Originally Posted by
ekizhuseyin
----------------
Bravo Erhan Bey, gerçekten sizi bu kadar yorma niyeti ile sormamıştım ama azminize şapka çıkartıyorum
Ancak sanırım benim sorudaki beceriksizliğim yüzünden bir nokta tam olarak aydınlanmadı: Şimdi sizin maksadınızın da benim ki gibi BİST şirketleri üzerinden giderek somut bir gönül mutmainliğine ulaşma olduğunu varsayarak atladığım noktayı izah edecek olursam:
Ben soruda temettü veren şirket olarak somut bazı örnekler vermiştim (tekrar etmem gerekirse geçmiş yıllar performansına bakarak Hektaş, Aksa vb yazmıştım), aslında sorudaki ikinci senaryoda alacağımız şirket veya şirketleri yine BİST üzerinden somutlaştırmayı size bırakmıştım (burada siz de benim gibi geçmiş performanslardan yola çıkarak bir somutlaştırma yapmanızı beklemiştim) ama siz cevabınızda B şirketi diyerek soyut bir şirket üzerinden senaryonuzu yürüttünüz. Aslında somut örnek/örnekler üzerinden gitseydiniz BİST kapsamında bu tür bir şirket bulmak için çok üst düzey ekonomi ve şirket analizi becerisine ve yeterli zamana sahip olmak gerektiği ortaya çıkabilirdi. Veya benim sorudaki maksadım hasıl olacak siz gerçekten ikna edici somut örneklerle bizi mutmain edecektiniz.
Derdimi anlatabilmişimdir umarım. Tekrar saygılar selamlar
hmmm anladım... yanlış anlamışım ben sizi.
Bu konuda daha önce araştırmam olmadı bist üzerinde fakat Göz gezdirmişliğim vardır. Bir tane bulmuştum. Bundan 3 sene kadar öncesinde Altınyıldızdı Şimdi googlede aratırken buldum.
Hiç temettü dağıtmıyor
Daha sonra ismimi değişti öyle birşey oldu şimdiki ismi BOYP
İncelemek isterseniz https://tr.investing.com/equities/altinyildiz/
2002 yılında 0,70 kuruşmuş bugun son fıyatla 50 TL
71 Kat mı ediyor sanırım oyle.
froto en bildigim güzel istikrarlı temettü dagıtan hissemiz. Benımde sevdigim bir hissedir kendileri.
aynı tarihte 1,26 TL imiş bugun 37 TL
29 Kat getiri üretmiş.
Somut bir örnek Fakat yine söylüyorum ben haklıyı haksızı aramıyorum.
Benim derdim temettünun mantık ve mantalıtesini tıpkı derslerde okutuldugu üzere anlamanız kuru kuruya temettü hisse almamanız bilinçli hisseleri Almanız yönünde bu temettü dağıtanda olabilir dagıtmayan hissede olabilir.
Size kalsa Boynerı hayya almazdınız fakat 2002 yılında aynı görüşte olmayan birisi 71 kat kazanırken cocugune temettü yatırımı yapan Frotodakı yatırımcı 37 Kat kazandı üstelik adlgıı temettüyle hisse almasına ve lotlarını cogaltmasına ragmen.
Tekrar söylüyorum Haklısı haksızı yok bu işin doğrusu var bilinçli yatırımcı olmak var benim aradıgım ve öğretmek için didindiğim şey temettüyü bak hisse al kuralından cıkıpp
Temettü versin yada vermesin kar eden şirket aldıgınızda sırtınız yere gelmez SOMUT ORNEGI BOYP hissesidir.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri