8 in altýndaydý 1 hafta önce ondan 1 hafta önce kadar yine bir yükselmiþti yine düþtü. Ben 1 kere düþerken yakalandým artýk sadece seyrediyorum [emoji1] oyuna müdahil olmuyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
8 in altýndaydý 1 hafta önce ondan 1 hafta önce kadar yine bir yükselmiþti yine düþtü. Ben 1 kere düþerken yakalandým artýk sadece seyrediyorum [emoji1] oyuna müdahil olmuyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
bilgi için teþekkürler sn UAlkya.
iþ yatýrým bunu malum hep yapýyor.
neler oluyor hissede? gördüðüm kadarýyla, 9lu fiyatlara bir alllerji var piyasada. daha önce de belirttiðim gibi 4 kere denendi 9lu fiyatlar ve hepsinde iyi geri çekilmeler oldu. belli ki, en azýndan "bir süre"liðine 9lu fiyatlarý unutmalýyýz. bu "bir süre" kýsa mý olur uzun mu olur bilemem; tahtayý yapanlar bilir elbet.
basitçe hisse grafiðinde gördüðüm:
kesikli mavili ve çok yüksek açýlý kýsa vadeli trent bitti/bitmek üzere. görüntü öyle. bu trent bitti ise þimdi ne olabilir? bence kýrmýzý çizgili ve nispeten düþük açýlý orta vadeli yükselen trende girecek/girmek üzereyiz. bu trent 8,50-8,00 aralýðý þeklinde görünüyor grafikte. hissenin biraz dinlenmeye/soluklanmaya ihtiyacý var sanki.
Bilgiler araþtýrmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...
Herkese selam.
Mevcut teknik görüntü ile ilgili görüþlerimi paylaþmak istiyorum. Öncelikle þunu belirteyim geçen hafta sýkça zikrettiðim önümüzdeki hafta çift haneleri görürüz beklentim son iki gün hareketi ile sekteye uðradý.
6,84 ten baþlayýp 4 günde 9.14 e ulaþtýðý hareketten sonra hisse 7,97’ye geri gelip tekrar yukarý dönerek 9.24 ü gördü. Son iki günde bu seviyeden yaklaþýk %7,9 düþüþ yaþayarak 8.51 i gördü ve haftayý bu seviyeye yakýn 8.6 dan kapattý. Bundan sonra bizi 3 ihtimalli bir maç bekliyor.
1-) Þayet 6.84 ten baþlayýp 9.14 ü gören hisse þu an gerçekten ara formasyon yapýyorsa bu formasyonun þekline þemaline piyasa karar verecek ve yine birkaç gün içinde belki de referandum öncesindeki þu son 10 iþlem gününde hedefine gidecektir. Sonrasý için bilanço beklentisi ve mevcut duruma bakarak tekrar deðerlendirme yapýlýr.
2-) Nötr durum. Hisse bu bölgede (8.3-9 arasý gibi) yataya baðlayarak Aralýk ayýnda 3.67 den baþladýðý yükseliþ trendinin destek çizgisinin bu seviyelere gelmesini bekleyecek (1 aylýk süreç) ve gelince tekrar yukarý yönlenecek.
3-) Son iki günkü düþüþ hareketi hýzlanarak , 2. Ýhtimalde bahsettiðim yükseliþ trendinin mevcut destek seviyelerine gelip (7,5 ve hatta biraz altý) daha sonra yine yukarýya dönecek.
Benim yorumuma göre 3 hareketin ortak özelliði sonunda yükseliþ olmasý. Aslýnda bu seviyelere gelmiþ hisseyi ben 10 defa satardým ama; Yabancý alýmlarý, patron alýmý, yüksek 1. Çeyrek bilanço beklentisi, KDV sürecinin uzama ihtimali, þirketin güçlü yapýsý v.b nedeniyle yeni zirveler için umutlandýrýyor.
Uzun ve orta vadeciler için aslýnda sorun yok. Ama kýsacýlar ve benim gibi al-sat yapma meraklýlarý için sorun olabilir. Düþtüðünü zannederken birden yukarý dönüþün yada tam tersi bir hareketin potansiyeli yüksek. Bu durumda portföyün bir kýsmý ile nakitte bekleyip düþerse almak (ama mutlaka daha da düþerse diye bir miktar nakitte kalmak kaydýyla) ve tepki çýkýþýnda satmak , bir kýsmý ile hisse de olup yükselirse satmak (ama mutlaka sürekli bir miktar hisse tutmak kaydýyla) belki orta vadede hareket netleþinceye kadar para kazanmaya imkan verebilir.
