benimle uzun zamandýr bu senette pozisyonlarý olanlar bilir.... herkes hatýrlasýn .... VESTL alýmlarý yapmadan önce , benzer ayaklarla Emekli fonlarý birden basýp satýþ yapmýþtý... ve fiyat düþmüþtü..... Sonra güya VESTL 1 haftada 1 milyon lot mal almýþtý tahtada !!!!
Þimdi benzer oyunlarýn döndüðünü düþünüyorum.... Bu emekli fonlarý , biz yatýrýmcýlar rekor kar ve yüksek temettü beklediðimiz senette , aptalca ve kelepir fiyatlardan gene satýþa geçtiler !!! Tesadüf mü , asla ve asla deðil !!! Yani bu emekli fonlarý , bunca olumlu beklentiye raðmen neden satar??? Muhtemelen birileriyle, hatta bu yýl içinde VESTL alýmlarý gelirse , þüphelerimi haklý çýkarýrlar.... VESBE de zaten fiyat maniplasyonlarý , fiyatýn yukarý gitmesini engelleyici , Emekli fonlarý ve de sözde yabancý hesaplarý kullanýyorlar..... böylece þüphe çekmemek için....
Halbuki iddia ediyorum , dolar bazýnda %30 kazandýran , baþka bir enstrümanýnýz yoksa , VESBE yi satmak aptallýktýr..... Emekli fonlarýný yönetenler ve sözde yabancýlar APTAL mý ???? bence emekli fonlarý tümüyle patron ve speklerle ve hatta zaten onlara sahip olan bankalarýn patronlarý ile baðlantýlýlar, ve her zaman patronlarýna kazandýrmaya programlýlar ...
VESBE de yine sesli düþünüyorum..... bu derece fiyat hareketsizliði ve býktýrma amaçlarý , kalan lotlarýda kelepirden toplayýp , sonrasýnda belkide %30 luk kýsmý yeniden yabancýya arz edicekler...... ama iddia ediyorum böyle birþey olursa arz fiyatlarý en az 24-30 tl bandýnda olacaktýr !!!!!
Ýþte bu detaylarý bizler bilmiyoruz.... yani bir olasýlýktan bahsediyorum..... ama oluþan fiyatlar tümüyle birileri tarafýndan manipule ediliyor..... maalesef bugünkü sistemde bunlara karþý kanuni olarak bir þey yapamýyoruz... Beklemekten baþka çaremiz yok.... ama tesellimiz TEMETTÜLER ..... bence TEMETTÜler bile bugünkü mevduat faizlerine yakýn..... ve hatta 2 seneye enflasyon düþtüðünde VESBE nin temettüsü, para basan makina gibi olacak ..... iþte bunu bilenlerde , bizdeki pozisyonlarý almak için götlerini yýrtýyorlar.....
Þimdi Cuma günü iþlemlerin takaslarýný hep birlikte salý günü göreceðiz..... Tahminimce en az 200 bin ve belkide üzerinde daha Emekli fon satýþý gelecek.....
yani Emekli fonlarý her zamanki gibi para kazanmadan senette taþýmacýlýk rolunu yapmýþ olacak ve malý birilerine teslim ediyorlar..... Düþünün aylýk %2-3 maaliyetten kurtarmýþ oluyor birilerini......
Bizler umutlansakmý bilemiyorum .... Çünkü emekli fonlarý taþýdýklarý malý , anlaþmalý olduklarýna devr ettiklerinde genelde hareketin baþlamasý yakýndýr...... Sonuçta hepimiz rekor kar bekliyoruz bilançoda..... iþte zaman daralýyor..... 1 ay kadar bir zaman diliminde bilanço geldiðinde , spekin neler yapacaðýný göreceðiz....
SPEK , þunu bir tarafýna yaz 13.80 de bile sana pozisyon vermedik , gene vermeyeceðiz.... burada hedefimiz en az F/K oraný 7-8 ...... oda en az !!!!!
yatýrým tavsiyesi deðildir.....

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri