bende emekli fonu olmasý ihtimalini güçlü tutuyorum .... Bu harika bilançoda ve bu F/K oranlarýnda bir tek öyle kötü yönetilen emekli fonlarý satýþ yapabilir..... Cuma günü takaslarda bunu göreceðiz.... Onlar deðilse , býyýklý yabancý olma ihtimali yüksek , yani malum baský ile hala tutmaya çalýþan SPEK ve yapýcý bozuntularý olma ihtimalide var....
Þu bilançoyu baþka bir þirket açýklasa günü %20 ile bitirirdi..... ama yine vurguluyorum AKBABA lar , bizdeki hisselerin hayalini kuruyorlar.... Þu anda bu performansla devam etmesi halinde 2018 sonu 2.3 tl hisse baþýna kar düþen bir þirkette , son çeyrekte finansal borçlarýný 120 milyon azaltmýþ , üstüne 100 milyon euro luk yatýrýmý bitmiþ ve ilave yatýrýma devam eden VESBE , enflasyon ve kur farklarýný koyduðumuzda 2019 yýlýnda 2.8 tl hisse baþý kar potansiyelini barýndýrýyor !!!!
Ey kendini akýllý sanan zavallý SPEK , borsada beklenti satýn alýnýr , 2019 da potansiyel hisse baþý 2.8 tl kar edebilecek bu þirket , 2018 i olasý hisse baþý 2.3 tl ile kapatýp , mayýs 2019 da olasý brut 1.60 , nette 1.35 tl temettü daðýtma potansiyeli varken.... bu fiyatlardan sana senetlerimizi vereceðimizi sanýyorsan aldanýyorsun.... þu anki fiyattan ben 2019 mayýs temettümü 1.60 tl çýkarýnca fiyatýn hala dünkü kapanýþla 10 tl de olduðunu göruyorum ... 2019 da potansiyel 2.8 kar beklentisiyle 2019 F/K sýnýn 3.6 gibi komik bir rakam olduðunu analiz ediyorum ..... Yýllarca VESBE yi en ucuz iskontolu kelepir F/K sý 6 larda olmuþtur...... yani bunun olmasý içinde 209 mayýs sonrasý 16- 17 tl olmasý gerekli....... yani 2019 yýlý Aðustos ayýna kadar %50-60 getiri potansiyelinde olan senedi , buradan satmamýzýmý bekliyorsun ? o zaman bize daha iyisini göster , bre akýllý !!!!!!!
--------------------------------------
yatýrým tavsiyesi deðildir....

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri