...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
Sayýn illim, yanlýþ hesap yapýyorsunuz desem bana kizarmisiniz. Þirketin 2.18 deðeri ne demek biliyormysunuz..size söyle açýklayayým hiç zarar kar olmasa þirketin net sermayesi 543 milyon olsa defter deðeri 1.00 tl yapar. 2020 üç ayliklarda öz kaynaklar 329 milyon gözüküyor. Yani þirketin defter deðeri 0.60 kuruþ hesaplanýr. Ytd
HERKES KENDÝ GELECEÐÝNÝN MÝMARIDIR.
hayýr ustad 543m. sermaye nin ana ortaklik ozkaynaklara bölümuyle PD orani cikiyor yani
piyasa fiyat degeri suan 620m. / defter degeri 218m. = pd 2.84
bunlarin sanirim spk dan ihtar almama nedeni ana ortaklik ozkaynaklari ile özkaynak verisi arasindaki fark. Bir katakullisi var elbet bu nu ayarlamislar bir sekilde mevzuata gore sanirim. Yoksa sadece ana ortaklik ozkaynak verisi baz alinsa spk ihtar cekerdi muhtemelen...
ustelik ben 2.18 demedim 218milyon dedim ana ortaklik ozkaynak...yanlis gordunuz sanirim.
ustelik
Öz kaynak demek Þirketin, zarardan arýnmýþ, diðer iþtirak þirketleri ile birlikte deðeri demek. Özkaynak÷543 =60.58 þirketin defter deðeri budur. Piyasa degeride serbes piyasada alýnýp satýldýðý deðerdir. Spk iki sene önce ýeyho uyardý defter deðerin 0.33 altýna düþtü düzelt göz altýna alýrým diye. Rýza þirket deðerlendirmesi yaptý 0.34 kuruþ çýkardý, geçen sene 44 kuruþtu þimdi 60 gurus civarý. Þirket 2.18 olsa 543 milyon sermayeli þirket simdi kaðýt piyasa fiyatý 5.00 üzerinde hareket ederdi .ytd
pd 620m. / dd 218m. = PD 2.84 ;)
ha bu arada bir cok tahtada ozkaynaklar verisi ile ana ortaklik ozkaynaklar verisi ayni ! fakat ieyho da bu veriler arasinda fark mevcut...dikkatten kacmasin...
Yer Ýmleri