HÝSSE DEÐERLENDÝRMESÝ-Ýntegral Yatýrým, Vestel Beyaz Eþya için 14,75 TL hedef fiyatýný sürdürdü
Ýntegral Yatýrým Menkul, Vestel Beyaz Eþya için 14,75 TL hedef fiyatýný sürdürdü.
Ýntegral Yatýrým Menkul'ün (
http://www.integralmenkul.com.tr ) deðerlendirmesinde þöyle denildi:
"VESBE 2Ç18 döneminde 133.2 milyon TL net kar açýkladý. Þirket bu kar ile 2018 yýlýnýn ilk yarýsýný %56 artýþla 217.7 milyon TL seviyesinde kapadý.
2Ç18 döneminde geçen yýl ayný döneme göre tüm verileri yükselmiþ durumda. Satýþ gelirleri %28, FAVÖK %103 artarken, net kar %100 büyümüþ. Ayný þekilde bu yýlýn ilk çeyreðinden daha iyi sonuçlar var.
Karlýlýk olarak bakýldýðýnda hem geçen yýl ayný döneme hem 1.çeyrek döneme göre artýþlar var. Brüt marj ilk çeyrekte %13.3 iken %16.5 olmuþ. FAVÖK marjý ise yýla %13.4 ile baþlarken %16 seviyesine gelmiþ.
Yýlýn ilk altý ayýnda ise satýþ gelirleri %37 büyüdü ve 2 milyar 388 milyon TL seviyesinde oldu. FAVÖK ise %74 artýþla 354.6 milyon TL oldu. Net kar 217.7 milyon TL ile %56 büyüme gösterdi. Satýþ gelirlerinde yýlýn ilk çeyreðinde %51 artýþ temposu vardý. Bu temponun yýlýn geri kalanýnda düþebileceðini bekliyorduk. Þu anda %37 seviyesinde.
Þirket’in 345 milyon TL net borcu var. Cari oran 1.07 ve likidite oraný 0.81 seviyesinde. Oranlar normal. Borç çevirme durumu iyi.
Þirket %51 ihracat yapýyor. Yabancý para pozisyonu ise 479 milyon TL seviyesine karþýlýk gelecek þekilde döviz açýðý var. Ancak þirketin ihracatçý yapýsý doðal bir hedge imkaný saðlamakta.
Deðerleme ve Hedef Fiyat
VESBE için 3 aylýk dönemdeki beklentilerimi koruyorum. Gelen sonuçlar destekliyor. 2018 yýlýnda satýþ gelirlerinin %31 artýþla 5.050 milyon TL seviyesinde olmasýný bekliyorum. %13 FAVÖK Marjý beklentimi koruyorum. Baþka deyiþle VESBE için 26 Nisan tarihinde belirlediðim 6-12 aylýk dönemi kapsayan 14.75TL hedef fiyatýmý sürdürüyorum."
Yer Ýmleri