-
Borsacılar için en karmaşık dönemlerden birisini yaşıyoruz. Teknik meknik hak getire tabir edilen bir süreçteyiz. Kur yüksek, faizler tırmanışta, savaş senaryoları. Her şey birbirine girmiş durumda.
Bunların üzerine Yataş özelinde bir de nakit temettü dağıtılmayacağı haberi + pay olarak temettü dağıtılacağı kararı + bedelsiz haberi + kar realizasyonu geldi. Bir üstte bahsettiklerimi de bunlara ekleyince matematiği zor bir dönemden geçiyoruz hisse olarak. Endeks zaten kaos yaşıyor.
Sakin olmakta fayda var. Savaş çıkarsa zaten yapacak bir şey yok. (ki ben sınırlı bir askeri hareketlilik bekliyorum konu ile ilgili analistlerin yaptığı yorumlardan sonra) Eğer savaş senaryoları boşa çıkarsa (ki umarım öyle olur) bu karmaşa bir süre sonra dinecektir.
35-37 bandını gördükten sonra %10 kadar bir realizasyon bekliyordum. 31,5-32,5 aralarında dengelenir diyordum. Ancak tüm bu gelişmeler ağır düşüşü beraberinde getirdi. Bir önceki atağın (28'e zıpladığımız) altına gitmemek önemli. Buralarda kağıt destek bulup istikrarlı çıkışına devam edecek umudu içerisindeyim.
Tabi dış politika, savaş senaryoları, kurdaki volatilite çok büyük etkiler yaratıyor. Bunları öngörmek mümkün değil.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri