Onca dil doktum nihayet anlastik
Onca dil doktum nihayet anlastik
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yoksa devam ediyorum alim ve satim yaparken herkes kisa bir aciklamayla su sebeple aliyorum su sebeple satiyorum derse daha iyi olur yarismacinin modelini anlamis oluruz.
Yarisma sonunda tiyolarla islem yapan cennet yolu getirisi su filan diye modelini soylerek sunalim diyorum.
Aselisinki belli uvy yapacak. Hic satmayacak.
Ben bilancoya bakacagim oda belli
Viper ? Neye dayali alim satim yapacaksin
Cennet yolu sende belirt.
Bir sablon belirtin ki kafasina gore aldi satti demeyelim.
Trade modeli uygulayacamda diyebilirsiniz.
Fakat alim satim yaparken su hisseyi aliyorim cunku teknik anlamda yukselis bekliyorum.
Sunu aliyorum cunku birinden tiyo aldim filan seklinde yapalim diyorum
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Erhan ben söyle düşünüyorum. Gün içinde al ve sat isteyen yapabilmeli.(mesela ben bunu da uygulamak istiyorum.)
İşlem hacmi günlük 500 bin yada 1 milyon TL nın altında oluşan hisselerde yapılan alım ve satımlar değerlendirme dışı tutulmalı.Bazı hisselerde 100 bin liralık bile işlem yok. Bunlara göre portföy getiri değerlendirmeleri gerçek hayatta olamayacağı için absürt olacaktır.
Bunun kuralı eğer o gün o hissede işlem hacmi 999.999TL yı aşmalı şeklinde olabilir.
Kendimi tek bir stratejiye sıkıştırma istemiyorum.
Bu sebeple 3 stratejiyi de uygulamak istiyorum:
1-Bilanço bazlı alım. Portföyün belli bir kısmıyla 6 aylık bilançosu iyi gelmiş karlılığı artmış yada zarardan kurtulup kara geçmiş şirketlere yatırım.
2-Günlük fırsat olduğuna/oluştuğuna inandığım hissede alım ve gerekirse aynı günde satım.
Bunun da kuralı seans içinde alındığı anda foruma yazmak. Satıldığında da yine hemen yazmak.(Günde en fazla 1 yada 2 kez bu hakkın olması şartı olabilir)
Bunun da tespiti hissenin günlük hareketlerinden rahatlıkla yapılabilir.
3-Haber(tiyo) bazlı alım. X bir şirketin alacağı ihale hakkında iyimser olmak yada firmada çalışan birinden duyum alarak işlem yapmak.
Bu bakımdan gün sonu kapanış fiyatı yerine işlem yapılan her fiyattan istenildiği zaman alım satım yapıldığı varsayılırsa daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Tek şartı işlem hacmi dediğim gibi 1 milyon TL altı hisseler sayılmamalı.Gün içinde alacak olan o dakikalarda foruma mesajını atar yada atmalı. Mesajı atmayan alım yapmış sayılmaz.
Neyse bunlar kendi düşüncelerim. Yazdıklarımdan sana Ters/aykırı gelenleri de sen de paylaşırsan konuşalım tekrar üzerlerinde.
Bir excel sablonu ayarlayabilirmiyiz formullerle.
Boylece tiyo alarak islem yaparsaniz sunu kazanirsiniz.
Sadece teknikle islem yaparsaniz sunu kazanirsin.
Uvyci olursaniz sunu kazanirsiniz gibi bir cikarimda bulunalim.
Amac kisilerin basarisi degil modellerin basarisi on planda olacak
Yer İmleri