Herkese bol kazançlý bir hafta dilerim.
Yataþta bir flama oluþumu var...
Cuma günü yabancý payý artarken hisse % 3,5 deðer kaybetti. Bu nasýl olabilir ki?
sn UAlkya ve sn boga_ayi, 7,50 seviyesini görme ihtimali nedir diye merak ederken, aklýma gelen ve merak ettiðim bir görüntü var aþaðýda. son 1 yýlýn sadece f/k grafiði. biliyorum çok absürd bir çalýþma bu. f/knýn tekniði incelenir mi veya incelemeye deðer mi veya herhangi bir geçerliliði var mý bilmiyorum. ama sýrf merak ettiðim için incelemek istedim. nasýlki fiyat bir deðer ve analiz edilebiliyorsa, f/k da bir deðer olduðuna göre bunu da analiz edebilirim dedim kendi kendime. yaklaþýk 3-4 saatimi aldý hazýrlamasý. en vakit alan geçmiþe dönük günlük f/k larýn tespiti oldu. verileri excelde düzenleyip, grafiði de excelde kendim hazýrladým.
grafik 11.03.2016dan baþlýyor. yani yaklaþýk son 1 yýl. ne diyor bana bu grafik?
- mart 2016, 24 ocak 2017ye kadar f/k 16 yý geçememiþ. bu sürede 3 kez 16yý geçmeye çalýþmýþ ama geçememiþ.
- 24 ocak 2017de 4üncü kez denemiþ ve biraz geçmiþ. 3-4 gün biraz 16nýn üstünde kalmýþ. ardýndan hafif altýna gelmiþ; kýsa bir süre yine 16nýn üstüne çýkmýþ ve 9þubat2017den beri bir daha hiç 16nýn altýna gelmemiþ ve sürekli yükselmiþ. buna göre f/k 16yý destek kabul edebilirim.
-12aralýk 2016da son 1 yýlda hiç görmediði 10un altýný hafiçe görmüþ ve burdan itibaren yükseliþ trendine (grafikte kesikli yeþil çizgili trent) girmiþ. ve bu trendi halen takip ediyoruz.
- þimdi þayet fiyat 7,50 seviyesini görürse f/k 18,36 ya düþmüþ olur ki, bu da f/k nýn mevcut trendini bozar (f/k nýn mevcut kanal desteði yaklaþýk 20 ve f/k 20nin hisse fiyatý karþýlýðý 8,17).
- bir baþka husus ta gelecekteki k (yani 2017-1Ç karý). benim 2017-1Ç kar tahminim 8,8milyon tl. burada temel varsayýmýn satýþ gelirinin %3,5 nispetinde net kara dönüþtüðüdür. neden %3,5 varsaydým? þundan dolayý: son 3 çeyrekler bilançolarýna göre, satýþ gelirlerinin net kara dönüþmesi sýrasýyla 2016-2Ç %3. 2016-3Ç %3,4. 2016-4Ç %3,5 þeklinde gerçekleþmiþ. ve artarak gelmiþ; çünkü artan satýþ hacimlerine karþýn sabit maliyetlerin sabit kalmasýnýn avantajý ortaya çýkmýþ. aslýnda 2017-1Ç te beklentim bunun %4e yaklaþmasý ama ben yine de temkinli olmak için, %3,5 kabul ettim. þimdi hisse fiyatý 7,50lara gelse ve de 2017-1Ç karý beklediðim gibi 8,8milyon tl gelse bu durumda yeniden hesaplanacak f/k 13,6a düþmüþ olur ki, destek kabul ettiðim 16 f/knýn altýna gelinmiþ olur ki, ben bunu pek mümkün görmüyorum.
- (daha vakit var ama) þayet farz-ý muhal yarýn 2017-1Ç bilançosunu açýklasa ve beklediðim gibi 8,8milyontl kar gelse, kapanýþ deðeri olan 8,74e göre yeni f/k 15,84e düþecek (destek kabul ettiðim f/k 16nýn biraz altý yani). muhtemel f/k nýn 16nýn altýna inmemesi için hisse fiyatýnýn 8,80in üstünde kalmasý gerekiyor.
(baþta söylediðim gibi biliyorum absürt bir çalýþma bu. tamamen zihin jimnastiði amacaýyla bu çalýþmayý yaptým. sadece muhtemel kar ile muhtemel f/k nýn durumunu merak ederek bu analizi yaptým. hata payý çok yüksektir ve ciddiye alýnacak bir yaný da yoktur.)
Yer Ýmleri