"Vestel Beyaz Eþya, iþ hacminde beklenen büyümeyi karþýlamak için 3 yýllýk yeni bir yatýrým programý baþlatýlmasýna karar verdi
Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yayýnlanan açýklama aþaðýda bulunuyor:
31.12.2020 tarihli özel durum açýklamamýza istinaden, Vestel Beyaz Eþya Yönetim Kurulu, yurt içi ve yurt dýþý pazarlarda önümüzdeki dönemde iþ hacminde beklenen büyümeyi karþýlamak için 3 yýllýk yeni bir yatýrým programý baþlatýlmasýna karar vermiþtir. Vestel Beyaz Eþya'nýn üretim tesislerinin bulunduðu Manisa'daki Vestel City'de gerçekleþtirilecek, ana ürün gruplarýný kapsayacak ve üç yýl içinde kademeli olarak devreye alýnacak yatýrýmlarla Þirketin üretim kapasitesinin 2023 yýlý sonuna kadar %52 oranýnda artýrýlmasý planlanmaktadýr. Yatýrým programýnýn toplam tutarý 160 milyon Avro olup, özkaynak ve orta/uzun vadeli proje finansmaný kredileri ile finanse edilecektir. Ýlgili yatýrým için vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnasý gibi yatýrým teþviklerinden yararlanacaktýr."
Buna göre þirketin temettüyü nakit daðýtmasý mantýksýz olur,,yatýrým yapýlacaksa,temettüyü pay þeklinde vermesi gerekir.
Genel kurul gündem maddeleri yakýnda belli olur.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
Yer Ýmleri