Sn.itsme'nin belirttiði hedef için 1.Ç bilançosunu sadece kar bazýnda deðil detaylý irdelemek gerekecek. Ama Sn. Eemr'ye de katýlýyorum. Þimdiden bu fiyatlarý hedef olarak zikretmek baþkalarýný etkileyebilir. Biz þu an için 1 haftalýk hedefe kilitlensek yeterli.
Tabii ki kýsa vade. Yoksa 2015 in 8. ayýnda 1.82 idi bu kaðýt. Yani yaklaþýk 1.5 senede 5 katýna çýkmýþ bir hisseden bahsediyoruz. Benim tahminim yine 1.5 sene sonra bölünme yapmazsa 35-40 TL civarýnda bir bantta olacaðý yönünde. Zaten veriler istediðimiz gibi giderse direkt uzun vadeli yatýrýmcý pozisyonuna geçerim. Rakipsiz olma yolunda ilerleyen belki de çok az sayýda hisseden biri çünkü.
Yasal Uyarý: Okuduðunuz tüm mesajlarým kiþiseldir. Yatýrým tavsiyesi içermez.
Sayýn itsme'nin tahmini kýsa vadede tutabilir, öte yandan bu fiyat artýþýnýn firma bilançolarýyla ve satýþ cirosundaki artýþlarla desteklenmesi gerekli. Firma her sene % 30 büyüme hedefliyordu yanýlmýyorsam. Bu da 5 sene sonunda % 371'lik büyümeye karþýlýk geliyor. Ayný oranlarda hisse fiyatýnda deðiþim bekleyebilir miyiz diye düþünüyorum.
Buralarda hedef zikretmek insanlarýn canýný yakabilir, neticede insanoðlu çabuk etkilenir. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Aslýnda kaba olarak böyle hesaplasak da, gidiþat bu yönde olmayabilir. Malum firmalar nakitlerinin büyük bölümünü döviz olarak tutar, borçlanmayý döviz üzerinden yapar. Döviz kurunun ne yönde gideceði, firmanýn bu riski nasýl yöneteceði en az büyüme kadar önemli. Maalesef bu tipte makro geliþmeleri tahmin etmek kolay deðil.
Sayin itsme nin dedigide olabilir lakin cok iddiali
Hisse de etkin olan gruplar isterse 2-3 liraya bilem yapabilir fiyati
O yuzde hedef fiyat hatta 15 lira ky yi etkileyip zarara ugratabilir
Yer Ýmleri