ustad sorunda bu ya zaten aslında bende ne elma kötü ne armut kotu diyorum ama yazdıgım her yazı sankı bir tarafı iyiler bir tarafı kötülermişim gibi anlaşılıyor.
Yukardaki yazıda ters olan ne var ? tamamen bam başka birşeyden bahsediyorum. Eleştirimde tecrübeden bahsediyorum.
Hem orelet osmanı hemde sizin yazınızı eleştiriyorum oda yazmış ya 25 yıllık.............vesaire diye Kişinin neyi savundugunu sallayın geçin diyorum yani burda ne elmayı kayırıyorum ne armutu ama farkettinizmi siz aslında bana anlatmaya calısıtıgınız şeyi yapmışsınız.
Yazıyı tekrar okuyun orelet osman ve sizde eğer bir tarafsanız ben her ikinizide eleştiriyorum. Kişilerin ne kadar tecrübeli oldugunu belirleyen şeyin piyasada 25 yıl 40 yıl geçirmiş olması değilde ne kadar aktif iş yaptıgıyla alakalı diyorum. yani ne elma ne armut hiçbirisiyle ilgili bir yorumum yok yukardaki yazıda.
Ha elma kötü armut iyi meselesınde dahi sık sık tekrar ettiğimi hala söylerim. ben elmada armutta yerim diye defalarca söyledim. benim için içindeki vitaminler güzelse elmada yerim dedim. Ve meydan okudum dedimki ben meyvenin vitamınlerı hangisinde iyi ise elmada armutta yerim doğru olan bu değil mi önemli olan vitamini bol olan hangisiyle onu yemek değil mi diyorum ve topu size atıyorum peki ya siz hem elmadan hemde armuttan yermisiniz diyorum.
Fakat sizlerden hayır elma asla yemem cevabı alıyorum. Neden ben her ikisinide mantıklı sebeplerden ötürü yiyebileceğimi söylerken böyle anlaşılıyorum bu 1 ikincisi siz niçin armut da yerim diyemiyorsunuz mantıklı sebebiniz ne ?
Benim her iki meyveyide yiyebileceğimi hatta yediğimi hatta cogunlukla armut olanı daha fazla tukettıgımıde söyledim. fakat bu durum elmayı kötü yapmaz dedim arada armutunda vitamının bol oldugu zamanlar olur onuda yerim dedim. Burada bir ön yargı veyahutta elmayı kötüler elmaya tavır almış birisi var mı size nasıl öyle görünebiliyorum armut tuketıyorum dememe rağmen.
Aynı soruyu siz kendinize sorun bir kere dahi elmanın vitamınlerının bol oldugu bir zamanda elbetteki elmada yenilebilir diyemediniz. E haliyle diyemeyince bende acaba neden elmaya önyargılısınız bakın bilim adamları elmanın da yararlı oldugu argumanları içindeki vitamınlerının bollugunu gösterebilmiş olmalarına rağmen hala daha illa ben armut yiyecem arkadaş demenin mantıklı bir tarafı kalmıyor otomatık olarak objektif olmadıgınızı yanlı oldugunuzu düşündürüyor insana.
Haksızsam haksız oldugum yeri söyleyin.
NOT: Tecrübe ile ilgili bu eleştirimi sadece bu sayfada değil yaklaşık 3 adet farklı konu başlıgında bu vb şekilde yazı ile eleştirdim. yani yazı elma armutla hiçbir alakası olmadan yazdım aslında sistemcili trade sayfasındada biri geldi dediki 40 yıllık bir sistemci varmış o şöyle yapmış kazanmış amerıkayı keşfe gerek yok onun yöntemini izleyelim demiş. bende tutum aynı sekılde tecrübe kişinin ne kadar süre sistemcilik yaptıgı değil ne kadar süre aktif şekilde ilgilendiriğidir vesaire cok benzer şikilde "tecrübeye olan yaklaşımını" eleştirdim.
yani yazdıgım yazıda inanın ne armut aklıma geldi ne elma tamamiyle tecrübeye olan bakış acısının dogru olmadıgını tecrübeyi hesaplarken cok daha ayrıntılı ve kritik bakılması lazım bu işe dedim.
Yukarda anlatılan kısaca şudur:
senin yazdıkların ne oreletın yazdıkları doğru kabul edilmemeli sen otur kendın dene kendın tecrübe et. dogru yolu boyle bulmalısınız hem güvenilir de olur.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri