Bu kozalaklarýn durumunu vioptan takip edebilen varmý?
Bu kozalaklarýn durumunu vioptan takip edebilen varmý?
Bana gore dolarin agustos ayinda 7tl seviyesine cikmasinin sebebi %10 rahipse.. %90 ni faiz butun kotuluklerin anasidir soylemi ve merkez bankasinin elinin kolunun baglanmasidir... Imf den para gelse ne kadar gelecek konusulan 50 milyar dolar o da kac yilde kac parca halinde.. Bizim halkimiz sadece gecen iki ayda 8 milyar dolar almis.. Durum bu kadar vahim olsa zaten 8 milyar dolar yuzunden dolar 10 tl bile olurdu.. Bizim imf den ziyade insanimizin dusuncesini finans bilgisini artirmamiz gerekiyor.. 90 larda maasini alan doviz burolarinin onunde kuyruk oluyordu.. O ortam milletimizin dna larina isledi.. bu zihniyeti 2000 den 2011 kadar dolar hicbirsey kazandirmayinca kirabildik.. Ancak Gecen yilda dolar bir anda 7 lere gidin eski zihniyet bir anda yine hortlamaya basladi.. Bu nedenle akli basinda bir insanin dolarin seviyesinden ziyade istikrari konusmasi gerekir.. Istikrarin oldugu ortamda zaten dolar bir daha 7 lirayi 2025 kadar bile goremez.. Zira mer kez bankasi reel efektif kur endeksine gore dolarin su an olmasi gereken seviye 3.5-4 araligi.. Bu 94 yilindan 2014 yilina kadar ki rlnin enflasyondan arindirilmis dolar karsisindaki degeri.. Ama bakiyorsun 10tl telaffuz eden bile var.. Isin bu noktaya gelmesinde en buyuk faktor enflasyon yukselirken merkez bankasinin elinin kolunun baglanip faiz artisinin engellenmesiydi su an boyle bir sikinti gorunmuyor.. Hayirlisi olsun..
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam beni yanlýþ anlamayýn da farklý ülkeler de mi yaþýyoruz biz acaba? Þöyle söyleyeyim inþallah dolar artmaz çünkü bu bist e de eksi olarak yazýlacak bir durumdur. Ama dolarýn çýkmamasý için bir sebep göremiyorum ben. Sizce þu enflasyon ortamý %40 ya d %50 gibi mi duruyor ? Çok basit soðan, patates, domates fiyatlar yani halkýn gündelik tükettiði þeylerdeki fiyatlarý görmemek mümkün deðil ? Paramýzýn bir deðeri yok. Dolarýn 5,45 civarlarýnda olmasý bile þu an bir mucize bana göre. Ama bir yandan 2 ay içerisinde 8 milyar dolar alýnmasý da þaþýrtýyor beni. Piyasa genelde tam tersini iþler. Ancak dediðim gibi artmamasý için bir sebep göremiyorum hocam maalesef. Ýnþallah ben yanýlýrým. Bunu gerçekten caný gönülden istiyorum. Ve maalesef ülkemizde dolar gördüðü yeri unutmuyor. Er ya da geç tekrar gördüðü rakamlarý görüyor.
Hocam þu güzelim platformu gereksiz, sonu gelmeyen kýsýr tartýþmalara kurban etmeyelim.Kimsenin diðerini zaten ikna edemediði,mutlak doðrularýn ekonomi, devlet yönetimi,uluslararasý iliþkilerde olmadýðý bilindiðine göre rica ediyorum siyasete girmeyin.Mevcut hükümetin eðrilerini veya doðrularýný aileden aldýðýmýz (saðcý-solcu-dindar-sözde inanan) ve öylece devam ettirdiðimiz kimliklerimizle yapýyoruz.Egolarýmýzý ,yönetenin kendinden olup olmadýðýna baðlý kalarak yaptýðýmýz, tatmin ettiðimiz bir ülke burasý.Hisselerimizle ilgili teknik ve temel paylaþýmlarýn faydasý çok daga fazladýr.Sürecimizin de böyle devam etmesinde fayda vardýr diye düþünüyorum..
