Originally Posted by
broker33
Sn. tilkiii ( bu arada nick güzelmiþ )
Bizim iþimiz hizmet sektörü yani ülkedeki çarklar yavaþladýðýnda ilk etkilenecek sektör biziz ..
Firmalar ilk olarak hemen personel çýkarmaya baþlar ..
Hizmet sektörü bence Türkiyenin derhal çözüme kavuþturmasý gereken en önemli sorunlarýndan biri ..
2018 aðustos ayýndaki kur þokunda bir çok ihracatçý iflas noktasýna geldi ..
Þimdi þöyle düþünebilirsiniz eeee kur 6.80 e çýktý ihracatçýlar köþeyi döndü ...
Hayýr .. hiç öyle olmuyor ... Biz ülke olarak o anki kurdan ithalat yaparýz çünki ara malýna ihtiyacýmýz var ..
Gelecek günlerde ki kurdan da ihracat yaparýz ...
Artýk getirdiðin ara malýný kaç ayda yurt dýþýna ihraç edilecek katma deðerli ürün durumuna getirirsin o sektörüne göre deðiþir ..
Benim 6.80 den ithalat yapýp , 6.00 , 6.20 arasý ihracatýný yaptýðým iþler oldu ..
DOLAR DÜÞSÜN ÜLKEMÝZE ZARAR VERÝYOR diyen klavye delikanlýlarý var ya .......
Bana göre reel sektörün yanýndan geçmemiþ insanlar ..
Onlara sorsan en milliyetçi kendileri ...
Ülkemizin asýl gerçek sorunun yýllardýr uygulanan düþük kur politikasý olduðunu anlayamayacak kadar da dünyadan bir haberler .. Onlara sormak lazým hayatýn boyunca ülkemize yurt dýþýndan helalinden kazanýp 1 dolar getirdin mi ...
Ya da kaç kiþiyi sigortalý yapýp helalinden iþ verdin ...
Çok doluyum çok ...
Bak bu saat oldu hala þirketimde oturmuþ hesap kitap yapýyorum ..
Önümüz ramazan inþaallah .. Yeni personele ihtiyacým olacak .. hepsini düþünmek ve planlý gitmek gerekiyor ..
Ha sorunuza gelecek olursak bahsettiðiniz her iki firma da çok büyük firmalar ..
TGS nin Ýstanbuldaki yeri benim firmama yakýn ..
Þahsi düþüncemi sorarsan ben þu an dýþ ticaret firmalarýna yatýrým yapmam ..
Ben önümüzde ki dönemde yine bir kur ataðý olacaðýný ve bir çok firmanýn bunun altýndan kalkamayacaðýný düþünüyorum ..
Sonuçta bizim iþimiz sanayicilerle ...
Nitekim geçenlerde Tüsiad baþkaný da sanayicilerin döviz borçlarýna çözüm bulunmasý gerektiðini açýkladý ..
Yazdýklarýmýn tamamýný okuma zahmetinde bulunan tüm dostlardan özür dilerim biraz uzun oldu ...
Herkese saygýlar ...
Cevabýnýz için teþekkür ederim . Benim borsa gecmisim 1 yýl dört ay kadar. Küçük bir yatirimim var Pergamon dýþ ticarette ve bana en çok kazandýran ortaya koyduðum paraya temettü bazýnda yüzde 33 veren bir þirket oldu ve evet riskleri biliyorum.
Oynak döviz kuru ihracat ve ithalat yapanlar icin acayip riskli.
Þirketin kendisi ihracata ve ithalata aracý olduðu için bu risklerden etkilenmiyor ama bu oynaklýk had safhaya ulaþýrsa da aracý olabileceði üretici kalmayabilir. Bu riski de biliyorum ama þirket yönetimi oldukça profesyonel göründüðü için þimdilik elimde tutmaya devam edeceðim .
Tgsas hakkýnda ise çok bir bilgim yok.
Umarým iþleriniz duzelir.
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri