Tam aradýðým birisiniz, Bir sorum olacak size...
Vatandaþýn birini cebinde bir kuruþ býrakmadan, gemiye bindirip, Jakartaya göndersem, meteliksiz olarak, oradan yurda dönüþü en erken kaç yýlda geri dönebilir...2020 ve sonrasý olabilir mi...Kurtulmanýn en güzel yolu diye düþünüyorum...
Yeni Zellanda olarak tasarlýyordum ama Jakarta da olur artýk...![]()
Endonezyada yaþama ve iklime alýþýp yolunu bulabilirse kendisi dönmek istemeyebilirAma dönmek isterse ve kafasý basýyorsa kendini sýnýrdýþý ettirip elçilikten yardým almaya çalýþabilir. Ancak bizim elçilik beleþe bilet almaz, para için Türkiye'yle iletiþimini saðlar sadece. Siz iþi saðlama baðlamak için Endonezya makamlarýna bir de ihbar yapmalýsýnýz. Burada en ciddi suçlardan biri uyuþturucu kaçakçýlýðý, affetmezler. Ömür billah burada kalýr
![]()
Sn. Banaspati, Þaka bir tarafa, Ülkemiz yaþanmaz oldu, çýktý...Yanlýþ anlaþýlmasýn hiç bir siyasi görüþüm yok. Son yýllarda memlekette olan bitenler, Allah sonumuzu hayýr etsin...
Ben Endonezyada iklim ve doðadan sonra en çok neyi seviyorum biliyor musunuz? Ýnsanlar sürekli gülümsüyor. Nezaket, saygý, farklý kültür ve yaþam biçimlerinin uyumu ve birlikteliði görülmeye deðer. Endonezyada Ýnsan deðerli. Ýnanýr mýsýnýz, bizim baþýmýza yurt dýþýnda bir þey gelse konsolosluktan alacaðýmýz destek sýnýrlýdýr. Ama Ankaradaki Endonezya elçiliði Türkiye'de yaþayan Endonezyalýlarýn her birinin nerede yaþadýðýný biliyor. Her hangi bir sorun yaþadýklarýnda her türlü desteði saðlýyor. Ailemle bayramlarý Elçilikte kutlamak için gittiðimizde Elçilik konutunda kalabiliyoruz. Daha ne diyeyim.
Bizde de herkes psikopat oldu çýktý. Araþtýrýn 3 kiþiden 1 i psikolojik tedavi görmesi gerekiyor. Durum oldukça vahim...
Yer Ýmleri