Originally Posted by
BurakGulen
Realiter doðrusu herkese saldýran sensin. Bir de utanmadan diyorsun ki 'Herkes kendi çýkarý için yazýyor, ben de kendi çýkarým için yazýyorum'! Kaðýdý kötüleyip en ufak olumlu bilgi paylaþýmý yada görüþe anýnda saldýrmandaki çýkarýn nedir peki? Çünkü kaðýt için olumlu beklentileri olanlarýn çýkarý belli, kaðýt yükselirse para kazanacak. Peki kaðýdýn düþmesinin sana faydasý ne? Çýkarýn ne yani, asýl onu açýkla da bilelim. Ki kaðýt ne zaman yükselse ortadan kaybolup, ne zaman düþse sanki batacak gibi bir izlenime büründüðünü artýk görmeyen kalmamýþtýr forumda. Þikayet kim etmiþ bilmem ama, þikayet edilmeyi o kadar hakkediyorsun ki. 11 yýldýr hissen olduðunu söylüyorsun ve mantýken o da yalan görünüyor. 11 yýl önce kaðýt 0.5-0.7 aralarýnda iken 1-2 sene içince 2.7-2.8 lere gelmiþ. Mantýken 5-6 kat giden kaðýtta kar yapmýþ olman gerekir. Sonra da 1 yýl içinde eski yerine gelmiþ. Ýlerleyen 10 yýl boyunca 0.3-0.8 aralarýnda gitmiþ gelmiþ ve pandemi sonrasý da 3-4 kat yaparak þu anki fiyatýnda. Sen 11 yýl önce hisse almýþ olsan, aradan geçen onca yýl karla satabileceðin çok fýrsat gelmiþ zaten. Sen satmadýysan ve TL de deðer kaybettiyse bu kimsenin deðil senin kendi basiretsizliðin. Hisseyi kötüleyerek kendini tatmin etmeye çalýþmaktan öteye gidemiyorsun. Herkes burada kimin iyi niyetle bilgi ve grafik paylaþtýðýný görüyor zaten. Sen ise bunu yapanlarý da küstürme amacýndasýn saçma çýkýþlarýnla, bu insanlarýn bilgi paylaþmayý kesmesi de hisseyi kötüleme emeline hizmet etmeni saðlýyor tabi. Eðitim tabi ki þart ama önce iyi insan olmak gerekli!
Yer Ýmleri