AK Yatýrým'ýn Vesbe tahmini:
Ciro: 2,9 milyar
Favök: 464 milyon
Net Kar: 290 milyon
https://twitter.com/bayraktarekrem/s...839808/photo/1
Yarýn öðreneceðiz. Benim net kar ve ciro tahminime yakýn bu rakamlar.
Soru þu ki, bu rakamlara nasýl tepki verir?
Yarýn bilanço ile birlikte 1.taksitlerin yatýrýlma tarihi de açýklanýr muhtemelen.. 30 mayýs tahminim
OMAHALI
Sizi forumda görmek güzel. Hoþ geldiniz.
Tabi vesbe gibi temettücü, büyüyen ve iyi yönetilen þirketin radarýnýzda takýlmasý doðal ama sizin gibi arkadaþlar bu forumda olmasý bizlere artý deðer katýyor.
Paylaþýmlarýnýzý ilgiyle takip ediyorum.
Son düzenleme : KADRAJ; 22-04-2021 saat: 10:53.
Arkadaþlar 55 lira civarý bir denge oluþturacaðýný düþünüyordum. Ben bir süre önce ufak al satlar yapýp lot sayýmý arttýrabildim. Þimdi %100 Vesbe'deyim. Bilançoyu bekliyorum. Tahminimi buraya yazmak istiyorum. Tarihe not düþelim:
1. Dahilde iþlem belgelerine göre yýlýn ilk 3 ayýndaki ihracat USD bazýnda yaklaþýk 220 milyon civarýndadýr.
2.Buradan hareketle toplam satýþlarýn yaklaþýk 3-4 milyar TL aralýðýnda olacaðýný düþünüyorum.
3. Yýlýn baþýndaki düþük Euro ve görece pahalý ham madde nedeniyle marjlarýn baskýlayýcý etkisi ile karýn 225-300 milyon TL civarýnda geleceðini düþünüyorum. Kendi simulasyonumda 272,8 milyon gibi bir net kar rakamý çýkýyor.
Bu arada geçmiþ yýllarda bu çeyreklik tahminlerimi hep olumlu yönde þirketin geçtiðini söylemeliyim.
Ben fiyata takýlmadan þirketin iþlerine, hedeflerine ve yönetimine yatýrým yapýyorum. Eðer fiyatý düþerse daha düþükten üzerine ekleme yaparým yani "no problem". O yüzden sonuç ne olursun sizlerinde ekrana takýlýp kalmamanýzý tavsiye ederim. Zamanla yatýrýmlarýnýzýn meyvesini toplamak için onlarý topraða dikilen bir aðaç fidesi gibi deðerlendirmenizi isterim. Önce dikin ve zamanla sularmýþ gibi üzerine ekleyin. Uzun vadede meyvelerini Temettü olarak toplarsýnýz. Ülkemizin içinde olduðu durumlar nedeniyle fiyatlar istikrarsýz olabilir. Önemli deðil. Önemli olan uzun vadeci olabilmek.
Sayýn kadraj küçük yatýrýmcýlara rehber olacak güzellikte bir mesaj yazmýþsýnýz umarým uzun vadede sabredenler olarak keyfini çýkaracaðýmiz bir yatýrým olacak vesbe, inþallah 300 civarýnda kar ile açmisizdir ilk çeyreði artýk akþam belli olur nedir ne deðildir
Yer Ýmleri