mutlu sonla biter diye bir ifade kullanmadm. ykseli ihtimalinin yzde 80 olduunu yazdm. bunun anlam yzde 20 yanlma
pay olduudur. istatistiklerin byle sonu verdiini de yazdm. formasyonlar uzun yllarn birikimi ile belli anlamlar kazanmtr.
(100 akn sredir). her zaman bir istisna ile karlamak mmkndr. bazen yanltc sonularla da karlalabilir. teknik analiz
bir bilim dal deildir. grafikler srekli incelenerek dengenin hangi tarafa doru gelimekte olduu anlalmaya allr.
sonuta " tahmin" yaplr. grafiklerin yorumlanmas nem kazanr. ayn grafii analiz eden iki analizci farkl yatrm kararlar verebilir.
grafikte yazdklarm okumam olamazsn. takoz ihtimalini bir yerden duyduun ve satama amal bu cevab yazdn belli oluyor.
"takoz" model ekillerden biridir. eer "takoz" un ne olduunu bilseydin grafik gnderir ve kendi grafik yorumunu paylardn.
eer "takoz" un ne olduunu bilseydin " yatrmclarn orta-uzun vadede korkmasna gerek yok imdilik" ifadesini kullanamazdn.
nk "takoz" trend deiikliini gsterir ve alalan trend balatr. takoz ortaya ktm o hisse artk ykselemez. oysa sen korkmaya gerek yok diyorsun. zellikle borsayla yeni tanm olanlarn kafalarn kartrabilirsin. ama bana yediremezsin. "GRAFK GNDER
VE GRDN TAKOZU ANLAT" ahlakl olmak drst olmaktr..
Grafik Yorumcusu
aslnda ben ufak bir uyar olarak yazdm sadecce,nk teknikte grmek istediin formasyonu grrsn biraz da...o sebeple daha ok trende gvenen bir yatrm anlaym var...ama sanrm biraz BEN BLRM havas sezdim ahsnzda,o kadar uzun cevap yazmsnz ki gren de size svdm sizi aaladm zanneder...bence kompleks yapmay gerektirecek bir durum yok ortada...yapc eletirileri yaftalamadan dnmenizi tavsiye ederim,kimseden grafik grp yazmam,sizin kadar muhteem olmasak da 15 ylllk bi gemiimiz var borsadakald ki grafik izmek bi meziyet deil ahsmca...olaslklar grmek iin kullanlan bi ara sadece...aslolan hissenin gelecei parlak m deil mi,tabi yatrmc iin nemli bu dediim...bu arada grafiimi ve ykselen takozu sorgulamsnz...
nceki mesajmda da uyarm sadece ksa vade dnenler iin yaptm yazmtm...bilanosu iyi gelecek ve n imdilik ak irkette zaten orta vade yatrmm bulunmakta...
o kadar basit deil. yeterli de deil. yorumun yok. internetten ekiller kopyalamsn hepsi o kadar.
benim asl tepkim ykselen takozun anlamn bilmeden yorum yapman. ykselen takoz ortaya kt m senin syledikleri olmaz.
ykselen takoz bir dzeltme modeli deildir. bu formasyonda ksa vadeli yorum olmaz. "ykselen takoz byk tehlikeyi iaret
eder. senin ekillerinde grld gibi trend izgisinin krlmas hemen sat gerektirir. fiyat ounlukla sat frsat yaratmadan
byk dler kaydeder. der ama daha sonra ykselir OLMAZ. ykselen takoz TREND DETRR . hissenin 12 liradan
balayan ykselen trendi sonlardrdnn farknda deilsin. ykselen takoz ortaya kar ve alt izgisi krlrsa hisse 20 liralara iner
olur mu byle bir ey..
ksa vadede fiyat bir ka lira geri gelirmi. evet olabilir kazan amal satlar olabilir mmkndr. daha sonra ise tekrar trendine dner ve
ykselmeye balar..
ite ekil ykselen takoza benziyor.. bu da yledir.. izelim olsun. olmaz yle trendin dndne dair bir ok sinyal alman gerekir.
ykselen takozu anlamn daha detayl aratr.. bir TREND DN FORMASYONUDUR.. hisse uzun sreler hatta yllarca tekrar
ykselmeyebilir.
Grafik Yorumcusu
Dorudur. terazi burcundanm. doum tarihim 2.ekim .... ocukluktan bugne kendimi bildim bileli byleyim..iimden geliyor. kendimi engelliyemiyorum. kendimi onun veya onlarn yerine koyarm.(her konuda) elimden ne geliyorsa gcm neye yetiyorsa onu yapmaya alrm. yaptm yardmn karln hi bir zaman
beklemeden..
sayglarmla,
Grafik Yorumcusu
Su sayfayi hergun merakla okuyorum. Hepinizin ii gc rasgelsin. Emekleriniz icin teekkrler.
RNE-L01 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
""eer "takoz" un ne olduunu bilseydin " yatrmclarn orta-uzun vadede korkmasna gerek yok imdilik" ifadesini kullanamazdn.nk "takoz" trend deiikliini gsterir ve alalan trend balatr. takoz ortaya ktm o hisse artk ykselemez.""
demisiniz HSTADIM,siz daha iyi bilirsiniz de yine de teknikte yle biey de var aslnda....kimi 5dklk kimi 15dklk kimi saatlik kimi gnlk kimi haftalk kimi de aylk bakar formasyona...katta ne kadar duracana gre deiir bu...yani 15 dklk grafie bakp seanslk-gnlk ilem yapanlar da formasyon bakar,onlarn ok ksa vadede trend dn iin kullandklarn biliyorsununuzdurr sanrm![]()
gnlk baknca takoz olasl mevcut,ama orta-uzun vade bakanlar zaten haftalk grafik bakar en ksa...
o sebeple orta-uzun vadede problem yok demitim,
velhaslkelam ben satamadm ve sulama da yapmamtm ahsnza mesajmda ama sanrm siz beni grafik bilmemekle,intihal yapmakla itham etmissiniz...kii kendi gibi bilir herkeifikirlerle tartp doruyu bulmak varken kiiyle yani ahsmla tartmanz ho olmad...kaln salcakla yce insan...
Yer mleri