Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,18 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,32 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 121/347 ÝlkÝlk ... 2171111119120121122123131171221 ... SonSon
Arama sonucu : 2772 madde; 961 - 968 arasý.

Konu: GOLTS - Göltaþ Çimento

1. Yazdiklariniza noktasý virgülüne kadar katýlýyorum benim yatýrým yapmam ve hala tasiyor olmam da yazdiklarinizdan dolayýdýr. Yazdýklarým kimsenin moralini bozmasýn kanýmca moral bozacak konularda deðil þirketin daha iyi olmasý için mücadele veriyoruz dediðiniz gibi yýllardýr var bu iliþkili taraf alacak verecek meselesi yýllarca sineye çektik hadi anladik ormadan as olan ticari alacaklara goltas enerjinin kuruluþ maksadý iþtiraklerin enerji ihtiyacýný karþýlamak bir finansör banka gibi davranmak fonlamak hele ki sen daha yüksek bir faiz ve kur riskine maruzken dahasida var sen elindeki nakiti al ben kullanamiyom sen kullan diye baþkasýna ver sonra borçlu olduðun bankaya git ben borcumu odeyemiyorum yapilandiralim kredi yapilandirmanin maliyeti yok mu ve en baþta da yazdým fikirlerime katýlmak zorunda deðil kimse öyle bir iddiam yok yatirimciyim ve sirketimin kar etmesini istiyorum kimse moral bozmasin imkaný olan genel kurula katýlsýn
     Alýntý Originally Posted by dadaþ ali Yazýyý Oku
    Grup þirketleri arasýndaki borçluluk durumu.

-Bu durum yeni bir olay deðil çok eskilere bakmadým fakat 2017.den beri iliþkili taraflar arasýnda borç verme durumu sürekli mevcut, yani yeni bir þey deðil. Eskiden beri bu þirkete ortak olanlarýn bu duruma daha önceki genel kurullarda itiraz edip þerh g.kurul toplantý tutanaklarýnda mevcut deðil?

-Göltaþ çimentonun iliþkili taraflardan alacaðý karþýlýksýz kullandýrýlmamýþ,
    2017 yýlýnda; 7.167 milyon TL.
    2018 yýlýnda; 16.358 milyon TL.
    2019 yýlýnda; 19,525 milyon TL.
    alacaklarýna karþýlýk faiz geliri elde etmiþ, yalnýz yürütülen faiz oran ve nisbetini bilemiyoruz, fakat g.kurulda katýlýp sorarsanýz oranlarla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Hesaplara bakarken ilginç bulduðum yönler;

-göltaþ borçluluk riskine göre hisse ederi çöp deðerinde, dolayýsýyla borçluluk ve grup þirketlerinin nakit akýþ sorunlarýný çözerse piyasa deðerine olumlu bir þekilde yansýtmasý kaçýnýlmaz olur.

-iþtiraklerinden;
    elma su ve ve elmataþda özkaynaklar 2017 ve 2018 yýlýnda toplam: -8.00 milyon tl. eksi deðerden, 44 milyon tl. çýkarken varlýklarýndaki artýþlar dikkat çekici, ayrýca http://www.citirelma.com/ ürün gamý bana ilginç geldi!!!
    -yatýrým sürecini tamamlayan göltaþ enerji 10 milyon zarardan 54 milyon tl. kara dönmüþ ve beraberinde özkaynaklar %.ye yakýn artmýþ, enerjideki karlýlýk bu tempoda devam ederse grubun itici dinamosu olabilir.
    -Çimento üretiminde enerji ve elektrik yüksek oranda kullanýlýr, þirketin ürettiði enerjiyi nakil hatlarýndan verip karþýlýðýnda kendi grup þirketleri için geriye almasý maliyetlerinde büyük avantaj.

Azýnlýk ortaðýn g.kurula katýlýp teredütlerini dile getirmesi, yazýlý soru önergesi vermesi, þerh düþmesi ve baðýmsýz denetçi talep etme haklarý mevcuttur, bu yollar yapýlmadan ve tüketilmeden þikayet v.b. giriþimler sonuç vermesi zordur.

Bence günümüzde düþen kredi faiz ortamý sorunlarýný çözme mücadelesinde göltaþ a.þ. büyük fýrsat sunmaktadýr, bu süreç daha büyük bir moral motivasyonla finansal tablolara yansýmasý izlenmelidir.

Eskiden beri ortak olup zararda olan insanlarýn moralini bozmak bana hiç etik gelmiyor, benim gözlemim ileriye umutla bakýlmasý ve içinde çok ciddi deðerler mevcut bir þirket.

Umarým bekleyen ortaklarýn yüzleri gelecekte güler.
    Mi A2 Lite cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. YATIRIM TAVSÝYESÝ DEGÝLDÝR YATÝRÝMCÝYÝM YAZDÝKLARÝM ÞÝRKETÝN DAHA ÝYÝ OLMASÝ SÝRKET KOTU BÝR SÝRKET DEGÝL FAKAT SU ANDA BULUNDUGU DURUMU HAKETMEDÝGÝNÝ DUSUNUYORUM BU SEBEPLE TESBÝT ETTÝGÝM EKSÝKLÝKLERÝ YAZÝYORUM BU EKSÝKLÝKLER GÝDERÝLSE HAK ETTÝGÝ YERÝ BULACAGÝNA ÝNANIYORUM ÝSTANBUL DÝSÝNDA OLDUGUM ÝÇÝN GENEL KURULA KATÝLAMAYACAGÝM E-ÝMZA ALABÝLÝRSEM ELEKTRONÝK GENEL KURULA KATÝLACAGÝM FAKAT PÝYASADA 128 KB SÝM KART KALMAMÝS TEKRAR BELÝRTEYÝM SÝRKET KOTU BÝR SÝRKET DEGÝL GERCEKTEN YATÝRÝMCÝYSANÝZ GENEL KURULA MUTLAKA KATÝLÝN AKLÝNÝZA YATARSA ÝKÝ ADET YAZÝ GONDERÝYORUM CÝKTÝSÝNÝ ALÝN ÝMZALAYÝP TOPLANTÝDA VERÝN AKLÝNÝZA YATMAYAN MADDELER VARSA ONLARÝ SÝLÝN VE AKLÝNÝZA YATAN SEKLÝYLE ÝMZALAYÝP VERÝN TEK AMACÝMÝZ YATÝRÝM YAPTÝGÝMÝZ SÝRKETÝN DAHA ÝYÝ OLMASÝ SAYGILAR

GÖLTAÞ GÖLLER BÖLGESÝ ÇÝMENTO SANAYÝ VE TÝCARET AÞ 2019 YILI GENEL KURUL TOPLANTI BAÞKANLIÐI`NA
    Aþaðýda imzasý bulunan Göltaþ AÞ paydaþý/paydaþlarý olarak,

A. Baþlangýç genel kurul gündem maddesine þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasýnýn incelenmesi talebiyle özel denetçi atanmasýnýn gündeme alýnmasýný genel kurulun onayýna sunulmasýný talep ediyorum/ediyoruz.

B. Genel kurul gündem maddesi 5 Þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirket bilanço ve kar zarar hesaplarýný ayrý ayrý onaylamýyorum/onaylamýyoruz ve þerh düþüyorum/düþüyoruz.

C.Genel kurul gündem maddesi 7 Þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna sebebiyet veren yöneticilerden tazmin edilerek þirket kasasýna ödenmesi ve yöneticeler hakkýnda görevi kötüye kullanmaktan dava açýlmasýna karar verilmesini talep ediyorum/ediyoruz ve yöneticilerinin tamamýný ibra etmiyorum/etmiyoruz.

Ç.Genel kurul gündem maddesi 12 Göltaþ AÞ iþtiraki Göltaþ Elektrik AÞ den Orma AÞ ne yapýlan elektrik satýþýndan dahi alacaðýný tam tahsil edemeyerek yýllarca Göltaþ AÞ paydaþlarýný Göltaþ Elektrik AÞ` nin misyonu iþtiraklerin elektrik ihtiyacýný karþýlamak söylemiyle teselli vermenin ötesinde bir finansör banka gibi hareket edip Þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna sebebiyet veren yöneticilere þirketi zarara uðratan yönetim uygulamalarýndan dolayý izin vermiyorum/vermiyoruz. Þerh düþüyorum/düþüyoruz.

D. Dilek ve temenni olarak Ýþletme literatüründe anonim þirketlere borsaya açýk olsun yada olmasýn ortak olmakla o þirketin karýna kazancýna ortak olunduðu gibi zararýna borcuna da hissedarlar hisseleri oranýnda ortak olarak yatýrým riskini alýrlar olarak tanýmlanmaktadýr.

Bu evrensel iþletme ilkesinden bakýldýðýnda yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ Aþ nin %16 lýk bir ortaklýkla Orma AÞ ne 159.060.670₺ destekte (85.293.247 ticari, 73.767.423 ticari olmayan Göltaþ AÞ nakit finansal desteði) bulunurken ORMA AÞ de %66 sahipliði bulunan Göl Yatýrým Holding in*1.500.000₺ komik bir oranda finansal desteði mevcuttur.

Kazanç ve zarara hisselik sahiplik oranýnda ortak olma evrensel ilkesinden baktýðýmýzda, Orma AÞ` ye yapýlan bu finansal desteðin ortaklar arasýnda adil hakkaniyetli bir duruma getirilmesi için Orma AÞ ve Göl Yatýrým Holding` ten talep edilmesini istiyorum/istiyoruz.

3. GÖLTAÞ GÖLLER BÖLGESÝ ÇÝMENTO SANAYÝ VE TÝCARET AÞ 2019 YILI GENEL KURUL TOPLANTI BAÞKANLIÐI`NA

A. Baþlangýç genel kurul gündem maddesine þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasýnýn incelenmesi talebiyle özel denetçi atanmasýnýn gündeme alýnmasýný genel kurulun onayýna sunulmasýný talep ediyorum/ediyoruz.

B. Genel kurul gündem maddesi 5 Þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirket bilanço ve kar zarar hesaplarýný ayrý ayrý onaylamýyorum/onaylamýyoruz ve þerh düþüyorum/düþüyoruz.

C.Genel kurul gündem maddesi 7 Þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna sebebiyet veren yöneticilerden tazmin edilerek þirket kasasýna ödenmesi ve yöneticeler hakkýnda görevi kötüye kullanmaktan dava açýlmasýna karar verilmesini talep ediyorum/ediyoruz ve yöneticilerinin tamamýný ibra etmiyorum/etmiyoruz.

Ç. Genel kurul gündem maddesi 10 Sermaye Piyasasý Kurulunun 3 Ocak 2014 tarihli 28871 sayýlý KURUMSAL YÖNETÝM TEBLÝÐÝ (II-17.1) 4.6.5. Yönetim kurulu üyelerine ve idari sorumluluðu bulunan yöneticilere verilen ücretler ile saðlanan diðer tüm menfaatler, yýllýk faaliyet raporu vasýtasýyla kamuya açýklanýr. Kiþi bazýnda açýklama yapýlmasý esastýr. Hükmü amir olmasýna raðmen yýllardýr Goltaþ AÞ faaliyet raporlarýnda yönetim kurulu üyelerine ve idari sorumluluðu bulunan yöneticilere verilen ücretler ile saðlanan diðer tüm menfaatler, Kiþi bazýnda açýklanmayarak toplu yönetim kadrosuna ödenen ücret miktarý açýklanmaktadýr. Diðer taraftan þimdi olduðu gibi genel kurullarda yöneticilerin maaþlarý kiþisel olarak belirlenmekte ve oylanmakta ve bu maaþlara yöneticilerin aldýðý diðer menfaatler dahil olmamakta ve biz genel kurul katýlýmcýlarý olarak eksik bilgiyle karar vermeye zorlanmaktayiz ve hatalý karar vermemize sebep olunmaktadýr. Aile þirketiniz Göl Yatýrým Holding` te asgari ücretin 2 (iki) katý seviyesinde maaþ alýrken Göltaþ AÞ ve iþtiraklerin her birinden yaklaþýk asgari ücretin 20 (yirmi) katý bu kadar yüksek maaþlarý almanýzda düþündürücüdür. Bu yüksek maaþlarý haketmediðinizi düþünüyorum. Ýmtiyazlý hisselerin gücüyle yönetimde bulunuyor ve diðer yöneticileri seçiyorsunuz. Sizde takdir edersiniz ki ekonomide güven herþeyden önce gelir ve mahkemelerce aklanmýþ olsalar bile Göltaþ ve Ýþtiraklerinde Egebank davasýnda bir þekilde ismi geçmiþ Demirel ailesi mensuplarý dahil baþka insanlarýn da bulunmasý Göltaþ AÞ ne güveni zedelemekte ve yatýrým yapmak isteyen insanlarýn sayýsýný azaltmaktadýr. Mahkemelerce beraat etmiþ olsalar dahi Göltaþ AÞ ve iþtiraklerinde ki Egebank davasýnda bir þekilde ismi geçmiþ herkesin mümkün deðilse Demirel ailesi mensubu dýþýndakilerin yönetimden ayrýlmasý þirkete olan güveni artýracaktýr. Olumsuz oy kullanýyorum/kullanýyoruz.

D. Genel kurul gündem maddesi 12 Göltaþ AÞ iþtiraki Göltaþ Elektrik AÞ den Orma AÞ ne yapýlan elektrik satýþýndan dahi alacaðýný tam tahsil edemeyerek yýllarca Göltaþ AÞ paydaþlarýný Göltaþ Elektrik AÞ` nin misyonu iþtiraklerin elektrik ihtiyacýný karþýlamak söylemiyle teselli vermenin ötesinde bir finansör banka gibi hareket edip Þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna sebebiyet veren yöneticilere þirketi zarara uðratan yönetim uygulamalarýndan dolayý izin vermiyorum/vermiyoruz. Þerh düþüyorum/düþüyoruz.

E. Dilek ve temenni olarak Ýþletme literatüründe anonim þirketlere borsaya açýk olsun yada olmasýn ortak olmakla o þirketin karýna kazancýna ortak olunduðu gibi zararýna borcuna da hissedarlar hisseleri oranýnda ortak olarak yatýrým riskini alýrlar olarak tanýmlanmaktadýr.

Bu evrensel iþletme ilkesinden bakýldýðýnda yatýrýmcýsý olduðum Göltaþ Aþ nin %16 lýk bir ortaklýkla Orma AÞ ne 159.060.670₺ destekte (85.293.247 ticari, 73.767.423 ticari olmayan Göltaþ AÞ nakit finansal desteði) bulunurken ORMA AÞ de %66 sahipliði bulunan Göl Yatýrým Holding in*1.500.000₺ komik bir oranda finansal desteði mevcuttur.

Kazanç ve zarara hisselik sahiplik oranýnda ortak olma evrensel ilkesinden baktýðýmýzda, Orma AÞ` ye yapýlan bu finansal desteðin ortaklar arasýnda adil hakkaniyetli bir duruma getirilmesi için Orma AÞ ve Göl Yatýrým Holding` ten talep edilmesini istiyorum/istiyoruz.

4.  Alýntý Originally Posted by fly06 Yazýyý Oku
    GÖLTAÞ GÖLLER BÖLGESÝ ÇÝMENTO SANAYÝ VE TÝCARET AÞ 2019 YILI GENEL KURUL TOPLANTI BAÞKANLIÐI`NA

Ç. Genel kurul gündem maddesi 10 Sermaye Piyasasý Kurulunun 3 Ocak 2014 tarihli 28871 sayýlý KURUMSAL YÖNETÝM TEBLÝÐÝ (II-17.1) 4.6.5. Yönetim kurulu üyelerine ve idari sorumluluðu bulunan yöneticilere verilen ücretler ile saðlanan diðer tüm menfaatler, yýllýk faaliyet raporu vasýtasýyla kamuya açýklanýr. Kiþi bazýnda açýklama yapýlmasý esastýr. Hükmü amir olmasýna raðmen yýllardýr Goltaþ AÞ faaliyet raporlarýnda yönetim kurulu üyelerine ve idari sorumluluðu bulunan yöneticilere verilen ücretler ile saðlanan diðer tüm menfaatler, Kiþi bazýnda açýklanmayarak toplu yönetim kadrosuna ödenen ücret miktarý açýklanmaktadýr. Diðer taraftan þimdi olduðu gibi genel kurullarda yöneticilerin maaþlarý kiþisel olarak belirlenmekte ve oylanmakta ve bu maaþlara yöneticilerin aldýðý diðer menfaatler dahil olmamakta ve biz genel kurul katýlýmcýlarý olarak eksik bilgiyle karar vermeye zorlanmaktayiz ve hatalý karar vermemize sebep olunmaktadýr. Aile þirketiniz Göl Yatýrým Holding` te asgari ücretin 2 (iki) katý seviyesinde maaþ alýrken Göltaþ AÞ ve iþtiraklerin her birinden yaklaþýk asgari ücretin 20 (yirmi) katý bu kadar yüksek maaþlarý almanýzda düþündürücüdür. Bu yüksek maaþlarý haketmediðinizi düþünüyorum. Ýmtiyazlý hisselerin gücüyle yönetimde bulunuyor ve diðer yöneticileri seçiyorsunuz. Sizde takdir edersiniz ki ekonomide güven herþeyden önce gelir ve mahkemelerce aklanmýþ olsalar bile Göltaþ ve Ýþtiraklerinde Egebank davasýnda bir þekilde ismi geçmiþ Demirel ailesi mensuplarý dahil baþka insanlarýn da bulunmasý Göltaþ AÞ ne güveni zedelemekte ve yatýrým yapmak isteyen insanlarýn sayýsýný azaltmaktadýr. Mahkemelerce beraat etmiþ olsalar dahi Göltaþ AÞ ve iþtiraklerinde ki Egebank davasýnda bir þekilde ismi geçmiþ herkesin mümkün deðilse Demirel ailesi mensubu dýþýndakilerin yönetimden ayrýlmasý þirkete olan güveni artýracaktýr. Olumsuz oy kullanýyorum/kullanýyoruz.

D. Genel kurul gündem maddesi 12 Göltaþ AÞ iþtiraki Göltaþ Elektrik AÞ den Orma AÞ ne yapýlan elektrik satýþýndan dahi alacaðýný tam tahsil edemeyerek yýllarca Göltaþ AÞ paydaþlarýný Göltaþ Elektrik AÞ` nin misyonu iþtiraklerin elektrik ihtiyacýný karþýlamak söylemiyle teselli vermenin ötesinde bir finansör banka gibi hareket edip Þirket borçlu yapýsýndan dolayý piyasada bankalara kredi faizi/kur farký olarak yüksek oranda faiz ödeyip kur/faiz riskine maruz kalýrken 48.677.424₺ düþük oranlý kur riski olmadan mevduat faizi karþýlýðýnda Orma AÞ`ye aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna uðratýlmasý sebebiyle þirketin kaynaklarýnýn haksýz bir þekilde baþka bir þirkete aktarýlmasý suretiyle þirketin haksýz gelir kaybýna sebebiyet veren yöneticilere þirketi zarara uðratan yönetim uygulamalarýndan dolayý izin vermiyorum/vermiyoruz. Þerh düþüyorum/düþüyoruz.

E. Dilek ve temenni olarak Ýþletme literatüründe anonim þirketlere borsaya açýk olsun yada olmasýn ortak olmakla o þirketin karýna kazancýna ortak olunduðu gibi zararýna borcuna da hissedarlar hisseleri oranýnda ortak olarak yatýrým riskini alýrlar olarak tanýmlanmaktadýr.

bu yazdýðýnýz sorularý aksue göl eneji hakkýnda dava etti ve davayý kaybetti. herþey kitabýna uygun yapýlýyor kanundaki boþluklarý kullanýyorlar.

