Originally Posted by
meddlesome
Evet ben se biliyorum sizin söylemediðinizi. Sadece bu ceyreklik kârýn 550 gelme potansiyelinin ne kadar gerçekçi olduðunu soruyorum. Neye göre bu kadar artýþ olacak? Bu kadar artýþýn tek nedeni ertelenmiþ talep olmasa gerek. 2021 tahmini kâr 1.5 milyar demiþ isyatirim. Buna göre hedef fiyat neden 45-46 tl oluyor? Bunlarýn tarihi carpanlardan haberi yok mu? Olumsuz olarak algýlamayýn. Sadece öðrenmek açýsýndan sordum. 2021 tahmini kâr 7.5 f/k ile bu hisse 1 senede %80 artýþ potansiyeli taþýyor. Borsanin en iskontolu hissesi oluyor bu durumda ama fazla konuþulmuyor.
Manisada yaþayan biri olarak son derece gerçekçi bulduðumu söylemeliyim. Ýþler çok çok iyi. Zaten kap’tan son 2 bilançodaki çalýþan sayýlarýný kýyaslayýp görebilirsiniz. Bol bol iþçi alýyorlar duyuyoruz. Ýþ yatýrým raporunda olduðu gibi Çin’in tedarik zincirinde aksamasýndan dolayý sipariþler vesbeye kayýyor. Yüksek €/$ paritesi de cabasý.
550 milyon net kardan bile fazlasý gelse þaþýrmam.
Konuþulmama sebebine gelirsek 2018’de bu hisse aylarca 9-10 liralarda süründü. Hayvan gibi bilanço geldi yine süründü. Biz 2,5 TL temettü vereceðini öngörüyorduk ve ayný siz gibi %20’yi geçen temettü verimini nasýl görmezler diyorduk sürekli.
Ýyi hatýrlarým Kasým Aralýk süründü.
Ocak ve þubatla birlikte çat diye %100 yaptý neredeyse.
Piyasa uyanmýþtý.
Þunu demeye getiriyorum. Vesbe daha geçen seneye kadar hiçbir araþtýrma raporuna girmeyen, aracý kurumlarýn takmadýðý bir þirketti. Yeni yeni böyle raporlarda görünür oldu.
Piyasa yine 2018 dejavusu yaþatýyor. Ama filmin sonu da 2019 Ocak Þubat gibi olacak. Belki %100 olmasa bile tatmin edici bir yükseliþ olacak.
Saygýlar
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar,/ Yaðmura bakmayý cam arkasýndan/
Ýnsandan insana þükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /Ýyi ki bilmiyor kalabalýklar
Yer Ýmleri