Grafik Yorumcusu
Vesbe'de ilk çeyrek hep düþüktür. Ocak ayýnda bakým onarým olur, üretim kapasite olarak düþer. Ýlk çeyrekleri kýyaslayýn anlarsýnýz. Yani bi kayýp olduðunu düþünmüyorum. Fakat 2020 salgýna raðmen her anlamda zirve yýlýydý. 2021 bir duraklama ve güç toplama yýlý olabilir. Kötü bir yýl olamayacak bence ama olumsuzluklar var doðrudur. Ýlkin artan çelik fiyatlarý giderleri arttýracak, ikincisi daralan ekonomilerle rekor kýramazsýnýz. Bunlar olumsuz olasa da þirketin kendi açýklamasý 2021'de %15'lik büyüme olacaði yönünde.
Ya Vesbe düþecek ya Vestel artacak diye yorumlamamak lazým. Vesbe de Vestel de artabilir. Vestel hakikaten ucuz ama Vesbe'nin de bilancoya kadar gidecek yolu var bence.
Bu arada Arçelik misali bilanço ertesi Vesbe'de de bir miktar gevþeme olabilir. Beklenti alýnýr, gerçekler satýlýr misali. Fakat temettü yatýrýmcýsý bundan dolayý tedirgin olmamalý. Yön ve trend belli.
Sevgili 6.sense geçen sene ayin 11'inde açýklandý bilanço. Þubatin 2. Haftasý salý günü gelmiþti. Bu sene 8-12 Þubat haftasýnda bekliyorum bilançoyu. Resmi bir tarih yok. Resmiyette ayin sonuna kadar süresi var.
Çok teþekkürler.Sn ToKKan ve Sn Kadraj
inþallah bilançomuz güzel olur![]()
Grafik Yorumcusu
hareket daha yarýsýna bile varmadý dikine mumlar gelmeli
Yer Ýmleri