Ben de ayný verileri aklýmda tutarak tahminde kullanýyordum. Yazýn gelen o rakamlarý görünce pozisyon artýrmýþtým. vesbe de bu karlýlýk ile uzun duracak gibiyim.
Þu Excel dosyasýný tutmak lazým, paylaþým için teþekkürler ortak. Gölgede net var ve boþ oturmadýk diyorsun yani.
Artan ihracatan dolayý benim de kar tahminim yüksek, yýllýk 800 civarýnda ama forumda kýymetli ortaklardan cok daha az olacak diyen de var. Sonuçta tahmin, her fikre saygý duyarým. Hele ki ayaðý yere basan, tahminini destekleyen fikir, teori, rakam sunanlar ayrýca deðerlidir.
Hala baskýlama var kanaatiyle fiyatýn ne zaman hamle yapacaðýný tam kestiremiyorum. 2014te 1 çeyrek sonucu yapmýþ ama yýllýk rakamlar da gidiþatý gösterir, pozisyon alanlarý artýrabilir yani.
Excel de bir sütun da dönem sonuna, hasýlat ve gelen çeyrek kar larý yazmak lazým. Sonuçta hasýlat yüksek de olsa kar marjý düþükse anlamý kalmýyor.
Excel i güçlü olan bir ortak varsa, hayrýna el atsa, þöyle excele bi de grafik çizdirse ne güzel olurdu.
Selam ola tüm ortaklara.

Originally Posted by
KADRAJ
Ýlla gölgeden çýkaracanýz adamý

Alýn size son 12 aylýk dönemdeki toplam dahilde iþleme rakamlarý. Hem ihracat hem ithalat hem net pozisyon hem dolar kuru hem de TL hemide toplam hasýlat rakamý da var. Ben ciddi kapsamlý takip ediyorum Vesbeyi. Ýhtiyatlýlýk gereði 5 Milyar civarý hasýlat demiþtim ama Aralýkta ihracat patlamýþ anlaþýlan. Ciddi kar bekliyorum. € simgesiyle yazdýklarým amerikan dolarýdýr. Alttaki toplam satýþ rakamý da hasýlatý temsil eder. Son Aralýk ayýnda gerçekleþen ihracat ise muhtemelen ocak ayýný da kapsadýðý için þiþik gelmiþtir. Muhtemel hasýlat 5 buçuk Milyar civarýdýr. Hasýlatta yurt içi satýþlarýn da etkisini unutmamak gerekir
Adsýz.jpg
Bakýn ben size çok önemli biþi söyliyeyim. Dönem karý belli çok iyi gelecek. Bunu tahmin etmek zor deðil. Ama Vesbe'nin yukarý doðru bizim beklediðimiz hamleyi yapmasý ve 20 lira üstüne atmasý için eþik 1. Çeyrek bilançosudur. Eðer 1. Çeyrek bilançosunda hasýlat 1 buçuk Milyar civarý gelir, kar da buna paralel olursa o zaman lord oluruz lord.

Ben bu gün tekrar alýmlara baþladým. Dolduracam depoyu vesbeyle. Hadi by..
Tüm yorumlarým hayali, rakamlarým farazi, lafügüzaf, örnek filandýr.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir, her koyun kendi bacaðýndan asýlýr.
Yer Ýmleri