https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...kapandi-208336
Demirel dosyasý bizim için kapandý
TMSF, son noktayý koymuþ....
bir an için dediðinizi doðru kabul edelim..vasiyetnameyi iptal etti, murat demirele düþen mirasý aldý (göltaþ ve bilumum diðer þirketlere, halka açýk olanlar dýþýndakilerin 1/4 ünü aldý) ve þirketlere ortak oldu....göltaþýn yüzde 10 u da TMSF ye geçti...
ne oldu...o da benim gibi bir ortak, belki yönetime giremeyecek...temettü bekleyecek ya da elindeki yüzde 10 u satacak...
hissenin gidiþatýný niye etkilesin ki?...ortak ha neslihan olmuþ, ha nilüfer ha TMSF ne fark eder ki?...
þirketin faaliyetini karlýlýðýný etkiliyor mu?...
https://seffaflik.epias.com.tr/trans...i-uretim.xhtml
maþallah,
dünden itibaren santrallerde tam/tama yakýn kapasiteye geçilmiþ...HES 1 DE MWh 55; HES 2 de MWh 25 in üzerinde ...
Son düzenleme : ft-2; 01-03-2022 saat: 01:09.
1.ocak 2022 ile 28 þubat 2022 arasý üretim 23 bin MWh; geçen yýl ise 3 bin 800...
mart boyunca bu kapasite korunur çok büyük ihtimalle...bu durumda 73-75 bin MWh civarý üretim olur... nisan mayýs da üretim tam kapasitede çalýþýr iyi yaðýþlý mevsimlerde...haziranda yarýya düþse 125 milyon u bulabilir...ki ilk 6 ayda 200 bin i görebiliriz...geri kalan 6 ayda 30 bin yapsa benim hedefim olan 230 bini rahat görürüz diye düþünüyorum...23 milyon dolar ve üzeri ciro edebilir...
elektrik þirketi olup da tek gitmeyen þirket, herhalde göltaþ kaldý...
piyasa takas fiyatý bugün 1.565,14 e çýkmýþ...
11.3 sent 1kwh elektrik..yeni rekor olsa gerek
enerji üretimi, dün de tam kapasitede çalýþmýþ...
--Vay be kimsecikler yok; izleyenler de korkudan yanaþamýyorlar....bir ben kaldým formasyonu oluþmuþ...
--sahipleri zaten cami avlusuna atmýþlardý...TARMAN' da da muhtemelen para bitti...sanki spek de terk etmiþ...; speksiz-sahipsiz hisse,
--kürekleri kýrýlmýþ tekne gibi; bir saða bir sola, bir ileri iki geri þeklinde çalkalan dur...
--kimsesizlerin kimsesi mi olduk þimdi?...
--ne demiþ atalarýmýz: bir mal er ya da geç deðerini bulur, sabreden derviþ....
Yer Ýmleri