HESABI SORULACAKTIR SADECE ÇOLUÐUNUZDAN ÇOCUÐUNUZDAN ÇIKMASIN DÝYE DUA EDERÝM SÝZLER ÝÇÝN SÖZLERÝME SON VERÝRKEN ALLAH BÜYÜKTÜR YAÞASIN ZALÝMLER ÝÇÝN ZULMEDENLER ÝÇÝN CEHENNEM. SON CÜMLEM AÐIR GELEBÝLÝR FAKAT BU ZULME ORTAK OLANLAR ÜZERÝNE ALINSIN BEN BÝR YATIRIMCI OLARAK VÝCDANEN RAHATIM BU KONUYU SON ÜÇ GENEL KURULDA DÝLE GETÝRDÝM VE DEFAATLE YATIRIMCI ÝLÝÞKÝLERÝNE BU ADALETSÝZLÝKLE ÝLGÝLÝ YAZILI OLARAK MÜRACAAT ETTÝM. BEN YILLARCA SÖYLEDÝKÇE DEÐÝÞEN TEK ÞEY YILLAR GEÇTÝKÇE ADALETSÝZLÝÐÝN MÝKTARI BÜYÜDÜ.

Çalýþma 2

Sayýn yetkili,

Göltaþ yatýrýmcýsýyým,
    Sermaye piyasalarýnýn denetim ve kontrol organý SPK web sayfasýndaki bilgilendirmelerde ve iþletme literatüründe anonim þirketlere borsaya açýk olsun yada olmasýn ortak olmakla o þirketin karýna kazancýna ortak olunduðu gibi zararýna borcuna da hissedarlar hisseleri oranýnda ortak olarak yatýrým riskini alýrlar olarak tanýmlanmaktadýr.

Bu evrensel iþletme ilkesinden bakýldýðýnda yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ Aþ nin %16 lýk bir ortaklýkla Orma AÞ ne 159.060.670₺ destekte (85.293.247 ticari, 73.767.423 ticari olmayan Göltaþ AÞ nakit finansal desteði) bulunurken ORMA AÞ de %66 sahipliði bulunan Göl Yatýrým Holding in*1.500.000₺ komik bir oranda finansal desteði mevcuttur.
    Kazanç ve zarara ortak olma evrensel ilkesinden baktýðýmýzda, Orma AÞ nin %66 sahibi olan Göl Yatýrým Demirel ailesi mensuplarý þirket sahipleri Orma Kazancýnýn Karýnýnýn da %66 sýna sahipken Orma AÞ nin borcununun zararýnýn günahýnýn*1.500.000₺ gibi kýsmýný finanse etmektedirler. Yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ AÞ %16 lik ortaklýk için Ormanýn borcunun Þirket sahipleriyle %70 lik sahiplerle kýyaslandýðýnda yaklaþýk 105 kat bir borcunu finansa etmektedir.
    Anonim Ortaklýklarýn hissesi oranýnda kazanç zarar borca ortak olma ilkesinden baktýðýmýzda Orma AÞ borcuna bir finansman desteði verilecekse yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ AÞ nin %16 lýk ortaklýk için 1 birim destek veriyorsa Göl Yatýrým Holding %66 sahiplikle 4 birim finansal destek saðlamalýdýr. 2020 için alýnan yönetim kurulu kararýyla 2019 karýndan yaklaþýk 24.000.000₺ kardan özetle pandeminin etkilerinden dolayý kar payý daðýtmama kararý alýndý ve genel kurula sunulacak. Elinde ki nakit likit en kötü finansal degerlendirmeyle bile sýfýr yatýrým riskiyle mevduat faiziyle bilançonun bankalar hesabýnda görülmesi gereken likit ve bu pandemi sürecinde ihtiyaç olabilecek likit varlýk elektrik borcunu dahi oduyemiyen Orma AÞ alacak olarak görünüyor ve temettü dagitamiyorsun. Göltaþ AÞ nin %16 lýk ortaklýk için 1 birim destek veriyorsa Göl Yatýrým Holding %66 sahiplikle 4 birim finansal destek saðlamalýdýr.

