Merhaba; Geçen hafta çýkýþýn baþlangýcýný 6.84 baz alýrsak %33.6 yükseliþ ile 9.14 seviyesini gördü. Bu seviyeden geri çekilme bugün 7.97 yi görerek %14.6 düzeltme yapmýþ oldu. Daha aþaðýsý görülür mü bilinmez (belki 7.5 gibi) ama ara dinlenme formasyonu için makul seviyeler bence. Bu süreçte al sat imkaný da verdi. Ara formasyon gereði volatilite haliyle yüksek olabiliyor. Bu durum ne kadar devam eder bilinmez ama ben uzun sürmeyip yine yukarý harekete baþlayacaðýný ümit ediyorum. Ara formasyonda adý üstünde harekete baþladýðý seviye ile hedefin ortasýnda oluþuyor. Dolayýsýyla kendimce hedefi ona göre belirledim. Yatýrým tavsiyesi deðildir. Bol ve hayýrlý kazançlar.
DGKLB deki artýþýn nedenini bilen var mý, bizi etkiler mi?
doðtaþ çindeki fuarda yeni ihracat baðlantýlarý yapmýþ sanýrým. buna sebep doðtaþ uçtu. bu uçuþla doðtaþýn piyasa deðeri yataþý geçmiþ oldu.
doðtaþýn durumunda baþka ilginçlikler de var. þöyle ki:
- doðtaþýn f/k sý -11,23 (firma zararda olduðu için negatif)
- yataþýn f/k sý 20,28 (pozitif)
- doðtaþýn pd/dd si 17,19 (yani piyasa deðeri, defter deðerinin 17 kat üstünde)
- yataþýn pd/dd si 3,31 (yani piyasa deðeri, defter deðerinin 3,3 kat üstünde)
bu iki firmayý kendi içinde kýyaslamak gerekirse: mevcut verilere göre yataþa nispetle doðtaþ aþýrý pahalý. veya tersten ifade edersek, yataþ ise doðtaþa nispetle aþýrý ucuz. tabiidir ki, piyasa mevcut verileri deðil, gelecekteki verileri fiyatlar. demek ki, piyasa doðtaþýn geleceðini yataþa nispetle daha parlak gösteren gözlüklere sahip.
Sn.cok400; DGKLB ile ilgili yanýtýnýz için teþekkür ederim. Dediðiniz gibi deðerlendirme çok farklý olabiliyor. Orada da yabancý var mýdýr bilemem ama bana biraz spekülatif gibi geliyor. Ben kendi adýma 8 altý yada 10 üstü tekrar alýrým dediðim YATAÞ'ý 8-9 aralýðýnda al satlar ile takip ettikten sonra bugün 8.05 den tekrar aldým diyebilirim. Bakalým ne olacak...
Yer Ýmleri