Adam fakir giyimliydi, belki de delirmenin sýnýrlarýnda geziniyor. Hepimiz sorumluyuz o adamdan ve çocuktan, hepimiz!
Adam fakir giyimliydi, belki de delirmenin sýnýrlarýnda geziniyor. Hepimiz sorumluyuz o adamdan ve çocuktan, hepimiz!
Topluma þöyle bir bakýyorum, öyle görünüyor ki çalýþmadýðýmýz yerlerden gelecek öbür dünyada sorular, hiç çalýþmadýðýmýz, bakmadýðýmýz.
Hepi topu beþ altý saniye sürdü gördüðüm manzara ve adamýn çocuðu alýp götürmesi. Aþaðýya inecek vaktim olmadý ki inerdim. Çocuk, sümük çeke çeke babasýnýn elinden tuttu, uzaklaþtýlar...
Hem olaya müdahale etsen sonuca müdahale edeceksin, peki ya sebepler?..
Kendine ait odasýnda uyuyan çocuðuma baktým, sonra o çocukcaðýzý düþündüm, sonra çocuðumu o çocuðun yerine koydum. Allah'ým!..
Þimdi ben o çocukla ayný geceyi, ayný yýldýzlarýn altýný mý paylaþtýðýmý zannedeceðim?
Ben þu saatlerde kötü yola düþürülmüþ bir genç kýz olarak bir yataðýn kenarýnda ve içeri birazdan girecek aðzý ölü adam kokulu bir adamý bekliyorumdur; sizlerle paylaþtýðýmýz gökyüzün altýnda.
Sekiz dokuz yaþlarýnda bir çocuk olarak annemi babamý kaybetmiþimdir savaþta, kardeþlerimin yaþayýp yaþamadýðýnýysa bilmiyorumdur; sizlerle paylaþtýðýmýz gökyüzünün altýnda.
Yer Ýmleri