Bu kapsamda,
    1. Göl Yatýrým Holding banka kredisi hisse satýþý borsaya açýlma vb yöntemlerle finansal kaynak yaratarak Orma AÞ deki sahipliði oranýnda finansal destek (Göltaþ AÞ nin 4 katýndan az olmamak þartýyla) olmayý planlamaktamýdýr?
    2. Orma AÞ nin bu miktarda finansal desteðe ihtiyacý yoksa yine ayný þekilde Göl Yatýrým Holding banka kredisi hisse satýþý borsaya açýlma vb yöntemlerle finansal kaynak yaratarak mevcut durumdaki Orma AÞ yaklaþýk 160.000.000₺ finansman borcunu Göl Yatýrým Holding olarak 120.000.000 ₺ Göltaþ AÞ olarak 40.000.000₺ sahiplik, sorumluluk adalet dengesine getirerek Göltaþ AÞ ne yaklaþýk 120.000.000₺ nakit ödeme yapmayý planlamaktamýdýr?

Þimdi bu sorularým Göl Yatýrým Holdinge sorun hukuksal demogojisine ziyan olmasýn diye ayný sorulari bir de þu þekilde sormak isterim;

3. Göltaþ AÞ olarak, Göl Yatýrým Holdingden banka kredisi hisse satýþý borsaya açýlma vb yöntemlerle kendi finansal kaynaðýný yaratarak Orma AÞ deki sahipliði oranýnda finansal destek (Göltaþ AÞ nin 4 katýndan az olmamak þartýyla) olmalarýný talep ettiniz mi etmeyi düþünüyormusunuz, etmek gerekir mi?
    2. Orma AÞ nin bu miktarda finansal desteðe ihtiyacý yoksa yine ayný þekilde Göltaþ AÞ olarak Göl Yatýrým Holding banka kredisi hisse satýþý borsaya açýlma vb yöntemlerle finansal kaynak yaratarak mevcut durumdaki Orma AÞ nin yaklaþýk 160.000.000₺ finansman borcunu Göl Yatýrým Holding olarak 120.000.000 ₺ Göltaþ AÞ olarak 40.000.000₺ sahiplik, sorumluluk adalet dengesine getirerek Göltaþ AÞ ne yaklaþýk 120.000.000₺ nakit ödeme yapmasýný talep ettiniz mi, etmeyi düþünüyormusunuz edilmesi gerektiðine inaniyormusunuz?

Saygýlarýmla iyi çalýþmalar.

Çalýþma 3

Sayýn yetkili,

Göltaþ A.Þ. yatýrýmcýsýyým, 2019 faaliyet raporunuzu incelediðimde,
    Sermaye Piyasasý Kurulunun 3 Ocak 2014 tarihli 28871 sayýlý KURUMSAL YÖNETÝM TEBLÝÐÝ (II-17.1) 4.6. Yönetim Kurulu Üyelerine ve Ýdari Sorumluluðu Bulunan Yöneticilere Saðlanan Mali Haklar Kýsmýnýn
    4.6.5. Yönetim kurulu üyelerine ve idari sorumluluðu bulunan yöneticilere verilen ücretler ile saðlanan diðer tüm menfaatler*, yýllýk faaliyet raporu vasýtasýyla kamuya açýklanýr. Kiþi bazýnda açýklama yapýlmasý esastýr. Hükmü amir olmasýna raðmen Yönetim kurulu üyelerine ve idari sorumluluðu bulunan yöneticilere verilen ücretler ile saðlanan diðer tüm menfaatler*, Kiþi bazýnda açýklanmayarak toplu yönetim kadrosuna ödenen ücret miktarý açýklanmýþtýr. Amir hüküm gereði kiþi bazýnda alýnan ücretlerin* tarafýma bildirilmesini ve kap bülteniyle açýklanmasýný talep ediyorum. Diðer taraftan velev ki bu madde amir hüküm olmayýp tavsiye niteliðinde dahi olsa kiþi bazinda ödenen ücretleri açýklamaktan yýllardýr neden çekinilir. Ýnsan utandýðý bir þeyi söylemekten çekinir utanýlacak bir þey yoksa ki yoktur herhalde en kýsa sürede tarafýma bildirin lütfen. Bu basit sualim için 24 saat fazla bekletmeyiniz lutfen faaliyet raporunda SAP kurumsal kaynak planlama yazýlým biliþim yatýrýmlarýndan ovuncle sürekli her yýl yazýlýyor faaliyet raporuna bu SAP yatýrýminin faydasýný bende kiþisel olarak sualim cevap süresine gore bu þekilde test etmiþ olurum inþallah.
    Saygýlarýmla iyi çalýþmalar

*Yapýlan ödemeler; maaþ, ikramiye, diðer düzenli ve arýzi ödemeler gibi nakdi, pay, paya dayalý türev ürünler, çalýþanlara pay edindirme planlarý kapsamýnda verilen pay alým opsiyonlarý, mülkiyeti verilen ve/veya kullaným için tahsis edilen ev, otomobil gibi gayri nakdi olarak yapýlan ödemeler ve saðlanan tüm menfaatleri kapsar.

2. Hocam bu bilgiler doðru ise SPK ya e devlet üzerinden baþvurmak istiyorum.ikincisi internet üzerinden genel kurul a nasýl katýlacaðýz, açýklarsanýz seviniriz,oy hakkýmýz olacak mý

3. Þirkete ortak olmak genel kurulda oy hakký ve temettü hakký verir

4. Hatta þirkete ortak olmasanýz da hisse sahibi olmasanýz da genel kurula katilabilirsiniz fakat oy kullanamazsýnýz soru soramazsiniz

5. Hocam bilgilerin doðruluðu linkler mevcut ama özetle kap veya þirketlerin web sayfalarýndan yatýrýmcý iliþkileri baþlýðý altýnda finansal raporlardan bakabilirsiniz. Özetle üç rapor,
    Goltaþ AÞ finansal rapor dipnot 28 iliþkili taraf açýklamalarý burada Göltaþ aþ alacaklarini ticari ticari olmayan ayrýntýlý görürsünüz
    Birde maaþlar toplu gösterim için ayný yerde yýllýk faaliyet raporu yöneticilere ödenen ücretler bakýlabilir foto göndermeye çalýþayým da beceremedim o kýsýmlarýn fotosunu çektim göndermeyi beceremedim

6.  Alýntý Originally Posted by fly06 Yazýyý Oku
    Þirkete ortak olmak genel kurulda oy hakký ve temettü hakký verir
    Gardaþ ortak olduðunuz þirkette etik olmayan durumlar için üzüldüm, yanlýþ anlamazsanýz size þikayetinizle ilgili birkaç öneri sunmak istiyorum;

1-Öncelikle yazýnýz metni kýsaltýn, daha anlaþýlýr kýlýn ve ifadelerinizde karþý tarafýn kiþilik haklarýný rencide edici söylemlerden kaçýnýn(Hak ararken iftira, kiþilik haklarýna hakaret veya marka itibarýný zedeleme bahanesiyle hakkýnýzda karþý dava açýlmasýnda kullanacaklarý kozlarý vermeyin).

2-Sizin konunuzun ana fikri; ortaðý olduðunuz % 70.i halka açýk þirketiniz finansman ihtiyacýndan dolayý piyasa hadlerinden döviz ve tl kredileri kullanýrken þirketin ortaklýk münasebeti olamayan, göltaþ çimentonun hakim ortaðý göl holding aracýlýðýyla diðer þirketi orma a.þ.ni ........... TL. yalnýzca tl mevduat faizi karþýlýðýnda fonlamasý.

1-SPK. yapacaðýnýz þikayette; bu fonlama karþýlýðýnda göltaþ çimentonun maruz kaldýðý kur farký ve faiz farklarýnýn borçlu orma þirketinden alýnarak ortaðý olduðunuz göltaþ çimentoya aktarýlmasý, þirketler arasýnda zaten finans kurumlarýna borçlu göltaþ çimentonun kreditör vasfýna son verilmesini bunlar yapýlmadýðý takdirde ana ortak göl holding ve ormadan cezai tazminat talepli þikayetinizi spk. muhakkak olumlu cevap vermesi muhtemeldir.

2-Diðer bir þikayet merciniz; göltaþýn baðlý olduðu vergi dairesine;
    þirket kredi faizi ve kur farkýndan dolayý ödeme yaparken þirketin finansör olarak ana ortak aracýlýðýyla kaynaklarýný baþka bir þirkete aktarýlmasýnda TL. mevduat faizi kullanmasý sonucu; mevduat/ticari/kurfarklarý kadarlýk kýsmýný tranfer fiyatlamasý yaparak eksik gelir hesaplanmasý yoluyla vergi ziyaaýna ve beraberinde yapýlacak veri incelemesi yoluyla k.d.v. yapýlýp yapýlmadýðý da incelenerek hazinenin vergi alacaðýna halel gelip gelmediði hakkýnda þirket ve çaprazýndaki holding ve fayda saðlanan ormada veri incelemesi yapýlmasýný ve inceleme sonucu hazine lehine bulunacak vergi matrahý üzerinden % 10 tarafýnýza ihbar ikramiyesinin ödenmesini talep edeceksiniz.

3-Genel kurula mutlaka katýlarak;
    a-baþlangýç genel kurul gündem maddesine þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasýnýn incelenmesi talebiyle özel denetçi atanmasýnýn gündeme alýnmasýný talep edeceksiniz(talebiniz gündeme alýnmasý zorunludur, görüþüldüðünde reddedilse dahi kamuya açýklanmasý faydalýdýr).
    b- hesaplarýn görüþülmesi maddesinde; hesaplarý; þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip ..... TL. düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda orma a.þ. ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle ibra etmediðinizi þerh düþeceksiniz.
    c-Yönetcilerin ibra maddesinde yukarýda izah edilen haksýz gelir kaybýnýn sebebiyet veren yöneticilerde tazmin edilerek þirket kasasýna ödenmesi ve yöneticeler hakkýnda görevi kötüye kullanmaktan dava açýlmasýna karar verilmesini talep edeceksiniz.
    d-Ayný yöneticiler aday gösterilmiþse ayný gerekçeleri göstererek þeh düþeceksiniz.
    e-Dilekler maddesinde Þirketin halka açýk olmayan % 30.luk yönetim imtiyazý olan hisseler aracýlýðýyla %70.lik halka açýk þirket kaynaklarýnýn; yönetim imtiyazlý diðer þirketlere aktarýlmasýna son verilmesini verilmediði takdirde yapýlacak bilirkiþi incelemesiyle halka açýk %70.lik hisselerin deðer tespitiye birlikte geri çaðrýlarak halka açýklýða ve azýnlýk ortaklarýn maðduriyetine son verilmesini talep edeceksiniz.

Bu kadar maðduriyet var ise önerim;
    a-genel kurul tarihi öncesi aranýzda toplanýn
    b-ortak yazýlý genel kurul metinlerini birlikte yazýlý imzalayarak bir fiil g.kurula katýlarak bu yazýlý metinleri toplantý tutanaðýna yazýlý olarak þerh verin ve þerh verdiðiniz hususlarý birlikte imzalayýn.
    c-Toplantýda bir sözcünüz olsun.
    d-Ýfadeleriniz net. rakkamsal tespitleriniz ve sonuç talepleriniz kapsasýn(kendinizi ifade ederken karþý tarafýn koz olarak kullanacaðý kiþilik haklarýný zedeleyici, ticari itibar, din, allah v.b. söylemlerden kaçýnýn.
    Gerek bu forumda veya baþka mecrada hakkýnýz için kendinizi ifade ederken, suçlu duruma düþmeyin.

Genel kurul tutanak þerhli metin kapta yayýnlandýktan sonra;
    a-SPK.
    b-Vergi dairesi þikayetlerinizde
    dilekçe ekine kap duyurusunu eklerseniz müracaatlarýnýz daha hýzlý ve etkin deðerlendirilir.

Takýldýðýnýz hususlar olursa tarafýma özelden yazarsanýz size bilgim dahilinde yardýmcý olmaya çalýþýrým.

Kolaylýklar dilerim.

7. Açýklayýcý çok kýymetli bilgi ve bilgilendirmeleriniz için çok teþekkürler söylediðiniz þekilde vergi dairesi ve spk ikincil bir baþvuru yaptim. Tekrardan çok teþekkür ederim. Saygýlarýmla

8. Hocam spk ya yazdýklarýnýzý sizce bý sýkýntý yoksa bana na gönder ben de bir þeyler ekleyip baþvuru yapayým teþekkürler

Sayfa 118/347 ÝlkÝlk ... 1868108116117118119120128168218 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •