sn Erbos ortaðým temettü daðýtýyor
sn Erbos ortaðým temettü daðýtýyor
Dünkü yeni önlemler arasýnda , maliye hazine ve ticaret bakanlýklarýnca karar verildiði üzere, maalesef temettü daðýtýmý henüz yapmamýþ firmalarýn 2019 karlarýný en fazla % 25 oranýnda daðýtabileceði de yer alýyor. Amaç önümüzdeki zor günlerde istihdamýn azalmamasý ve þirketlerin finansal olarak güçlü kalmasý için nakitlerini korumalarý veya borçlarýný artýrmamalarý.
Þu ana kadar ödemeyi yapan þirketler zaten geri alamazlar çünkü daðýtým yapýldý. Ben ismen ve aygaz da aldým örneðin.
Alka da en yüksek temettü ödeyecek þirketlerin baþlarýnda geliyordu ve temiz bilançosu ve yüksek temettü kararý doðrultusunda aldýðým hisseleri bekletiyordum genel kurul kararý ile bu hafta tescillendi ve 27 nisan da ödeyecekti.
Bu durumda brüt 67 krþ olarak genel kurulda da onaylanan ve tescil edilen bu kar payý tutarý da, yeni alýnan kýsýtlama kararýna tabi olacak mý ve % 25 sýnýrlamasýna tekabül eden 13 krþ ta kalacak mý? Böyleyse temettü için kötü bir haber.
Yok, genel kurul yapýldýðý ve karar kesinleþtiði için ödennmeye devam edecekse de bu hafta genel kurul yapýlýp bitirilerek çok þanslý ve isabetli bir karar olacak.
Hangi seçeneðin geçerli olduðu yapýlan resmi açýklamalardan anlaþýlmýyor. Bilen varsa ve yazarsa þimdiden tþk.
genel kurulca onaylandýðý için bakanlýðýn kararý alkada iþlemez biliyorum.temettü tarihinde ödenecektir deniliyor. hükümet kararlarý geriye doðru iþlemiyor.biraz önce görüþtüm tam kapasite fabrika faaliyette ve satýþlarda bir azalma kesinlikle yok ve 2020 yýl sonu kar beklentisi sanýrým daha çok yüksek olacak sezgisi içindeyim. hammadde ve stoklarda hiç sorun yok.borsada bulunan en ucuz ve temettü verimi en yüksek hisse sýralamasýnda ikinci,çok iskontolu iþlem yapýyor.5 tl civarýnda iken tüm portfoyümü alkaya aktarmadýðým için çok piþman oldum.
yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Son düzenleme : bozoklu5; 06-04-2020 saat: 13:57.
durup dururken neden düþtü þimdi anlýyamadým?
Kimsecikler yok ilginç;(
bu hisse güzel bir hisse iyi para verir mutlu eder, epey döviz fazlasý da var, bu yýl daha da güzel olabilir.
Yer Ýmleri