Redmi 5 Plus cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

5. Aksue dava ettiði konular farklý göl enerji as ve aksue bedelli sermaye artirimlari ve iþtirak oranlarý davalýk olduklarý konular bir de tutanaklara yansýyan dava konusu olmayan göl enerji deki yönetici maaslari yukarýda yazdýklarým la hiç bir ilgisi yok dava olan konularýn bu sefer açýk bir kapý var tam olarak genel kurula katýlýn çýktýyý alýp imzalayýn verin
     Alýntý Originally Posted by baskan07 Yazýyý Oku
    bu yazdýðýnýz sorularý aksue göl eneji hakkýnda dava etti ve davayý kaybetti. herþey kitabýna uygun yapýlýyor kanundaki boþluklarý kullanýyorlar.

6. 08.08.2017 tarihli ve 10.11.2017 tarihli özel durum*açýklamalarýmýza iliþkin olarak *
    1- Þirketimizin % 77,47 baðlý*ortaklýðý olan Göltaþ Enerji Elektrik Üretim A.Þ.*("Þirket")*aleyhine,*sermayesine % 16,74 iþtiraki bulunan Aksu Enerji ve Tic. A.Þ.*tarafýndan,*özel denetçi atanmasý istemli *Ýstanbul 2.Asliye Ticaret*Mahkemesi*nezdinde açýlan davada, anýlan Mahkeme'nin 09.11.2017 tarihli ara kararý*mucibince verilen "Özel Denetim Ýncelemesi" görevi kapsamýnda, Þirket'in 2013,*2014, 2015, 2016 ve 2017 yýllarýna ait kayýtlarý özel denetime tabi tutulmak*suretiyle, kayýtlar ve* kayýtlarýn*dayanaðý belgeleri üzerinden yapýlan inceleme sonuçlarýný içeren 06.11.2018*tarihli Özel Denetçi Raporu tebellüð edilmiþ olup, Özel Denetim Ýncelemesi*görevi kapsamýnda Mahkemenin ara kararýnda belirtilen hususlarýn "tamamýna"*yönelik olarak aþaðýdaki baþlýklar itibariyle,*
    Orma*A.Þ.*ve grup*þirketlerine yapýlan elektrik satýþýnýn piyasa*þartlarýna*uygunluðu,*teminata baðlanýp baðlanmadýðý, alacak miktarý*ve gecikme zammý*tutarlarý, Akbank'tan*yatýrým*döneminde*alýnan 40.000.000,00 Euro tutarlý kredinin ödeme*planý*yapýlan*ödemeler harcandýðý yerler, Ortak*Göltaþ*Çimento*A.Þ.'ne, baðlý þirketlere veya 3. Þahýslar lehine*verilen*kefaletler, Yönetim Kurulu*ve Üst Düzey Yöneticilere yapýlan ücret ödemeleri, Grup*þirketlerden*yansýtýlan*giderler, satýlan mallarýn maliyeti, pazarlama ve*satýþ*giderleri ile*genel yönetim giderlerinin tespiti, Ýhtiyaç*üzerinde*personel*istihdamý*
    hususlarýnda*yapýlan tespitler, "mevzuat ve ticari*teamüllere uygun bulunmuþ ve eleþtiri mahiyetinde hiçbir hususa yer*verilmemiþtir".

7. Öncelikle ikimizde yatirimciyiz ve yatýrým yaptýðýmýz þirketin daha iyi daha güzel hakettiði yere gelmesi için paylaþýmlar yaptýðýmýz kanaatiyle yazýyorum sizinde tekrar ettiðiniz gibi Göltaþ enerjiyle Orma aradindaki elektrik satýþý ve Göltaþ enerjideki yüksek yönetici maaslari kullanýlan kredinin safahati ben bu konularý yazýmda hiç deginmedim ticari alacaklar konusuna hiç girmedim sadece elektrik borcunu ödeyemeyen Orma AÞ yýllarca bizi teselli ettiniz dedim Göltaþ enerjinin kuruluþ misyonu iþtiraklerin elektrik ihtiyacýný karþýlamak diye benim itirazlarimin ana noktasý ticari olmayan uzun vadeli ticari olmayan alacaklar kalemine Göltaþ as olarak yatýrým için kullanýlan kredilerden dolayý kur ve faiz riski alýrken maruz kalýrken kur riski faiz riski olmadan Orma AÞ fonlama yapýlmasý yoksa biliyorum Aksu as açtýðý davalarý bir baþka davada Göltaþ enerjinin bedelli artýrýmý yaptýðý Aksu'nun bedelliye katýlmadýðý genel kurulun iptaline yönelik davada mevcut hatta bu bedelliye katýlmama olayý Aksu'nun kendi içinde tartýþma konusu oldu
    Lütfen bir atýþma olarak degerlendirmeyin yatirimciyiz ve bizlerden baþka kimse Göltaþ as daha iyi daha güzel durumda olmasýný çok isteyemez doðruyu bulma çabamýz þirket güzel bir þirket daha iyi olmasý için cevap verdim
    Saygýlarýmla

8.  Alýntý Originally Posted by fly06 Yazýyý Oku
    Öncelikle ikimizde yatirimciyiz ve yatýrým yaptýðýmýz þirketin daha iyi daha güzel hakettiði yere gelmesi için paylaþýmlar yaptýðýmýz kanaatiyle yazýyorum sizinde tekrar ettiðiniz gibi Göltaþ enerjiyle Orma aradindaki elektrik satýþý ve Göltaþ enerjideki yüksek yönetici maaslari kullanýlan kredinin safahati ben bu konularý yazýmda hiç deginmedim ticari alacaklar konusuna hiç girmedim sadece elektrik borcunu ödeyemeyen Orma AÞ yýllarca bizi teselli ettiniz dedim Göltaþ enerjinin kuruluþ misyonu iþtiraklerin elektrik ihtiyacýný karþýlamak diye benim itirazlarimin ana noktasý ticari olmayan uzun vadeli ticari olmayan alacaklar kalemine Göltaþ as olarak yatýrým için kullanýlan kredilerden dolayý kur ve faiz riski alýrken maruz kalýrken kur riski faiz riski olmadan Orma AÞ fonlama yapýlmasý yoksa biliyorum Aksu as açtýðý davalarý bir baþka davada Göltaþ enerjinin bedelli artýrýmý yaptýðý Aksu'nun bedelliye katýlmadýðý genel kurulun iptaline yönelik davada mevcut hatta bu bedelliye katýlmama olayý Aksu'nun kendi içinde tartýþma konusu oldu
    Lütfen bir atýþma olarak degerlendirmeyin yatirimciyiz ve bizlerden baþka kimse Göltaþ as daha iyi daha güzel durumda olmasýný çok isteyemez doðruyu bulma çabamýz þirket güzel bir þirket daha iyi olmasý için cevap verdim
    Saygýlarýmla

sayýn fly þirketin suan tek sýkýntýsý þevket demirelin mirasý tmsf murat demirelin hakkýný almak için vasiyetnamenin iptali davasý actý. sevket demirel göltastaki hisselerini göl yatýrýma devretriði için göltasda direk hissesi yok. gölyatýrým davayý kaybetme ihtimaline karþý göltaþ ve ormayý satarlar belki. (ihtiyati tedbir konmuþsa onuda satamaz) tek umudum satýþ. bende 10 senedir göltasýn yatýrýmcýsýyým. bu sadece beni tahminim. genel kurulda þevket demirelin mirasýný sorsanýz daha iyi olur

Son düzenleme : baskan07; 07-06-2020 saat: 23:57. Sebep: konu

Sayfa 121/347 ÝlkÝlk ... 2171111119120121122123131171221 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •