Erol beyde bi zahmet þirketin %50 ve üzerini toplasýn.
Yoksa ilerde benim olacak þirket
Demedi demeyin ha.
YTD.
Erol beyde bi zahmet þirketin %50 ve üzerini toplasýn.
Yoksa ilerde benim olacak þirket
Demedi demeyin ha.
YTD.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
INDES in ortaklýk yapýsýyla azýnlýk paylarýnýn ya da ana ortaklýk payýnýn alakasý yok. Baðlý ortaklýklardaki, iþtiraklerdeki vs. ortaklýk yapýsý, hisse oraný bu rakamlarý belirler. Bir çok yatýrýmcýnýn kafasý bu konuda karýþýk ama aþaðýdaki kaynaklarý okuyabilirsiniz.
https://blog.isyatirim.com.tr/yatiri...akam-dogru-mu/
https://www.investopedia.com/article...y-interest.asp
Anladým.Teþekkürler.
Diyelim bir þirkete ortak oldum ve bu oran%10
O þirkette 100 milyon kar etti.
Yönetim baþkasýnda
Benim payýma 10 milyon düþmüyormu.
Ve bu þirketim holding,risk yönetim,yatýrým ortaklýgý olsun.
Kotrol etsede etmesede rakamlar ana ortak þirketin olmuyormu?
Onlar temettü verirse alacagým vermezse almýyacaðým kararlarda payým olmayacak lakin karda payým olacak.
Datageta ortagýz %59 oda despice ortak.Ortaklýðýmýz kadarýyla rakamlar yer almýyormu bilançolarda.
![]()
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Cevap-1
- %10 ortaklýðýmýza karþýlýk, %10 kar düþer. Þirketimizin bir çok ortaklýðý olmuþ veya olmamýþ farketmez. Son tahlilde yüzde kaç ortaklýðýmýz varsa, sonuç odur, deðiþmez. Ne kadar köfte, o kadar ekmek.
Cevap-2
- Rakamlar konsolide olduðundan, Bilançoda tümünü gösteriyor. Kar rakamýnda ise Ana ortaklýk kýsmý kadar bizi ilgilendiriyor.
Cevap-3
- Onlar temettü verirse alacaðýz, vermezse almayacaðýz. Aynen öyle.
Cevap 4-
- Datagate, Despec, tümüyle konsolide olunmuþ rakamlar. Kar kýsmýnda ise, Ana ortaklýk ve Azýnlýk ortaklýk paylarý olarak ayrýþýyor, bize düþen kar: Ana ortaklýk paylarý oluyor...
Son düzenleme : izci; 07-06-2020 saat: 15:32.
Endeks 14 gündür ralli yapýyor, açýklanan bu faaliyet karýna raðmen utanmasa düþecek!!!
Bu kadar baskýya pes doðrusu.
Bilancosu vasat gelse demek tabana yapisacakmis.
Elimizdekinin ustune birde mal arttirdik..
Sabir..
Bu sirketin sahibi tusiad baskaniyken kasip kavuruyordu.
Adalet demokrasi nutuklari atiyordu..
Hepiniz aynisiniz...
Teþekkürler indes yukarda taktýk mallarý sana alým fýrsat verdiniz bana ahmak adamlar böyle salakça oynanmaz ***ettiler kaðýdý yatýrým tavsiyesi deðildir
Yer Ýmleri