Originally Posted by
aloneman42
temettü tarihini açýklamak zor bir þey olmadýðý halde hala açýklamadýlar,
bunun pek çok sebebi olabilir,
bu sebeplerden bir tanesi de, sermaye artýrýmý yapacaklarsa ve 2/3 ay gibi kýsa sürede yapacaklarsa, bunlarýn düzenlemesini yapýyor olabilirler, çünkü sermaye artýrýmýndan sonra temettü verecek olacak olursa, þirketin kasasýndan çooook fazla para çýkar, hesaplar alt üst olur,
deðilse neden hala temettü tarihi açýklanmadý.
Bence temettü ödeme tarihini geciktirmelerinin en büyük nedeni, yüksek faiz ortamýnda daðýtýlacak paranýn getirisini de alabilmek içindir. Yýl sonuna kadar süreleri var.
Açýkçasý benim de böyle bir ödemem ve bunun için o kadar sürem olsa ve de yýl sonunda da ödeyeceðim borç ayný kalsa, bende ödemek için vademi sonuna kadar kullanýrým.
Yoksa kendi adýma, Kurban Bayramýndan önce temettü verseler çok güzel olurdu.
Diðer yandan bedelsiz sermaye artýrýmý her zaman ihtimal dahilinde olsa da, ben bunun olacaðýný hem sanmýyorum hem de hisse fiyatýnýn seviyesi nedeniyle istemiyorum. 450₺ civarlarýndan bedelsiz haberi gelse, oran da çok yüksek olsa bile en fazla %100 yapar diye tahmin ediyorum. Bu da banan tatminkar gelmiyor.
Temettü ve bedelsiz mevzusunda ise istenirse þirket nezdindeki iþler çok kýsa sürede bitirilebilir. Yeni bir kararla temettü iptal edilip, bedelsiz açýklanabilir veya temettü önce daðýtýlýp sonrasýnda bedelsiz yapýlabilir.
Ama örneðin %900 bedelsiz verdikten, yani 1 lotunuz 10 lot olduktan sonra, yine hisse baþý 10₺ temettü olayý olmaz.
Bol kazançlar dilerim.
Yazdýklarým küçük bir yatýrýmcýnýn görüþ ve düþünceleri olup, yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
Yer Ýmleri