Originally Posted by
domates
Euyo özelinde yukaridaki takasý yorumlamak gerekirse denizbank 2015 ve 2016 da yaklasik 11 milyon hisseyi benim tahminim 0.60-0.75 ortalama ile topladý. Hisse fiyatini 1.5x lere kadar yükseltti. Bu sýralarda metro çýktý. Þirketi satýn alacaðým dedi. Denizbank etyat 9 milyon toplamýþtý. A1 ise 7 milyon eukyo denizbank 1 yada 2milyon eukyo toplamýþtý. A1 eukyo da birgün de 5 milyon hisseyi metroya sattý. Öbür gün ise metro bu 5 milyon eukyo hissesini sattý(?). Eukyoda böylece toplanmýþ hisseler diðer aracý kurumlara daðýlmýþ oldu.
Euyodaki kiþi operasyonu tek baþýna yapmak isteyip hisselerini devretmeyince(sadece tahmin elimde bilgi belge yok) bedelli açýkladý euyo. Sonra hisse 1.5 den .80 ne kadar düþtü. Bundan sonra denizbank takasý kayboldu. Eþ zamanlý olarak etyat takasindaki denizbank ta kayboldu. Hisseleri devir mi etti yoksa piyasadami eritti bilmek zor.
11 milyon hisseyi piyasaya satmak kolay deðildir bunu herkes bilir.
Sonuç olarak bu hareketler danisikli dövüþ mü bilmek zor. Bu anlattiklerim yaklaþýk 6 ay önce yaþandý. Bu kaðýtlarda hisselerin yeterince toplandýðý imajý bende oluþmuþtur. Spek son rutuslari yapmaktadir zannimca . Bir gün ansýzýn düðmeye basacaklar . O zaman ben burada olurmuyum bilemiyorum.
Züðürt tesellisi iþte benimkisi....
Yazdýklarým uzun süreli gözlemlere dayalý tahminlerdir... bende dogru yatirim anlayýþý olsaydý bu tip hisselere 100 metreden bile selam vermezdim.[emoji3]
Yatýrým tavsiyesi deðildir ...
Yer Ýmleri