Yaptýðým iþlem aralýðýna bakýyorum, yavaþ-aylýkçý kýsmýna giriyorum.
Yaptýðým iþlem aralýðýna bakýyorum, yavaþ-aylýkçý kýsmýna giriyorum.
Seviyemin üstünde oyunlara girdiðimde aðzýmýn payýný veriyor piyasa, mesela saatlik alým satým yapmaya kalktýðýmda.
"Aðzýmýn payýný veriyor piyasa" insana sempatik bir ifade gibi gelebilir. Para kaybediyorsun ki çok kötü bir durum bu. O kadar kötü ki bence tüm stratejiler kazanmak üzerine deðil para kaybetmemek üzerine inþa edilmelidir.
Böyle hareketli günlerde benim gibi yavaþ alým satýmcýlar hareketleri izlemekle yetinir.
Portföyüme baktým portföyüm buharlaþtý mý diye, neyse ki yerinde duruyordu. Hareket etsem ne olurdu? Ýki hareketle bugün dört beþ bin puan terste kalabilirdim.
Elimde kýrýk camlý bir cep telefonu... Yel deðirmenlerine kafa mý tutayým?
Hisse grafiklerine baktým bugün. Bazý hisseler on beþ sene aradan sonra on, on beþ kat primlenmiþ... Yani bir yatýrýmcý kýrk yaþýnda o hisseyi almýþsa elli beþ yaþýnda köþeyi dönmüþ, tabi yaþýyorsa!
Biraderin bürosuna bir yaþlý amca geldi. Zamanýnda bir hisse almýþ, o hisseden dünyanýn parasýný kaldýrmýþ. "Þurada, dedi, bir arsa aldým." Arsanýn bulunduðu yeri iþaret etti, eli bir saða bir sola o kadar titriyordu ki...
Yer Ýmleri