BUNLARI BÝLÝYORMUSUNUZ...
kozal asýl para kazanan þirkettir.. kozaa ve ipek ondan gelen paylarla karýn çoðunu bildirir ve diðer þirketleri de vardýr peki diðer þirketlerden kar gelir mi..
rakamlarla anlatmaya çalýþayým..
kozal 9 ayda 982 milyon tl kar bildirmiþtir.. kozaa ise 362 milyon tl kar bildirmiþtir.. kozaldan kozaaya gelen pay ise 982*0,45= 441.9 milyon tl dir yani kozaa kozaldan gelen pay dýþýndaki iþlerde 9 ayda 79.7 milyon tl zarar etmiþtir...
2018 yýlýna çeyrek bazlý bakarsak...
1Ç = -43.35
2Ç = -11,45
3Ç = -24,9
milyon tl kozaa çeyrek bazlý 2018 yýlýndan kozaldan gelen paylar dýþýnda zarar etmiþtir..
2017 yýlýna çeyrek bazlý bakmaya devam edelim kozal dýþý gelir gidere..
1Ç = -17,25
2Ç = +44,85
3Ç = -16,4
4Ç = -67
toplam 55.8 diðer þirketlerde 2017 yýlý zarar etmiþtir..
özetlemeye geçersek kozal ýn 4ç te fazla kar bildirmiyeceðini düþünüyorum tahminin 150m 250 milyon arasý gelir.. kozaa 2017 4ç. te diðer þirketlerde yine 67 luk zarar olursa kozaa 2018 4ç kar etmeye bilir...
Deniz bey ozgyo hakkýnda ne düþünürsünüz yarýn sabahtan alýcam bu senedý
PRA-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþlar iyi akþamlar Bu düþüþün altýndan arrov satýþ ý çýkar mý önceki yükseliþin arkasýnda da Arrow un satýþý vardý diye hatýrlýyorum birde hisseyi 8 üzeri çýkmasýný engellemek için ne gerekiyorsa yapýyorlar
Kozaa nýn iskontolu olmasýnýn sebeplerinden biride bu deðilmi? Yani kozal/%46 dan daha az bir piyasa deðerine sahip kozaa. Sebebi diðer þirketlerinin gayrifaal veya zarar eden þirketler olmasý. Ayný zamanda faal olmayan madenler. Bu nedenle eski yazýlarda ve kozal/kozaa grafikten çýkardýðým 1 kozal = 8 kozaa. Ancak mahkeme ve satýlma hikayeside kozaa nýn katalisti olarak deðerlendiriyorum. Faal olmayan varlýklarý bi þekilde nakite dönüþtürülmek istenmesinden dolayý.
Daha önce burada ve kozaa topikte belirtmiþtim. Kozal için 4 analist ortalamsý 230 milyon civarý . Kozaa için 1 analist 90 milyon. Þirketin sene ortasý verdiði 280/300 bin ons yakalanamayacak gibi bir görüntü var. Yinede kozal 1200 milyon 2018 için fena deðil .
Kozal bu þekilde kar etmeye devam ettikçe , mahkemelerden haber beklemeye devam tabi kiþisel fikrim. Bistteki yükseliþe katýlmayýp ( daha önce yaptý bitirmiþ meðer ? ) üstüne aþaðý þelale can sýkýcý tabi . Önemli yerlere geldiler bakalým?
Saygýlar
Kesinlikle YTD.
Ýyi akþamlar. Arrow satýþý ile alakalý durum yok. Zaten arrow satýþý olsaydý kapa haber düþerdi. Ayrýca sanýrým bu kadar malý da kalmadý. Kýsa vade beklenti bitti aþaðýdan aldýklarýndan þimdi kar satýþý yapýyorlar yakýnda yataya sarar sonra toplamaya baþlarlar benim kanaatimce...
Sent from my iPhone
Yer Ýmleri