10,50’ye düþünce ben de alacaðým. Kötü þirket deðil ama maksimumum ederinde þu anda.
10,50’ye düþünce ben de alacaðým. Kötü þirket deðil ama maksimumum ederinde þu anda.
Maksimum ederinde mi? Nasýl yani?
Geçen ay 10.5tl iken fk 6.5 ve ucuzdu. (Ki millet aldý ki 11-12i geçti. 4 yýllýk direnç kýrýldý.) Þimdiki hisse baþý 2.44tl kar ile ~4.5fk eder. Þahsen 4. çeyrek de beklentim yüksek. Yani yýllýk bilanço açýklanýnca 3.5tl civarýnda hisse baþý kar bekliyorum. Þahsen böyle bir þirket krizdeki ülkelerde bile bence 5fk üzerine fiyatlanabilir çok rahat.
3.5x5: 17.5tl hisse fiyatýna þahsen çok ucuz derim. geçen ayki gibi 6.5fk olursa 6.5x3.5=22.75tl yapar.
Bir de vesbe nin þimdiye kadar maksimum ederi yanlýþ hatýrlamýyorsam 2014 sonu fk14 ile iþlem gördü. 14x3.5=49tl tabii 14fk bulacak da demiyorum, hisse 49tl de olacak demiyorum. Olabilir belki bilemem ama 3.5tl hbk ile hisse 49tl olursa ancak MAKSÝMUM EDERÝ derim þahsen.
Þimdi tüm bunlar kendi kendime beyin jimnastiði, asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Varsa yanlýþým buyrun düzeltin, veya sizin tahmini, hesabýnýzý görelim.
Tüm yorumlarým hayali, rakamlarým farazi, lafügüzaf, örnek filandýr.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir, her koyun kendi bacaðýndan asýlýr.
Ozur dileyerek soyluyorum. Bir yazdiginiz degil, her yazdiginiz mantiksiz.
Bence borsayla ugrasmayin. Once biraz arastirip, ogrenin. Sonra borsa yatirimi yapin derim.
Saygilar.
SM-G950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisse senedi analizinden anlamayanlar neden yazarlar forumda bilmem.burada iþ hissenin yýl sonu karýný hesaplayabilmek.9 aylýkta 200 milyon ticari faaliyetler dahil kur farký giderine karþýn yýl sonu kur böyle kalýrsa 140-150 milyon arasý kur farký geliri yazacak.yýl sonu kar yine sürpriz yapabilir.750-800 milyon gibi mesela.sürpriz olumsuz geliþme olmazsa.
karýnýn yüzde seksenini daðýtýyor.en az net 3 tl kar daðýtabilecek bir hisse 13 tl lerde geziniyor.borsamýz açýsýndan hazin bir durum.
endekse gore iyi durdu
Kɑbul edilen bir yɑnlýþlýk, kɑzɑnýlmýþ bir zɑferdir
Yer Ýmleri