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Arkadaslar cogumuzun bildigi gibi sahiplik olayina ait mahkeme karar vermeden genel kurul yapilamiyor .
Ancak yonetim kurulunun temettu avansi veya temettu karari almasinda bir engel yok kararini alir ilk genel kurulda onaylanmak uzere diye bunu aciklayabilur.
Burdaki tum arkadaslardan istirhamim bu yondeki taleplerini fax veya mail yoluyla sirkete iletilmesidir.
Boyle bir karar alirlar ise bu beklenti ve hissenin uzerindeki basiyi azaltacaktir.
Haydi bakalim kac gercek yatirimci buna katki sagliyacaktir gorelim hemen basliyalim
Saglikla kalin
http://i.hizliresim.com/6a1nO0.jpg
Mavi düþen trend aþaðý kýrýlmadýkça, satýþlar gelse de endiþe edecek bir durum olmaz. Yani bu seviye 99500'tür þimdilik. Ve altýndaki kapanýþ kesinlikle stobumuzdur.
BAT Formasyonu yapýyor görüntüsü var. Eðer ki çalýþacaksa 117000 yada 126000'ne kadar sürmeliler endeksi.
BAT Formasyonu içinde bayrak formasyonu yapýyor görüntüsü de var. Bu durumda ise 100100 destek hedef 120000 olacaktýr. Yatay çizilen turkuaz renkli trendin içinden 5 ana hareketi tamamladan da çýkmaz oradan.
Özetle; mavi trendi altýna gelmedikçe min 117000'ni hedefleyebiliriz. 117000 geçilir ise de 9000 puan daha marj olabilir ancak 117000 üzerinde temkinli olmakta fayda olacaktýr.
NOT:TWIITTER DAN ALINTIDIR.
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Yok estafullah neden yanlýþ anlayayým sözcü gazetesi okursan hayatýn dometes biber patlýcandan ibaret olduðunu ve enflasyonun %200 olduðunu düþünürsün tabi, ancak mantýk çerçevesinde düþünecek olursan enflasyonun bir sepet olduðunu, ve bundan her ürünün ayrý bir yeri olduðunu, domates biber patlýcanýn bir yýlda %200 yükseldiðini ancak bunun mevsimsel bir etki olduðunun yanýnda, bu enflasyonu geçen yýla göre fiyatý neredeyse hiç artmayan konut gibi yüklü bir kalemin de olduðunu, benzin dizelin hala 6 lira seviyelerinde olduðunu, bunun yanýnda markette birçok ürünün +%20-30 artmasýna raðmen bir çok ürünün fiyatýndada hiç artýþ olmadýðýný görürdünüz.
Ama yok ben tek giderim domates biber patlýcan derseniz ve benim tek giderim bunlar diye iddia ederseniz o zaman sizin manav olduðunuzu ve yine aldýðnýzýn üzerine bir kar payý koyup sattýðýnýzý düþünürüm bende.
Dolarýn 10 lira olmasý akýl mantýk iþi deðil, türkiyenin 2011-2013 yýllarýnda mili geliri 1 trilyon dolara ramak kalmýþtý, bugün gelinen noktada 500-600 milyar dolar seviyelerinde düþmüþ durumda, en son 500-600 milyar dolar oldðumuzda sene 2005 yýllarýydý ve emin olun türkiye 2005 yýllarýnýn türkiyesinden ekonomik olarak çok daha büyük, bunun en temel göstergesi olarak elektrik üretim kurulu gücü bile 40 bin mw ttan 80 bin mw üstüne çýkmasýný gösterebilirim, ve en önemlisi bugü dünyada geliþmiþ ülkelerin bir çoðunda dolar baþýna milli gelir ve satýn alma gücü bakýmýndan milli gelirleri bir birine çok yakýndadýr aradaki fark %20 leri geçmez.. ancak turkiyede kiþi baþýna milli gelir 2013 lerde 10 bin dolar civarýnda ike bugün 6 bin dolarlara düþmüþ durumda ancak satýn alma gücü paritesine göre ise 24bin dolar seviyesinde, dünyada satýn alma gücü paritesi ile dolar baþýna milli geliri arasýnda bu kadar %400 fark olan bir ülke daha gösterebirir misiniz ancak turkiye büyüklüðünde ve geliþmiþ bir ekonomisi olan??? bize en yakýn rusya var orda bile durum bu kadar vahim deðil ki adamlara uygulanan ambargolarýn yaptýrýrýmlarýn haddi hesabý yok... buna raðmen ancak bu seviyede.
platformu gereksiz meþgul etmeyin diyen arkadaþ cevabýmý vereyim, son yýllarda ekonominin bu fýrtýnalý süreci yaþamasýnýn sebebide mevcut iktidar politikasý, 2005-2010 lu yýllarda altýn çaðýný yaþatanda mevcut iktidar. Problem iktidarda veya deðiþmesinde deðil, sýkýntý izlediði politikalarda, 2005 li yýllarda her bakanlýðýn baþýnda aklý baþýnda biri olur ve her bakanlýkta akýl mantýk çerçevesinde yönetilirdi özellikle ekonomi... gelinen noktada herþey 1 kiþiye endeksli oldu, 1 kiþinin her iþten anlamasý mümkün deðil, her iþten anlasa bile her iþe yetiþmesi mümkün deðil, tüm bunlara raðmen ben yönetecek dersede geldiði nokta burasý,,
Hisseler özeline gelecek olursak, bugün iþlem gören ilk 30 þirketin dolar bazlý grafiðine bir bakýn bakalým bir çoðu özellikle bankalar neredeyse 10 da 1inden iþlem görüyor. Altýn madeni þirketi F/K 5, ki bu geçen sene rakamlarý bu sene altýn ve üretim rakamlarý ile 2019 sonunda 3 lere kadar düþecek, þimdi nedir bu þirketleri bu kadar çöp fiyatlardan iþlem görmesine sebep olan durum. Dünyanýn hangi ülkesinde hisse senetleri bu kadar çöp olmuþ.
Endeksin dolar bazlý zirvesi 2007-2001-2013 yýllarýnda gördüðü 50.000 seviyeleri evet bugün 270.000 puana denk geliyor, ancak analistler hala 104binde güçlü bir direnç var orayý geçemezsek 99binde destek var diyor.... Tekrar ediyorum bunun sebebi þirketler bilançolarý deðil, bunun tek sebebi þu an ekonomide yaratýlan fýrtýna..
Bakýyorsunuz youtube ta 3 kuruþ para kazanacam diye, yok dolar 10 lira olacak yok 20 lira olacak. Dolar yükselmez diye yazssa biliyor kimsenin izlemeyeceðini, ama dolar 10 tl olacak diye yazsa daha 2 haftalýk hesap bir anda 500bin izlenme rakamlarýna ulaþýyor, millet zaten gýrtlaðýna kadar dolara girmiþ, bir de bu tipler yangýna iyice benzin döküyor.
Hatýrlatýyorum, dolar 2001 yýlýnda 1.7 gördü 2011 yýlýna kadar bir daha ani yükseliþler haricinde o rakamý görmedi. Aradan geçen 10 yýla ve onca enflasyona raðmen.
2017 yýlýnda arardým, hatta ulaþamadýðýmda bana geri dönüþ yapardý samimiyetle konuþurduk. Þu an ayda 2-3 kere aramama raðmen ulaþmak mümkün deðil, hatta en son sekreteri aradým o genel müdürünüze söyleyin þu bostan korkuluðunun yerine iþini yapacak birini koysun yatýrýmcýlar olarak þirketin önünden geçen istanbul yolunu kapatýp eylem yapma noktasýna geldik diye, ama yinede deðiþen bir þey yok, keþke herkes arayýp bu sýkýntýlarý dile getirse de...
Yer Ýmleri