Ýyi keklediler bilanço da beni, en azýndan 4. Çeyrek de iyi gelir diye düþünmüþtüm, yazýk oldu.....
Ýyi keklediler bilanço da beni, en azýndan 4. Çeyrek de iyi gelir diye düþünmüþtüm, yazýk oldu.....
Grafik, teknik biþey kalmadý, kesekaðýdý oldu....
Anam,
Hisse artýda kapatmýþ bugün.
ASUS_Z00LD cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyler VUK a göre hazýrlanan mali tablo yanýltýcý olabilir. (bence olacak ta) Vuk a göre hazýrlanan mali tablolarda geçerli birçok gelir gider kalemi UFRS göre hazýrlanan mali tabloda geçerli olmayabilir. Veya bunun tam tersi de olabilir.
Ayný durum Vesbe de de var. Orada kar rakamýnda sýkýntý yok ama 9 ayda yaptýðý hasýlat kadar son 3 ayda hasýlat yapmýþ görünüyor VUK a göre. Bu durumu þirkete mail atarak sordum. gelen cevapta hammadde ve yan ürün alým satýmlarý da VUK a göre hazýrlanan mali tablolarda hasýlat rakamýna eklenebiliyormuþ ama UFRS göre hazýrlanan mali tablolara eklenemiyormuþ.
Bunun gibi daha bir sürü farklýlýklar olabilir. Herkes geçmiþ yýllara bakarak VUK ve UFRS arasýnda paralellik olduðunu ve bu sebeple spk ya gönderilen bilançoda da hemen hemen ayný kar rakamý gelebileceðini düþünüyor. Biraz sabýr ederseniz göreceksiniz farklý ve güzel bir rakam gelecek.
Geçen yýl 4. çeyrekte 8 milyon, bu sene 3. çeyrekte ise 25 milyon kar gelirken nasýl olacakta bu sene son çeyrekte hiç kar gelmeyecek. Bunun mantýklý bir izahý olamaz. Tek bir ihtimal var. O da kötü niyetle yapýlan muhasebe oyunlarýyla karý saklayabilirler ama ben Alka sahiplerinin henüz o kadar küçülmediklerini düþünüyorum.
SAYGILAR....
Ýnþallah dediðin gibi olur güzel kardeþim. Çünkü 19 aydýr yatýrýmcýsýna anasýný aglatmis bu hisse. Ýnþallah insanlarýn yüzünü güldürür. Çünkü yeni jeopolitik gerginlikler baþlayacak gibi görünüyor.
Hisse fiyatý ne olur bilmem ama ben son çeyrek için 10 milyon civarý bir kar bekliyorum alka dan.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þirketin 9 aylýk bilanco da net yabancý para ve varlýk pozisyonu kabaca 39 milyon tl gözüküyor dolar kuru 6 tl idi 30 eylül de 31 aralýkta ise 5.30 idi %12 bir düþüþ oldu bu da 39×12÷100 = kabaca 5 milyon tl bilanco da brüt kar 257-204= 53 milyon iken beyannameden son 3 aylýk brüt kar dahil 373-292=81 milyon gözüküyor 12 aylýk brut- 9 aylýk brüt 81-53= 28 milyon tl son çeyrek brüt kar i var 3 çeyrek brüt kari ise 27 milyon idi ilk 6 aylýk bilanco da 21 milyon net yabancý para ve varlik pozisyonu var 2 ve 3 çeyrek arasý dolar 4.56 dan 6 ya çýkarak %30 artmýþtý yani kasada ki paradan ekstra 6 milyon gelmiþti 27 milyon faaliyet kari 6 milyon yabancý para kari 33 milyon yapýyor du diðer hususlar da eklenince cikarilinca 25 milyon gelmiþti son çeyrek faaliyet kari 28 milyon kur zararý 5 milyon geri kalýr 23 milyon 9 aylikta ki gibi -8 yazsa bile 15 milyon kar gelmesi gerek diye düþünüyorum
Arkadaþlar, lanet olasý garanti 4 tl üzerinde satýþ yapýyor ve hisseyi bakýlýyor.
Yer Ýmleri