Erhan bey,
Hep ayný þeyi yapýyorsunuz.
Birisi çýkýp armut iyidir diyor. Çünkü ben yedim güzeldi diyor. Siz çýkýp "Armut iyide elma kötümü?" diyorsunuz. Sonrasýnda sayfalarca elmanýn faydalarýný güzelliðini anlatýyorsunuz.
Armut iyiydi diyeni fikrini paylaþtýðýna piþman ettiðiniz gibi birde þaþkýnlýk içinde hiç haketmediði bir suçlamayla karþý karþýya býrakýyorsunuz. Halbuki adam elma kötü dememiþti sadece armut yemis onuda güzel bulmuþ, bu görüþünüde herkesle paylaþmýþtý.
Argumanlarýnýzýda bir sürü felsefi yaklaþýmla destekliyorsunuz. "Elma girmeyen eve doktor girer" "Elma ye diþlerin sapasaðlam olsun" gibi.
Armut iyi diyen "Elma kötüdür" demiþ olmuyor Erhan bey. Sadece ben yedim güzeldi demiþ oluyor.
"Armut yedim güzeldi" cümlesini "Elma kötüdür" veya "Armut'tan baþka bir þey yemeyin" þeklinde anlayan varsa vay haline zaten.
Bakýn yazýmýn en baþýnda özellikle vurgulamýþým "Deðiþik görüþler var elbet" demiþim. Ýlla armut iyidir, sadece onu yiyin dememiþim.
Yani bazýsýna armut bazýsýna elma iyi, güzel gelir, bazýsý ikisinide beðenir bazýsý ikisinide beðenmeyip portakalý sevebilir. Bunda bir yanlýþlýk yok. Aksini söyleyende yok.
SM-G920F cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri