Dow Jones 20.000 devirdi. Gayet olumlu.
Mi A2 Lite cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dow Jones 20.000 devirdi. Gayet olumlu.
Yazdýklarým kiþisel görüþlerimdir. Kendi yatýrýmlarýmý baðlar. Yatýrým tavsiyesi içermesi mümkün deðildir.
Ýyi günde herkes alýr
Kötü günde ky ye kaktýrýlýr
Geri alým nasýl yapýlýr
Güven gitti mi anca trade yapýlýr
OYAK boþalttýðý mallarý geri alýyor. Patron alsa ne yazar iki kuruþ parayla onun misyonu ayrý.
Hisse 3,8 den sonra kasýtlý bir þekilde uçuruma yuvarlandý. Amaçlarýna ulaþtýlar .Speklere özel ýsmarlama yüzde 10 limiti ile iyi mallanacaklar.
Patron televizyona çýktýmý hisseden kaçmak lazým. Twetterda bitmiþ proje resimlerine kadar paylaþtýlar, televizyon televizyon dolaþtýlar. Adam þirketinin reklamýný niye yapsýn halka fabrikasýnýn ürünümü anlatýyor. Hisseyi satacak adam arýyor.
Ky olarak çok þüpheci olmalýyýz adamlar bize para kazandýrmak için deðil bizi soymak için çalýþýyorlar. Ederine geldimi bu tip hisselerde malý sahibine teslim etmek gerekiyor.
Borsada adam gibi hisseye saymaya kalksan tüm kriterlere göre 10 geçmez.
Yazdýklarým kiþisel görüþlerimdir. Kendi yatýrýmlarýmý baðlar. Yatýrým tavsiyesi içermesi mümkün deðildir.
Ederine gelsin diye bekledik hata bizim deðil kanaatimce, 6.25 de dahi temel rasyolarýna göre ucuzdu.(Sektörel olarak inanýlmaz marjlarý vardý)Þirketin iki yýllýk karý 100 m toplam deðeri 300 m , iþ akýþýnda da problem yoktu. Adamlar krizi bahane edip gavura vurur gibi vurdular. Endeks %30 düþtü biz 50 bu mali yapýsýyla en fazla %20 düþeriz diyordum Allah bilir ya. Ýlk defa biraz uzun vade kalayým saðlam þirket buldum dedim yüzde 30 karý kaybettiðim gibi yüzde 30 zarara da geçtim akýl alýr iþ deðil. Bu düþüþ bana iyi ders oldu bu tip hisselerde ekraný kapatýp iþine bakamýyorsan karý alýp düþmesini beklemek en doðrusuymuþ nasýl olsa çýktýðý yere geri geliyor.
Ayný mantýkla aldým o kadar hisse taradým ucuz ve saðlam diye bunu aldým. Orta çaplý bir düzeltmeyi de hesaba katmýþtým. En büyük kriz bize denk geldi. Yüksek kar marji yeni iþlerle birleþtiði zaman deli karlar edecekti. Kaldýraç etkisi yapacaktý. Emeklilik fonlarýnýn olmasý da ayrý güven vermiþti. Oda fos çýktý. Benim asýl canýmý sýkan temeline göre düþüþü fýrsata çeviren, robotlarla fiyatý manipüle eden tahta sahipleri oldu. Kimse kimsenin tahtasýnda habersiz robot calistiramaz adamýn eline verirler robotun kolunu. SPK büyük yatýrýmcýdan taraf iþler ayyuka çýkmadan ceza kesmiyorlar.
Uzun vadede iyi yerlere gelecek ama ciddi zaman kaybý olacak. Zamansýz ve pahalý bir yatýrým oldu. Her hissenin bir dönemi vardýr. Sezgilerime göre bununda dönemi gelecek ve güzel karlara vereceðiz. Ýstikrarlý Özkaynak büyümesi her hissede olmaz ve bu marjlar isim yapmýþ beþ altý hissede var.
OYAK bu gün kudurmuþ gibi toplamýþ yani hareketler kasýtlý; düþüþ OYAK ýn satýþýyla baþlamýþ arkasýndan býyýklý yabancýlar devam etmiþti.
Son düzenleme : ferden; 25-03-2020 saat: 01:48.
Tabii ki kasýtlý haberler ve kasýtlý baskýlar
Ýçi gidiyor yükseldikçe içi yanýyor...
Ýstiyor ki yatýrýmcýsý zararýna satsýn
Sonra da TV lerde yeni avlar yakalasýn
Ayýp ayýp insan hissesine bu kadar düþman olmaz...
OYAK iþ baþýn da yine hallaç pamuðu gibi atýyor tahtayý. Operasyon çekiliyor tahtaya diyorum.
Ne zaman bir kurum bir hedef verse malý o yýkar. SPK lisansimiz var diye her türlü o..coc..luðu yapmaya haklarý var demek ki. Böyle iþ olmaz.
Yer Ýmleri