Kusura bakmayýn yine
Kusura bakmayýn yine
Sn nilkiz,
5 aydýr buradayým tahtaciyi çözemedik napmak istiyor belirsiz. Benim izlenimim alýcý geldikçe düþükten vermemek için yukarý sürüyor.
Alýþlar kesildiðinde ise kagýt yataya sarýyor. I binlerce takipcili Twitter hesaplarýndan birisi Ekim gibiydi sanýrým yazdý 28 den 35 e gitti. Sonra düþtü ve yataya sardý.
Yine geçen haftalar da Twitter da yazýldý 36 dan 41 e gitti.SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisseminizin yeni pazarý hayýrlý olsun. Ve hepimizin yeni yýlý saðlýk ve bok kazanç getirir inþallah.
Sayýn tokkan ege gubredeydi bende de var hala hissesi kendisi sattý ve buraya geldi sanýrým bende daha önceden almýþtým ancak yazmýyorum benim alýþ nedenim halka açýklýk kýsmýnýn.dusuklugu ve tahtanýn toplu olmasý yani sýð olmasý açýkça baþlangýçta spekülatif aldým tabii grafiklerini inceledim ancak sayfalarý okuyunca temettü kaðýdý olduðunu anladým
Haziran sonundan beri kagittayim ancak dediðim gibi kaðýt toplu sýð hisse benim grafik yorumum baðýrýyor hareket için kýsmet ben aslýnda öðrenme amaçlý sormuþtum
Teknik yorum bence teknikten uzak bir yorum olmuþ. Varsayýmlar ve bu anlatým televizyon da teknik anlatan politik yorum yapan kiþiler gibi olmuþ. Yani genel bir yorum oda olur buda olur. Böyle teknik analiz olmaz. Magazincilik olur bu bence.
Hisse tarihi zirvesini aþtý. Yukarý gitmek istiyor. Alçalan kama formasyon belirtisi var iki üç güne belli eder kendisini. Zirve aþýmý ile yeni bir trend baþladý. Grafikte Kar satislari karþýlaniyor izlenimi var. Telefondan yazýyorum. Grafik atmayacaðým.. bu cuma günü ne kadar az çok kendini belli eder.
Teknik analiz konusunda tecrübesi az olan kiþiler kimin doðru analiz yaptýðý anlamasi zor. 5 yýlý alýr hangisi doðru diye anlamasi için.
Twitter dada teknik analiz dersi verenler var. Acaba kendinde hisse varmi bence yok atýyor bol keseden.
Altýndan sarraf anlar. Sarraf olmak en az 5 yýl yer..
Agizi olanda konuþur herkes yazabilir buraya. Ben demiþtim der.
Ama konu teknik analiz olunca matematiksel ve görsel þeyler olunca analizin doðru olup olmadýðý tecrübeli kiþiselerce anlaþýlýr.
En kötüsü nedir doðru bilinen yanlýþlar.
Yanlýþ öðrenirsen doðru kabul edersin.
Konu derin.
Bu yanýt yazdýðým kiþi lütfen bana kýzmasýn. Þahsýna deðildir yazdýklarým.
Ayrýca bende yanilabilirim. Ters bir haber gelir vb.
Ama þu ki vesbe de ana trend ve kýsa trend yön yukarý.
SM-N770F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
kýsa vadede(iki haftaya kadar) fiyat hareketlerinin tahmini teknik analizin en zor bölümünü oluþturur. aniden ortaya çýkan bir sebep
satýþlarý kýsa sürede attýrabilir(sýk sýk oluyor) fiyat biraz aþaðý inebiliyor. ayný þekilde alýmlarýn da biraz zayýflamasý da ayný þekil de
fiyatý aþaðý indirebiliyor. fiyat kýsa süreli faktörlerin etkisiyle dalgalanýyor. bir kaç günlük fiyat hareketlerini yakalamaya çalýþmak çok zor iþ. dalgalanma kýsa sürdüðü için yüksek deneyim gerektiriyor..
sonuçta ne oluyor? fiyatýn aþaðý ve yukarý gitmesini saðlayan faktörler ortadan kalktýðýnda tekrar kendi yönüne dönüyor..
orta ve uzun vadede hisse alýcýlarýn hakimiyetinde.( grafikler gönderdim) bu da uzun yükselen trende neden oluyor. ben trende bakýyorum.. ( ayný zamanda bu hisseyi yatýrýmcýnýn bakýþ açýsý ile aldým. uzun vadede alýnacak temettüleri ve iþletmenin geliþimini
hesaplamaya çalýþýyorum. kýsa vadede aþaðý yukarý oynayan fiyat beni fazla ilgilendirmiyor)
saygýlar..
Grafik Yorumcusu
Yer Ýmleri