Neymiþ döviz pozisyonu çokmuþ.
1 Ekim dolar 7,72
Hala dövizden karda.
Aralýk sonu ne kadar düþer bilmem ama þimdilik döviz zararý yok.
Döviz geçen aya göre düþtü, satýþlar artar en iyi dönemi son çeyrek, sorun ne o zaman.
Þirket sahipsiz kalmýþ.
Neymiþ döviz pozisyonu çokmuþ.
1 Ekim dolar 7,72
Hala dövizden karda.
Aralýk sonu ne kadar düþer bilmem ama þimdilik döviz zararý yok.
Döviz geçen aya göre düþtü, satýþlar artar en iyi dönemi son çeyrek, sorun ne o zaman.
Þirket sahipsiz kalmýþ.
Sayýn Treder yas tahtaya basmamak konusunda galýba haklýsýnýz ben hisse seçerken sirketlerin iþletme sermayeleri varmý yoksa banka kredisiylemi iþi götürüyorlar ona çok bakarým. bu sirketinde yuvarlak söylüyorum en az 500 milyon iþletme sermayesi var ve enazýndan stogunu kendi parasý ile tutuyor ben az temelciyim fakat çok iyi temel analiz yapan kimseler var ben onlarýda takip ediyorum. hisseyi gözüm tuttu ama zalým erolden haberim yoktu. ben kesin ugurlu gelmem çunki ugur dagýtacak mistik güçlere sahip degilim. Yarýnda hisse düþer ve ben satýp çýkarsam burada son veda için birþeyler yazarým.
Bu kadar dandik bir hissenin borsada olmasi cayiz degil...
Bence Macd günlükte kessin yukarý, ki nerdeyse kesmiþ buda çýkacak hemde Þubat ayýna kadar iniþli çýkýþlý.
Tek sýkýntý yabancý dediðimiz oran.
Patron mu yabancý olan bilmiyorum ama yabancý kýsa zamanda payýný %50 lere çýkarýrsa (geçen sene %62 lerdeymiþ þimdi %10 larda)hisse ciddi hareketlenir.
Banka holding ve sanayi þirketlerine giriþ baþladý.Ýndese girmiyorlar þimdilik çünkü sýð kolay çýkamazlar.
Ya önemli haberler bekliyorlar girmek için (olumlu ya da olumsuz)
Ya da farklý kurumlar üzerinden toplamaya baþladýlar.
Bir gün bakacaðýz yabancý oraný %30 sonra %40 ne oluyor ne zaman aldýlar derken uçup gidecek belki de.
Son 5 yýlda ÝNDES % 273 deðer kazanmýþ.
KAREL % 1166
LÝNK % 1030
ARENA %1007
ARMADA %763
DESPC %459
ÝNDES in piyasadan alacaðý çok bence
piyasa deðeri 116 milyon dolar civarý 2018 de 260 milyon dolarý görmüþ.
f/k oraný 6,40 2014 yýlýnda 70 f/k oranýný görmüþ.
Hayýrlýsý diyelim nasipte varsa görürüz.
Yer Ýmleri