göltaş enerji ----- 9 aylık ve 12 aylık
Hasılat------------- 39.080...........53.836.
Satışların maliyeti (22.266)......(37.190)
zarar..................43..........153 milyon
göltaş enerjinin son çeyrekte üretimi çok azdı, ben 3 milyon TL ciro bekliyordum 14.8 milyon gelmiş; muhtemelen 3. çeyreğin faturalandırmasının bir kısmı sonraki döneme kayıyor... son çeyrekte satışların maliyeti çok artmış; ciddi bir bakım-onarım yapılmış olsa gerek...
--hazır betonun cirosu 61 milyon TL civarında... brüt karlılığı yok ve yaklaşık 20 milyon zararda....
--şirket, gizli bir gayrımenkul zenginiymiş...
--gayrimenkülleri, aksu enerjideki yüzde 6.5 hissesini, orma daki yüzde 16.5 hissesini, diğer elma-meyve suyu şirketlerindeki yüzde 43-45 oranındaki hisselerini satıp nakite dönse cillop gibi bir şirket olur...
--bu bilanço ile en kötüyü bana göre görmüş olduk...
--elektriğin PTF değeri 10-12 sent arasında seyrettiğinden bundan sonra göltaş enerji lokomotif olacak...
--göltaş çimento ciddi bir modernizasyon yatırımı yapmış...muhtemelen 3-4 milyon dolar harcamış...bu da üretim maliyetlerini düşürüp karlılığı artıracaktır..
--sonuç olarak; benim beklentim ve hedefim olan 3 yıl içinde dolar bazında 3 kat gitme potansiyeli bana göre artarak devam ediyor...kimseye al sat tut vs gibi bir önerim de olamaz, haddim de değil...

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri