Nokta atýþý yapmýþým. Hasýlat tam beklediðim gibi geldi. Kar ise hiçbirimizin beklentisi deðildi. O borçlar hedge edilmeseydi þu an 463 Milyon TL karý rüyanda görsen inanmazdýn. Mevzu sadece ihracattan ibaret deðil. Geçmiþ yatýrýmlardan birikmiþ borçlar var ve büyük kýsmý döviz aðýrlýklý. Buna raðmen borçlar güzel daðýtýlmýþ. Ödememiþ muhtemelen borcu yapýlandýrmýþ. Kýsa Vadeli Yükümlülüklerin iyice þiþmesi de bundan. Benim kar beklentim maksimum 320 Milyon TL'nin biraz üstüydü. Vesbe borçtan etkilenmeyince kur etkisiyle ihracatýný patlattý ve böyle uçuk bi kar ortaya çýktý.
Sonuçta arkadaþlar kriz ortamýnda ihracatçý þirketler her zaman kazanmýþtýr. Denizli'ye yolunuz düþerse bi organize sanayiye þöyle bir uðrayýn isterseniz. Ýþler patlama noktasýnda zannedersin kriz miriz yok. Yani kýsacasý ihracatçý þehirler de þirketler de krizden pek etkilenmedi. En iyi örneklerden biri Vesbe oldu.
Bu arada konuyu daðýtmadan kýsa vadeli öngörümü açýklayayým. Son çeyrekte 250 Milyon kar var. Bu bir yýllýk süreçte yani toplam 4 çeyrekte 1 Milyar TL kar eder. Hisse baþýna 4 liradan daha fazla temettü demektir ki bu durumdaki bir hissenin 10 liradan 30-40 TL bandýna sýçramasý gerekir. Borsada beklenti satýn alýnýr. Beklenti budur arkadaþlar. Þimdi satýn alýnmasýný bekleyeceðiz. 5 yýl önce üç katýna çýkmýþtý Vesbe, artýk yeterince bekledi. Bence bu hisseyi 13 liranýn altýnda satmak hiç akýl iþi deðil. Ýlk durak 15 TL olur kanaatindeyim. Daha sonra 20 Liralarý bile görebiliriz. Sabýrlý olmak lazým. Önümüzde babalar gibi bir Amerikan Borsasýnýn %15 gerileme riski var. Onlar o kadar gerilerse bizim BÝST ondan daha fazla geriler. Þimdi dua edin de bu güzel kar bu riske kurban olmasýn. Bir de tavsiyem hemen satmayýn. Zarara bu kadar katlandýnýz, az bi kar görünce satanlardan olmayýn. Bekleyen muradýna erer. YTD saðlýcakla kalýn yoldaþlar...
Tavan bekliyordum Yanildim herkesten özür dilerim bir daha yazmama gerek yok.
yarýsýný 12.49 dan yarýsýný 12.88 den verdim. Bakalým beni de döktüler mi, aþaðýlardan geri alabilecekmiyim? 2 senedir vesbe taþýyordum kendimi çýplak hissediyorum þu an![]()
Bana gore de bu seviyeler az ama piyasanin hali de ortada, ben de elimdekileri verdim simdilik.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri