9.40 kademesinde saðlam bekleyen alýcý var.hayýrlýsý artýk.
Discovery cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9.40 kademesinde saðlam bekleyen alýcý var.hayýrlýsý artýk.
Discovery cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaaa arkadaþlar iyi tamam dedikleriniz doðruda fiyatlar öyle 7lere 8 lere gelebilceðine(çok büyük bir bistte düþme vs olmazsa) inanmýyorum o fiyatlara geleceðine çünkü o fiyatlara gelirse çok ky gelir çok kiþi alýr bu hisseyi
Fazla umutlanmayýn , muhtemelen yalan söylemediyse o alýþ emrini yollayan benim asker arkadaþýmbenim ona tavsiyemle 300.000 lot alýp benle 1 seneden fazla bekleyip 13.80 de vermeyip , patron çakallýklarýyla kýzýp 12 lerden çakmýþtý ben gibi.... oda alým fýrsatý kolluyordu... 9.40 larda kýsmi alýma geçti.... muhtemelen o..... düþtükçe oda alým yapacak kademeli..... Patron ve Spek çakalsa , bizde onlarla dans etmesini bileceðiz ... Þu an emeklilik fonlarýnda son zamanlarda alýnmýþ 1 milyon lot mal var.... bakalým bunlarý anlaþmalý kaçlý fiyatlardan peþkeþ çekecekler... Emeklilik fonlarý bariz derecede bilinçli kötü yönetilerek , birilerine yüksek karlar ettiriliyor !!!! o yüzdende zorunlu BES leri çýkardýlar.... Hazine bonolarýnda ve Hisselerde çakacak keriz bulamýyorlar !!!! bu yolla bunu da halletmiþ oluyorlar !!! Neyse bugün hava iyi satýþ gelmiyor ...
Yalnýz yine dikkatinizi çekerim son 1 haftada 100 bin lot daha sözde yabancý takaslarýndan satýþ gelmiþ.... 1.9 milyon lota düþtü yabancý pozisyonu... iddia ettiðim gibi ben gerçek yabancý olduðuna inanmýyorum... akýllarýnda yabancýlar satýyor , emeklilikler satýyor senet güya sýð diye düþtü !!!!! Bakalým ucuz fiyatlardan 10 milyon lot nasýl , patronun gizli cebine inecek izleyip göreceðiz.......
Bu borsada vergi olmamasýnýn nedeni ; Büyük patronlarýn daha önce vergiden kaçýrdýðý paralarýnýn yurtdýþýndan yurtiçine yasal yolla vergisiz sokulmasý içindir !!!! Dikkat edin senet dip fiyatlarda iken bir tane araþtýrma raporu al demez !!!!!! ama alýr baþýný 10 misli artar sonra yabancý araþtýrma raporlarýndan al tavsiyeleri duyarsýnýz !!!! sonra nedense yabancý dip fiyattan almaz .... ama gelir fahiþ fiyattan alýr .... sanýrsýn yabancýlara yüksek fiyattan hisse satmýþ !!!!!! halbuki o yurtdýþýndan sözde alan fonlar , zamanýnda vergiden kaçýrmýþ olduðu gelirlerin Türkiyeye yasal olarak sokulma biçimidir.... Böylece vergide yoktur ve yasal hale gelir !!!!! Yani geçmiþ yýllarda hep özellikle inceledim. Normalde alýnmayacak fiyatlamalarda sözde yabancý fonlar büyük tanýnmýþ þirket hisselerini alýrdý... ama nedense borsa ondan sonra takla atar düþerdi .... arkasýndan kriz çýkardý.... düþünsenize yabancý hiç kaybedeceði dönemde senet alýrmý ???? Ýþte aslýnda olan , vergiden kaçýrýlmýþ sermayenin Türkiyeye , PAtronlarýn borsa üzerinden kolayca sokup aklamasýdýr !!!!! Maalesef gerçek budur .... ama bunu ispat edemeyiz... çünkü her þey yasalara göredir![]()
-------------------------------------------------
Yatýrým tavsiyesi deðildir....
Deniz yatirimda hala 50milyon lot var. Bu hisse nasil saglikli fiyatlansin ki? Mumkun degil. Ben bildim bileli bu denizyatirim hissenin %90 inin sahibi. Ne zaman satar ne zaman rahat birakir, o zaman hisse ederine gider.
Saygilar.
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaþlar dün hesabý yaptýk . 13.76 dan baþladý düþüþ . þimdi 9,4. bu düþüþ için benim tahminim 1,5-2 milyon lot el deðiþtirdi. Ortalama 11 tl den satmiþ olsa 13.8 -11=2.8 tl hisse baþý kayýp . 2 milyon lotta 5.6 milyon tl zarar
diðer taraftan yuzde 5 hisse satýsý bugun 9,4 tl den yapýlsa, kendi alacak. 13.76 dan almak yerine 9.4 tan alýnca 4.4 tl hisse baþý ucuz alacak. 9,5 milyon hissede 42 milyon tl kar. 42 -5,6= 36,5 milyon tl bu operasyondan cebe atacak.
Yani hisse fiyatýndaki her 1 tl düþüþten 9.5 milyon tl kar saðlayacak. zararý ise 1 tl düþürmek için harcayacaðý lot miktarý kadar olacak. ne zamanki 1 tl düþürmek 9,5 milyon tl den daha pahalýya mal olacak (alýýcý çoðalacak), iþte o zaman düþürmeyi kesecek ve hissenin satýþýný açýklayacak
Yer Ýmleri