Spekülatif olduğu için sen o dalgaya S dalgası diyebilirsin nasıl olsa anlamıyorsun sana fark etmez
Spekülatif olduğu için sen o dalgaya S dalgası diyebilirsin nasıl olsa anlamıyorsun sana fark etmez
Bedelsiz durumunda madem hisse adedi artıyor ama fiyat aynı oranda da düşüyor, yatırımcı için oluşan bir kazanç varmı bu durumda?
Matematiksel olarak yok. Psikolojik olarak var. Birim hisse fiyatı düşünce insanlarda alış eğilimi ağırlık kazanıyor. Geçmişte bu fiyatları gören hisse tekrar bu fiyatlara gelir diyen uzun vadeli büyük yatırımcılar da alışa heveslenir.
Ayrıca, Bist'te genellikle büyük miktarda sermaye artışı açıklayan hisselerde ciddi yükselişler olur.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O zaman bedelsiz sermaye arttırımı, küçük yatırımcı açısından bir algı operasyonu diye anlıyorum. Bize bir faydası yok ise, yabancı neden özellike YATAŞ'dan çıkıyor?
İş Bankası'na göre Yabancının haftalık çıkışı -%16'ya, aylık çıkışı -%30'a ulaşmış.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...93423153_1.pdf
Kar payı dağıtımına ilişkin ilk duyuru 27.03.2018'de gelmiş, yani tam 3 ay önce. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/670820
Bu duyurudan önce de sürekli olağan dışı fiyat hareketlerine karşı bilgi istenmiş YATAŞ'dan.
Yani Yabancı'nın son 1 aylık kaçışı bedelsiz ile ilgili olmamalı diye düşünüyorum.
Londra açıklamalarının kurbanı mı olduk? Sanmıyorum. 1 ayda Yabancı'nın en çok satış yaptığı hisse %30 kayıpla YATAŞ ve DOGTAŞ. Yabancı mobilya'dan çıkmış, hem de aynı anda.
Bunları %26'lık kayıpla DATA GATE Bilgisayar ve %23'lük kayıpla Indeks Bilgisayar izlemiş.
SONUÇ:
1. Yabancı mobilya ve bilgisayar sektörlerinden çıkmış. Kur artışı etkisi mi, yoksa olumsuz bir piyasa düzenlemesi mi yapıldı bu alanlarda bilmiyorum. bilgisi olanlar paylaşsın lütfen.
2. 1 ayda bilgisayar ve mobilya'da tüm satışları kim yapmış görebilen var mı?
Mobilya hammaddesi ve bilgisayar kurdan etkilenir. Maliyetler artıyor. Problem kurun nerede duracağı bilinmiyor. Yabancılar bilançoların olumsuz olacağını tahmin edip çıkıyorlar. Ama hisseden 3 ayda çıkan yabancı 1 haftada geri gelebilir. Biz de bu umutla hala buradayız. Ytd.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yataş ve Doğtaş'ın hammadesinin yurtdışı kurlardan etkilendiğine dair somut bir bilgi varmı elinizde? Yataş ve Doğtaşın Türkiye dışında bir sürü mağazası da var. TL ile üretip Euro ile satıyorlar, Kur artışından çok da negatif etkilenmelerini beklemezdim.
Tüm girdileri Euro ile olan IKEA bile hala dükkan açmaya devam ediyor Türkiye'de?
Yer İmleri